Trenutno čitaš
“Zmajeva kuća” najgledanija premijera u istoriji HBO Max

“Zmajeva kuća” najgledanija premijera u istoriji HBO Max

HBO serija „Zmajeva kuća“ (House of the Dragon) imala je premijeru na HBO Maxu uz dosad najveći broj gledalaca nove serije ili filma na jednoj HBO streaming usluzi.

https://www.youtube.com/watch?v=YgjpIU5mQ-Y

“Zmajeva kuća” daleko je najpopularnija premijera u istoriji HBO-a, oborivši sve prethodne rekorde za nov naslov. Broj gledalaca prve epizode nadmašio je sva očekivanja.” – izjavila je Iva Zrnčić, PR manager za HBO Max u Hrvatskoj.

Prva epizoda „Zmajeve kuće“ stigla je u HBO Max ponudu u 03.00h u ponedjeljak ujutro, u dvadeset jednu evropsku zemlju, uključujući nordijske zemlje, Holandiju, Centralnu i Istočnu Evropu, te Španiju i Portugal. Velika potražnja na streaming platformi počela je u ranim jutarnjim satima i dosegla vrhunac u ponedjeljak naveče.

HBO

U SAD-u je premijera „Zmajeve kuće“ privukla 10 miliona gledalaca na linearne kanale i HBO Max platformu u nedjelju naveče, što je dosad najveći broj gledalaca nove originalne serije u istoriji HBO-a.

Radnja serije od 10 epizoda, temeljene na knjizi „Vatra i krv“ Georgea R.R. Martina, odvija se 200 godina prije događaja iz „Igre prestola“ i govori o kući Targaryen. Nove epizode dolaziće u ponudu ponedjeljkom, tokom narednih devet sedmica. U seriji glume Paddy Considine, Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Steve Toussaint, Eve Best, Sonoya Mizuno, Fabien Frankel i Rhys Ifans.

HBO

George R.R. Martin je jedan od tvoraca i izvršnih producenta serije uz Ryana Condala, ujedno i scenarista te Miguela Sapochnika, koji takođe potpisuje i režiju. Izvršni producenti su Sara Hess, Jocelyn Diaz, Vince Gerardis i Ron Schmidt.

Pročitaj
džentlmen u moskvi

HBO

O HBO Maxu

HBO Max je streaming platforma koja nudi zabavu vrhunske kvalitete. HBO Max nudi širok izbor serija, filmova i specijala za gledaoce svih uzrasta, od kultnih produkcija HBO, Warner Bros., DC, Max Originals sadržaja i blockbuster filmova. Streaming platforma je prvobitno lansirana u SAD-u u maju 2020. godine, a u junu 2021. je predstavljena jeftinija opcija pretplate s reklamama. Trenutno dostupan na šezdeset jednoj teritoriji, HBO Max je započeo globalno proširenje prošlog ljeta, lansiranjem na tržištima u Latinskoj Americi i Karibima, nakon čega je uslijedio ulazak na evropsko tržište s lansiranjem usluge u nordijskim zemljama, Holandiji, Centralnoj i Istočnoj Europi, te Španiji u Portugalu.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum