Trenutno čitaš
Zelena dama od Bruklina decenijama se oblači samo u zeleno

Zelena dama od Bruklina decenijama se oblači samo u zeleno

NLB Banka - Okvir pomoći
NLB Banka - Okvir pomoći

Elizabeth Sweetheart, koja ima 82 godine, od 2000. godine nosi samo zelenu odjeću. Ona takođe farba kosu u zelenu kako bi se uklopila u njen stil i možemo slobodno reći u njen način života.

U njenoj kući nije ništa manje zeleno. Gotovo sve u kući čega se možeš sjetiti, od vrata do stepenica, čak i kuhinjski pribor je u zelenoj boji i to najčešće svijetle nijanse zelene boje.

@greenladyofbrooklyn

Zelena dama, pravog imena Elizabeth Eaton Rosenthal, po zanimanju je likovni umjetnik i dizajner tkanina. Rođena je u Kanadi 1941. godine, odrastala je na bujnim, zelenim površinama i provodila mnogo vremena na otvorenom i u prirodi. U to vrijeme razvila se i njena ljubav prema umjetnosti i dizajnu.

Međutim, kada nije mogla da pronađe posao koji je toliko željela da radi u svojoj domovini, Elizabeth je 1964. stopirala do Njujorka sa samo jastukom i blokom za crtanje ispod ruke. Po dolasku brzo je pronašla posao u umjetničkom odjelu Centra za odjeću na Manhattanu, koji je poznat po proizvodnji odjeće.

@greenladyofbrooklyn

Ona je 1987. godine otvorila sopstvenu dizajnersku kompaniju, SweetPea Design Studio, koju je vodila 15 godina. Nakon toga je vodila mali umjetnički posao koji se fokusirao na prodaju tkanina iz njene kolekcije vintage dizajnerskih tkanina. Osim što se bavila dizajnerskim poslom, ona je takođe i likovna umjetnica.

Pročitaj

Elizabet kaže da njena ljubav prema zelenoj boji potiče od toga što je to pozitivna boja koja je čini srećnom i što joj nedostaju zelena prostranstva iz mladosti, što nije lako pronaći u urbanom Njujorku.

Aktivna je na društvenim mrežama i redovno objavljuje svoje avanture na Instagramu, a stoji iza profila greenladyofbrooklyn.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum