Trenutno čitaš
Emily Ratajkowski: “Mislim da ženi ne treba oduzeti dijamante samo zato što gubi muškarca”

Emily Ratajkowski: “Mislim da ženi ne treba oduzeti dijamante samo zato što gubi muškarca”

Emily Ratajkowski

Šta sa vjereničkim prstenom nakon razvoda? Divorce ring je novi komad nakita koji je Emily Ratajkowski ove godine dodala u svoju ličnu kutiju za nakit. Nakon razvoda od Sebastiana Bear-McClarda 2022. godine, s kojim ima sina Sylvestera, Emily je nedavno odlučila dati sasvim drugu namjenu svom zaručničkom prstenu. Pretvorila ga je u dva nova prstena i na Instagramu debitovala sa takozvanim nazivom divorce rings.

“Prstenovi predstavljaju moju ličnu evoluciju”, kaže Ratajkowski za Vogue u ekskluzivnom intervjuu. “Mislim da ženi ne treba oduzeti dijamante samo zato što gubi muškarca.”

@emrata

Ideja da izmijeni svoj prsten sinula je Emily dok je čitala esej svoje prijateljice Stephanie Danler “The Unravelers” u Paris Reviewu. „To je priča o zmijskom prstenu njene bake – prstenu koji je sastavljen od različitog kamenja iz njenih različitih brakova“, kaže Ratajkowski. “Sviđala mi se ideja o prstenu koji bez stida predstavlja mnoge živote koje je žena proživjela.”

Emily je potom tu ideju predstavila svojoj prijateljici Alison Chemla – kreativnoj direktorki brenda nakita Alison Lou. Chemla je bila savršena osoba za taj projekat, s obzirom na to da je dizajnirala originalni zaručnički prsten.

Kako bi svom zaručničkom prstenu dala drugu namjenu Emily je prvenstveno željela da ima potpuno novi osjećaj dok nosi prsten, pa je odlučila razdvojiti zaručnički prsten na dva prstena. U oba komada ugrađeno je postojeće kamenje originalnog zaručničkog prstena, kao i platina i 18-karatno žuto zlato.

@emrata

Emily navodi da je silueta dva nova prstena inspirisana od strane Rihanne. „Bila sam veoma inspirisana Rijaninim dijamantskim prstenom sa malom prstu. Svidjela mi se ideja da moj bivši vjerenički prsten završi tako“, kaže Ratajkowski.

Pročitaj

Iako je osmišljavanje novih elegantnih komada predstavljalo zabavan dizajnerski izazov, dublje značenje koje stoji iza procesa dizajna dalo je novom nakitu poseban osjećaj. „Bio je to zabavan projekat usred ogromnog prelaznog perioda u mom životu“, kaže Ratajkowski. “Prsten je za mene postao simboličan – neka vrsta znaka ili dokaza da je moj život ponovo postao moj.”

Izvor: vogue.in

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum