Trenutno čitaš
Zimska bajka u Beogradu: Bogat program i praznici za pamćenje

Zimska bajka u Beogradu: Bogat program i praznici za pamćenje

Jysk
Jysk

Jedan od najautentičnijih dijelova Beograda – Savski park Beograda na vodi – od 15. decembra do 15. januara biće pretvoren u čarobnu zimsku bajku – mjesto za najljepše praznične događaje, ispunjene dobrom hranom, još boljom muzikom i magijom za sve uzraste i ukuse.

Foto: promo

Dolazi period slavlja! Period koji provodimo sa našim najdražima, period darivanja, ljubavi i dijeljenja. U tom duhu osmišljena je Zimska bajka – prvi zimski festival ovog tipa u Beogradu, koji će posjetiocima čak 30 dana uveličavati ovaj najljepši i najromantičniji dio godine. Iako je jedinstvena praznična atmosfera već beogradska tradicija, proslava se ove godine spušta i do rijeke. Uz slogan “Magija je tu!”, Savski park Beograda na vodi postaće mjesto iz čarobnih prazničnih filmova i bajki, gdje će u autentičnom ambijentu posjetioci moći da uživaju u omiljenoj muzici, ali i bogatoj gastronomskoj ponudi i drugim, nezaobilaznim zimskim aktivnostima kao što su klizanje i druženje sa Djeda Mrazom.

Otvaranje ovog magičnog prazničnog festivala, 15. decembra u 17 časova, senzacionalno počinje koncertom dječijeg hora “Kolibri” i Big Benda RTS-a sa specijalnim gostima: Jelenom Tomašević, Tijanom Bogićević, Jelenom Gavrilović, Dušanom Svilarom i Žarkom Stepanovim. Uz veličanstveni vatromet i zajedničko odbrojavanje, biće upaljene i novogodišnje lampice, koje će najaviti mjesec dana najljepših prazničnih događaja i ispraćaj stare, a doček Nove godine u najsvjetlijem mogućem duhu.

zimska bajka u beogradu
Foto: promo

Da su organizatori vodili računa o svim generacijama, govori činjenica da će park biti podijeljen u nekoliko zona, gdje će svako moći da pronađe ugođaj za sebe i svoja čula. Avanturisti, romantični i najmlađi posjetioci mogu se uputiti do velikog klizališta “Ledeno carstvo” ili do “Magičnog lavirinta”. Kada ogladnite, pridružite se gurmanima i svim drugim ljubiteljima dobre hrane i pića u “Wine & dine” zoni ili vrućim Fire pit-ovima, gdje će se tokom cijelog dana ložiti vatra, jesti ukusna hrana i dijeliti zimska čarolija. U centru svih dešavanja biće i “Jelka najljepših želja”, te ne zaboravite da prilikom posjete zamislite jednu za 2023. godinu!

Raznovrstan program sprema se i na glavnoj bini, gdje nas očekuju koncerti omiljenih muzičara, nastupi najboljih dječijih horova i sjajni DJ program, koji će se pobrinuti da atmosfera uvijek bude na posebnom nivou. Bisera Veletanlić i Vasil Hadžimanov, Zvonko Bogdan, Lena Kovačević, Tijana Bogićević, Leontina i hor Čarolija, The Belgrade Dixilend Orchestra, Abba Real Tribute Bend – samo su neke od muzičkih “epizoda” koja će uljepšati ovaj serijal najljepših prazničnih događaja za pamćenje. Uz to, uživaćemo u prvom zimskom bioskopu na otvorenom, sa projekcijama omiljenih prazničnih filmova!

zimska bajka u beogradu
Foto: promo

Za najmlađe sugrađane, vikendom će na glavnoj bini biti izvođene predstave dječijih pozorišta, a kao posebno iznenađenje (pssst) omiljena glumačka lica čitaće najljepše dječije bajke.

Pročitaj

Zakoračite u radost Božića i Nove godine u prelijepom ambijentu Beograda na vodi. Zimska bajka donosi nam najljepše boje, ukuse i mirise praznika, na način kakav do sada nismo imali prilike da iskusimo u Beogradu. Okupite porodicu i prijatelje, otkažite sve druge obaveze i spremite se da se prepustite zimskim čarolijama, jer Magija je tu!

 

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum