Trenutno čitaš
10 načina za uređenje doma uz mali budžet

10 načina za uređenje doma uz mali budžet

Gala Home
Gala Home

Ukoliko svom domu želiš da daš nov i svjež izgled, a nemaš dovoljan bužet, mi imamo rješenje za to. Mnogi ljudi vjeruju da renoviranje i preuređenje domova zahtijeva puno novca i vremena. Uređenje doma može biti skupa stvar, ali ne nužno. Uz malo kreativnosti i snalažljivosti, možeš transformirati svoj životni prostor bez velikog ulaganja novca.

Jednostavni DIY projekti, pametni savjeti za ukrašavanje i nekoliko strateških kupovina mogu uveliko preobraziti tvoj životni prostor u nešto svježe i novo.

Foto: Ultra magazin

Restauruiraj stari komad namještaja

Umjesto kupovine novog namještaja, pokušaj svojim već postojećim komadima dati svjež izgled. Oboji ili ofarbaj drveni namještaj i uz malo truda i kreativnosti daj mu nov izgled i novu svrhu.

Dodaj biljke u enterijer

Sobne biljke su pristupačan i jednostavan način da oživiš svoj prostor. One ne samo da pročišćavaju vazduh, već i stvaraju umirujuću atmosferu. Razmisli o dodavanju biljaka različitih veličina, oblika i boja za stvaranje prirodne žarišne tačke u prostoru.

Ukrasi zidove fotografijama i suvenirima

Goli zidovi mogu učiniti da se soba osjeća praznom i nekompletnom. Budžetsko rješenje je da napravite zid galerije sa tvojim omiljenim umjetničkim fotografijama ili drugim suvenirima. Uokviri ih u okvire i rasporedi ih na kohezivan način da stvoriš zadivljujući prikaz.

Osvjetljenje je veoma važno

Rasvjeta može u potpunosti promijeniti raspoloženje prostorije. Dodaj nove lampe da osvjeliš tamne uglove svoga doma koje možeš kupiti po pristupačnim cijenama.

Preuredi policu sa knjigama

Poigraj se rasporedom knjiga na polici i osvježi svoj životni prostor. Rasporedi ih drugačije po bojama, veličinama, položaju nego što su sad. Napravi kreativni nered ili red sa svojom bibliotekom.

Koristi dodatke poput jastuka ili osvježi prostor novom prostirkom za kauč

Koristi jastuke ili prostirke da dodaš dubinu svom prostoru. Prostirke izgledaju sjajno na kauču, a ujedno ga i štite od slučajnih mrlja, dok je dobar jastuka must have svakog doma.

Prazan prostor upotpuni zanimljivim ručno rađenim ukrasima

Iskoristi svoju kreativnost i napravi svoje ukrasne predmete. Postoji mnogo jednostavnih i pristupačnih DIY projekata koji mogu dodati osobnost tvom prostoru.

Vizuelno povećaj prostor ogledalima

Pročitaj

Ogledala će odražavati prostoriju čineći je prostranijom, čak dvostruko više od stvarne veličine. Možeš koristiti ovu dekorativnu ideju kako bi svaka mala soba izgledala veća.

Oplemeni enterijer sa pletenim korpicama

Ne zaboravi da svoj dom ukrasiš pletenim korpicama koje ti mogu poslužiti za različite svrhe. Ako je veća možeš u nju ubaciti omiljenu dekicu koja ti je uvijek pri ruci ili nešto slično, a možeš ih koristiti i kao omiljeni retro detalj svog doma.

Stare palete mogu poslužiti u dizajnu enterijera

Stare palete napravile su revoluciju u dizajnu enterijera i savršen su primjer recikliranja. Umjesto na otpadu, palete se sada nalaze u domu kao komadi namještaja – police, stolići, žardinijere, fotelje, ležajevi…

 

 

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum