Trenutno čitaš
Rozete su obavezne za proljeće 2023

Rozete su obavezne za proljeće 2023

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Ono što je počelo kao uljepšavanje cipela iz 17. vijeka među britanskom elitom evoluiralo je u neizostavan detalj maturalnih haljina iz 80-ih. Da ne zaboravimo Carrie Bradshaw u trećoj sezoni Sex and the City, kada su cvjetni detalji bili must have dodatak. Sada se rozete ponovo vraćaju.

Izrađeni cvjetni elementi pojavili su se na haljinama, blejzerima i ogrlicama svuda od Pariza do New Yorka tokom revija za proljeće/ljeto 2023. Nakon što smo vidjeli napredak trenda na nedavnim revijama za jesen/zimu 2023., sa sigurnošću se može reći da rozete ovog puta ostaju zauvijek — što je vrlo uzbudljivo.

Prada Spring/Summer 2023;

Rozete su nosivi, svestrani dodatak. Rozeta može biti maštovita i slatka, kao što je utvrđeno kolekcijom Driesa Van Notena za proljeće/ljeto 2023., ili bezobrazno subverzivna, kao kada je Acne Studios stavio ruže od tkanine na svaku dojku.

Acne Studios Spring/Summer 2023;

Lako se kombinuju sa bilo kojim izgledom, rozete su veseli način dodavanja teksturalnog interesa inače pojednostavljenim odjevnim kombinacijama. Cvjetni detalji takođe nude priliku da se poigraš s proporcijama, o čemu svjedoči izgled Harryja Stylesa na BRIT dodjeli nagrada.

Getty

Zendaya, trendseterka kada su u pitanju pojavljivanja na crvenom tepihu, upravo je nosila haljinu sa rozetama Valentino. Dizajn je za nju napravio kreativni direktor Pierpaolo Piccioli, a stilizovao Law Roach. Silueta sirene bila je prekrivena sa 190 svilenih rozeta.

Getty images

Rozeta nije ništa novo, a ni koncept cvijeća u proljeće. Ono što je ipak novo je nedavna reinvencija detalja, kako na pisti tako i izvan nje. Rozete možemo vidjeti na torbama, cipelama, košuljama, ali i suknjama.

Prada

Aiifosova kreacija omogućava rozeti da zauzme centralno mjesto na ovom izvrsnom topu.

Pročitaj
by Steffan Jewlery

Aiifos

Bilo da ti je cilj dodati malo teksture ili ukrotiti kosu, ova svilena cvjetna traka za glavu je jednostavan način da obogatiš svoj proljetni stil.

Jennifer Behr

Ova bluza na jedno rame savršena za nadolazeća putovanja i godišnji odmor.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum