Trenutno čitaš
Zimska bajka: Rekordna posjeta prvog izdanja najljepšeg prazničnog festivala

Zimska bajka: Rekordna posjeta prvog izdanja najljepšeg prazničnog festivala

HT Eronet - SMART Blagdanska kampanja
HT Eronet - SMART Blagdanska kampanja

Svojim prvim izdanjem, praznični festival “Zimska bajka” uspio je da se visoko pozicionira u kulturnoj i turističkoj ponudi Beograda i Srbije, te osvoji srca preko 1,5 miliona posjetilaca, koji su tokom mjesec dana trajanja uživali u prazničnoj magiji Savskog parka Beograda na vodi. Najljepše dekorisan dio grada, pored hiljada i hiljada novogodišnjih lampica i ukrasa, krasio je i bogat kulturno-umjetnički program sa preko 150 nastupa, koncerata, predstava i filmskih projekcija za djecu i odrasle.

Foto: Marko Edge

Posljednjeg vikenda, uspjeh festivala i završetak praznične sezone proslavljen je uz koncert Dejan Petrović Big Band-a i nezaboravni vatromet. Prethodnih nedjelja, na glavnoj bini smjenjivale su se predstave najboljih beogradskih dječijih pozorišta: Boško Buha, Duško Radović, Pinokio i Puž, nastupi omiljenih dječijih horova: Kolibri, Čarolja, Dečji kulturni centar Beograd, Beobalet, izvođenja najboljih muzičkih sastava i koncerti zvijezda koje vole sve generacije. Pjevalo se sa Frajlama, nazdravljalo uz Zvonka Bogdana, plesalo uz Tijanu Bogićević, grlilo uz Biseru Veletanlić i Vasila Hadžimanova, Lena Kovačević pjevala je poznate dječije pesme, a Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković čitali su najljepše bajke. Sve to bio je samo dio trenutaka za pamćenje koje je donijela prva Zimska bajka!

zimska bajka beograd
Foto: Marko Edge

Bogato ukrašeno drveće Savskog parka, preko 120,000 lampica, svjetlosni snop iznad klizališta, ušuškani “fajr pitovi” sa vatrom na otvorenom, bale sena na kojima je publika mogla udobno da se smjesti ispred glavne bine, raznovrsna ukusna hrana i piće u okviru bogate gastronomske ponude, učinili su da se u Zimskoj bajci svi osjete kao da su u najljepšem novogodišnjem filmu. Kako se pažljivo mislilio na svaki detalj, tako je festival postao inspiracija svima da svoje uspomene podijele na društvenim mrežama, zbog čega je Zimska bajka jedna od najčešće pomenutih lokacija na socijalnim platformama ove zime.

zimska bajka beograd
Foto: Marko Edge

Pažljivo osmišljen koncept festivala, dobar i bogat program, ali i odmjerenost, stil i šarm u cjelokupnoj realizaciji, učinili su da Zimska bajka već prvim izdanjem postane najzapaženiji praznični festival u ovom dijelu Evrope.

Pročitaj

Impresivne brojke i rekordi postavljeni tokom ove manifestacije svakako su važne, ali naši sugrađani svjedoče da je bezbroj uspomena stvorenih tokom magičnih trideset dana Zimske bajke nešto što ostaje za čitav život. Festival će postati tradicija, pa organizatori najavljuju da uskoro kreću sa pripremama za sljedeću godinu. Do tad, važno je napomenuti da se zimske čarolije u Savskom parku nastavljaju sve do 1. marta, do kada će raditi klizalište na otvorenom.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum