Trenutno čitaš
10 dječijih knjiga za zimu prepunu čarolije i topline

10 dječijih knjiga za zimu prepunu čarolije i topline

Indomie
Indomie

Odavno znamo da je knjiga predivan poklon, a ako našu djecu želimo naučiti da vole knjige, onda je ovaj poklon i neophodan. Zima polako kucka u prozorsko staklo, praznično raspoloženje nam se uvlači u srca i pravo je vrijeme da zajedno sa našim dragim mališanima uronimo u bajke i priče prepune mašte, ali i pouka. 

Odabrali smo 10 knjiških hitova koje možeš pokloniti djeci koju voliš ili pak obradovati sebe, jer “Griješe svi koji misle da su bajke samo za mališane. Ko prestane da čita bajke, zaboraviće da je bio dijete.”(nepoznat autor).

Rastislav Durman “Zmajevi, zmajke i zmajčad”

Autor ovog predivnog djela je sakupio manje poznate bajke u kojima veliku ulogu imaju zmajevi. Autor daje i informacije o tome iz koje zemlje potiče svaka od priča. “Zmajevi, zmajke i zmajčad” je knjiga za malu i veliku djecu koju je predivno ilustrovao poznati Dobrosav Bob Živković.

10 dječijih knjiga za zimu
Foto: laguna.rs

Good Wives and Warriors “Mitopedija”

Ostajemo u magijskom prostoru mitova i bajki i predlažemo ovu fenomenalnu enciklopediju svoje vrste, dviju autorki pod pseudonimom Good Wives and Warriors. Upoznaj evropska, afrička, američka i azijska mitska bića i zajedno sa djecom nauči nešto više o kulturi naroda svijeta.

Foto: laguna.rs

Desanka Maksimović “Bajka o trešnji”

Ko je ljepše i emotivnije pisao o djeci od Desanke Maksimović? Vjerujemo niko. Ovo je zbirka malo poznatih bajki iz pera naše velike pjesnikinje koje ne govore o prinčevima i princezama već o prirodi i plemenitim likovima. Kako su pužu ukrali kuću, šta se dogodilo raku krojaču i kako to trave govore bakinim glasom? Ovi odgovori te čekaju u ovoj rijetkoj zbirci.

10 dječijih knjiga za zimu
Foto: laguna.rs

Igor Kolarov “Agi i Ema”

Dirljiva priča o prijateljstvu između luckaste bake Eme i usamljenog dječaka Agija iz pera Igora Kolarova. Ovaj roman je već dugo na Laguninoj listi najboljih dječijih knjiga i po njemu je snimljen čak i film. Iako je okarakterisan kao knjiga za djecu, i svi odrasli bi trebalo da je pročitaju.

Foto: laguna.rs

Lora Elen Anderson “Amelija Zubić i gospodari jednorozi”

U pitanju je knjiga iz serijala o Ameliji Zubić, maloj vampirici. Komična fantastika je sjajna zabava za djecu i sve one koji im čitaju. U ovom dijelu serijala Amelija i njeni drugari moraju da napuste Nokturniju i otisnu se u Kraljevstvo svjetlosti da spasu kraljicu Vilinčicu.

10 dječijih knjiga za zimu
Foto: laguna.rs

Grupa autora “20 izuzetnih devojčica koje su promenile svet” ili “20 izuzetnih dečaka koji su promenili svet

Ove prekrasno ilustrovane knjige su odličan način da se djeca upoznaju sa nekim od najznamenitijih ličnosti svjetske istorije. Od vojskovođa, književnika, istraživača, slikarki, balerina, naučnica, do sportista i aktivistkinja. Ova knjiga daje vjetar u leđa svim dječacima i djevojčicama da ostvaruju svoje snove.

Pročitaj

Foto: laguna.rs

Anđela Naneti “Moj deka je bio trešnja”

Dječak Tonino ima četiri godine i četiri drage osobe: baku i deku koji žive u gradu i slični su drugim ljudima iz grada, i baku i deku sa sela koji ne liče ni na koga. Topla priča o dječaku i njegovim lijepim trenucima sa bakama i dekama i o tome koliko su ovi odnosi važni za srećno djetinjstvo i odrastanje.

Foto: knjizare-vulkan.rs

Nikola Đuričko “Vrabac Džoni”

Ovo je prvi roman poznatog glumca i nadamo se da će ih biti još mnogo. “Vrabac Džoni” je priča o prijateljstvu vrapca Džonija koji živi u zvoniku Crkve Svetog Marka i vrabice Lili koji obitava na tavanu Arhiva Srbije. Jednog dana u njihovom životu se pojavljuje nepoznata ptica koja je izgubila pamćenje.

10 dječijih knjiga za zimu
Foto: knjizare-vulkan.rs

Mikele d’Injacio “Deda Mrazov novi posao”

Šaljiva priča o Djeda Mrazu koji je, kao i svi obični ljudi, stradao zbog finansijske krize i ne može više da radi samo svoj sezonski posao dostavljanja poklona, nego mora da se zaposli i radi tokom čitave godine. Šta je savršen posao za jednog Djeda Mraza i da li on uopšte postoji?

Foto: laguna.rs

Don Kejsi “Zimske bajke”

Zima je pravo vrijeme za čitanje bajki, a ovo je savršena knjiga za ostavljanje ispod prazničnog drvceta. Možda su bajke zimske, ali će ti zagrijati dušu. Pročitaj priče o Krcku Oraščiću, Snježnoj Kraljici, Snjeguročki i mnogim drugim junacima uživajući u ilustracijama Zane Goldhok.

10 dječijih knjiga za zimu
Foto: laguna.rs

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum