Trenutno čitaš
Znamo kad na HBO stiže jedna od najiščekivanijih serija “Zmajeva kuća”!

Znamo kad na HBO stiže jedna od najiščekivanijih serija “Zmajeva kuća”!

zmajeva kuća

Druga sezona HBO Original serije „Zmajeva kuća“ (House of the Dragon) imaće premijeru 17. juna na Max streaming platformi. Premijera na HBO kanalu će biti istog dana u 20:00 h.

Francesca Orsi, izvršna potpredsjednica HBO Programminga, voditeljka HBO Drama Series & Films, predstavila je u četvrtak, 21. marta, prve ikad HBO-ove „dueling“ trailere na Series Maniji u Lilleu, u Francuskoj, u sklopu najave WBD-a da će Max biti lansiran u Evropi od 21. maja.

Westeros je na rubu krvavog građanskog rata između Zelenog i Crnog vijeća koji se bore za kralja Aegona, odnosno kraljicu Rhaenyru. Budući da svaka strana vjeruje u svoje zakonito mjesto na Željeznom prestolu, zeleni i crni trailer odražavaju te dvije perspektive u odvojenim, ali komplementarnim polovicama iste priče. Gledaoci će morati odabrati kojoj strani kuće Targerijan pripadaju dok se u drugoj sezoni kraljevstvo raspada.

Temeljena na romanu „Vatra i krv“ Georgea R.R. Martina, serija je smještena 200 godina prije događaja iz „Igre prestola“, i otkriva priču o kući Targaryen.

Glumačku ekipu koja se vraća u drugoj sezoni čine Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Eve Best, Steve Toussaint, Fabien Frankel, Ewan Mitchell, Tom Glynn-Carney, Sonoya Mizuno i Rhys Ifans. Dodatna glumačka postava koja se vraća uključuje Harryja Colletta, Bethany Antonia, Phoebe Campbell, Phiu Saban, Jeffersona Halla i Matthewa Needhama.

Nova glumačka ekipa druge sezone biće Abubakar Salim kao Alyn of Hull, Gayle Rankin kao Alys Rivers, Freddie Fox kao Ser Gwayne Hightower, Simon Russell Beale kao Ser Simon Strong, Clinton Liberty kao Addam of Hull, Jamie Kenna kao Ser Alfred Broome, Kieran Bew kao Hugh, Tom Bennett kao Ulf, Tom Taylor kao Lord Cregan Stark i Vincent Regan kao Ser Rickard Thorne.

Pročitaj

Druga sezona imaće osam epizoda, a sukreatori i izvršni producenti su George R.R. Martin i Ryan Condal, izvršni producenti su Sara Hess, Alan Taylor, Melissa Bernstein, Kevin de la Noy, Loni Peristere i Vince Gerardis.

Prva sezona serije „Zmajeva kuća“, kao i sve sezone serije „Igra prijestolja“ dostupne su odmah na HBO Max streaming platformi.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum