Trenutno čitaš
Zdrave i ukusne korpice od krastavaca i tunjevine

Zdrave i ukusne korpice od krastavaca i tunjevine

Indomie
Indomie

Slasna grickalica ili predjelo, korpice od krastavaca punjene tunjevinom. Zanimljivo je da ovo jelo ima minimalne količine ugljenih hidrata, što ga čini pogodnim za određene dijete i režime ishrane. Moraš voljeti jestive korpice – to je ujedno i manje prljavog suđa!

Foto: Tastes Lovely

Sastojci:

  • 1 veliki krastavac
  • 1 konzerva tunjevine
  • 1/3 šolje majoneze
  • 1 kašika bibera
  • Svježi kopar
Foto: Tastes Lovely

Postupak:

Isjeći krastavac na kolutove debljine 2.5 cm. Malom kašikom odstraniti sredinu praveći korpice, ostavljajući dno debljine 5 mm. Iscijediti višak vode iz sredine krastavca koja je prethodno odstranjena kašikom i usitniti ostatke.

U posudi pomiješati ocijeđenu tunjevinu, ostatke krastavca, majonezu i biber. Promiješati i dodati još majoneze ili bibera, po ukusu.

Ako su korpice od krastavaca previše mokre, odstraniti višak tečnosti papirnim ubrusima. Napuniti svaku korpicu smjesom sa tunjevinom i ukrasiti koprom po želji.

Prijatno!

Pročitaj

 

Izvor: tastelovely.com

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum