Trenutno čitaš
Zabilježi u kalendaru kada će Merkur biti retrogradan 2023.

Zabilježi u kalendaru kada će Merkur biti retrogradan 2023.

Svi ga znamo, ali ga definitivno ne volimo: retrogradni Merkur. Poznato je da zloglasni astrološki tranzit uzrokuje masovnu histeriju, kvarove i memove, i to je nešto na što bismo svi trebali biti spremni. A ima li boljeg načina da se pripremimo, nego da zabilježimo u svoje kalendare sve datume nadolazećih retrogradnih Merkura?

Prošle godine, Planeta komunikacija je četiri puta bila retrogradna. Ove godine dobijamo pauzu — na sreću — sa samo tri retrogradna tranzita.

Freepik

Retrogradnosti se 2023. dešavaju u zemljanim znakovima, osim posljednje retrogradnosti koja se kreće od Jarca do Strijelca. Opšta tema ovih retrogradnosti je da nas podstakne da pronađemo bolje načine da uštedimo novac i prihvatimo svoje samopoštovanje. Ovo će nas podstaknuti da pobjegnemo iz naših zona udobnosti i prihvatimo svježe ideje. Vrijeme je da krenemo naprijed i da uložimo svoju kreativnost i novac u situacije koje mogu rasti.

Povrh toga, odnosi će biti važna tema tokom ovih tranzita. To znači da ćemo mi odlučivati koga i šta želimo u našim životima. Ako nam nešto ili neko ne koristi, ili nas ne čini srećnim, vrijeme je da prekinemo vezu i idemo dalje.

Datumi kada će Merkur retrogradno kretati 2023. godine su:

Od 21. aprila do 14. maja. U ovom periodu retrogradni Merkur će se desiti u znaku Bika. Pre-retrogradna sjenka (a to je vrijeme pre nego što retrogradnost zvanično počne, kada možda već počnemo da osjećamo efekte tranzita) počeće 7. aprila, a postretrogradna sjenka završava 31. maja.

Od 23. avgusta do 15. septembra. U ovom periodu retrogradni Merkur će se desiti u znaku Djevice. Pre-retrogradna sjenka će početi 3. avgusta, a post-retrogradna sjenka završava 30. septembra.

Pročitaj

13. decembra do 1. januara 2024. Posljednji retrogradni Merkur 2023. je malo drugačiji od prethodna dva, zbog činjenice da se Merkur kreće iz Jarca u Strijelca tokom svog plesa unazad. Pre-retrogradna sjenka će početi 25. novembra, a post-retrogradna sjenka završava 20. januara 2024. godine.

Zabilježite ovo u svom kalendaru za 2023. kako biste imali objašnjenje – ili barem izgovor – zašto su sve stvari krenule naopako. Ali samo zapamtite, prošli smo kroz bezbroj retrogradnosti Merkura prije i proći ćemo kroz još više kako nastavimo dalje u našim životima. Oni nisu zamišljeni da budu zastrašujući – već su tu da nas preusmjere na bolji put. Sretno!

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum