Trenutno čitaš
10 magičnih fotografija koje bilježe ljepotu zime

10 magičnih fotografija koje bilježe ljepotu zime

Ove zime nam jako nedostaje snijeg i zbog toga smo pronašli predivne fotografije u koje je stala sva ljepota zime. Svake zime, kompanija za štampanje fotografija CEWE dijeli neke od najživopisnijih snježnih prizora u sklopu takmičenja CEWE Photo Award 2023. Otvoreno za sve, od fotografa amatera do priznatih profesionalaca u ovoj oblasti, takmičenje slavi najbolje u fotografiji.

I ove godine, 10 snimaka iz cijelog svijeta izabrano je za najbolje u isticanju zadivljujućih pejzaža ove zime.

Kirchschlag, Austrija

CHRISTOPH GRUBICH / CEWE PHOTO AWARD 2023

Na prvom mjestu, imamo epsku fotografiju Christopha Grubicha na kojoj se zaleđeno bijelo drveće pruža prema prekrasnom hladnom plavom nebu.

Novo Mesto, Slovenija

MATJAŽ ŠIMIC / CEWE PHOTO AWARD 2023

Ova fotografija koju je snimio Matjaž Šimic, koja nam trenutno daje miris mraza, prikazuje crkvu koja stoji među gomilama svježeg bijelog snijega. Sa suncem koje zalazi u pozadini, nije čudo da je jedna od favorita.

Schwangau, Njemačka

fotografije zime
JUDITH KUHN / CEWE PHOTO AWARD 2023

Dom velikog zamka Neuschwanstein, koji je inspirisao zamak Uspavane ljepotice Walta Disney-a u Diznilendu, izgleda još magičnije zimi na fotografiji Judith Kuhn.

Liberecký kraj, Češka

fotografije zime
TOMÁŠ DVOŘÁK / CEWE PHOTO AWARD 2023

Ako si ikada sanjao/la da istražuješ neravne pejzaže zimi, samo zamisli kako je bilo biti usamljeni putnik na slici Tomaša Dvořáka.

Sternstein, Austrija

fotografije zime
CHRISTOPH GRUBICH / CEWE PHOTO AWARD 2023

Kao na slikovitim dizajnima božićnih čestitki, Christoph Grubich ovjekovječuje oštar, bijeli snijeg koji se skuplja na šumi. Zimska zemlja čuda!

Kerið, Island

fotografije zime
HENDRIK SOPPA / CEWE PHOTO AWARD 2023

Jeste li si ikada pomislio/pomislila da ćeš vidjeti zaleđeni vulkan? Pa, upravo to je Hendrik Soppa uspio uhvatiti na ovoj slici mističnog izgleda.

Diavolezza, Švajcarska

MARTIN ZIEGLER / CEWE PHOTO AWARD 2023

Ova zimska scena Martina Zieglera ima gotovo mitski kvalitet. Iz mraka izazvanog zalazećim suncem, dok se posljednji ostaci svjetlosti drže na vrhovima planina, ovo je slika istinske ljepote.

Pročitaj

Alpe Devero, Italija

fotografije zime
GABRIELE GARDELLI / CEWE PHOTO AWARD 2023

Gabriele Gardelli snima snježnu panoramu zbog koje se osjećamo kao da smo tamo s njim. Jednako upečatljive su i biljke koje se šuljaju da bi ih dočekala zimska hladnoća.

Untersiemau, Njemačka

NICOLE GORYWODA-HENNING / CEWE PHOTO AWARD 2023

Zima često stvara neke od najljepših zalazaka sunca koje ćeš vidjeti cijele godine, a ova fotografija Nicole Gorywoda-Henning to savršeno ilustruje. Zaista volimo kombinaciju ružičaste, ljubičaste i plave nijanse.

Liberec, Češka

fotografije zime
JAN ŘÍPA / CEWE PHOTO AWARD 2023

 

Izvor: housebeautiful.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum