Trenutno čitaš
8 ideja za kvalitetno provedeno vrijeme sa mamom

8 ideja za kvalitetno provedeno vrijeme sa mamom

vrijeme sa mamom
Banja Luka Fest - Ivan Bosiljčić i Jelena Tomašević
Banja Luka Fest - Ivan Bosiljčić i Jelena Tomašević

Sada živimo tako brzo. Rijetko se dešava da usporimo, da bismo uživali u posebnim trenucima. Da zamrznemo vrijeme na samo sekundu da bismo cijenili različite načine, na koje provodimo vrijeme stvarajući uspomene i dijeleći nova iskustva, posebno sa našim mamama. Svi koji živimo blizu svoje majke i često je viđamo, smo srećniji nego što mislimo.

Bez obzira na to da li živiš blizu svoje mame ili u nekom drugom gradu ili nekoj drugoj državi, dajemo ti ideje za kvalitetno, smisleno vrijeme sa omiljenom osobom na svijetu – mamom.

Pinterest

Putujte zajedno

Provođenje kvalitetnog vremena sa mamom kroz putovanja, spa dan ili vikend može stvoriti trajne uspomene i ojačati vašu vezu. Planirajte putovanje na destinaciju koju ste oduvijek željele posjetiti. Priušti svojoj mami luksuzni spa dan u kojem se može opustiti i podmladiti. Potraži banje koje nude razne tretmane kao što su masaže, tretmani lica, manikir i pedikir. Planiraj vikend bijeg na obližnju destinaciju koja nudi promjenu krajolika bez potrebe za velikim putovanjem. Bez obzira koju opciju odabereš, najvažniji aspekt je kvalitetno zajedničko vrijeme, stvaranje dragih uspomena i jačanje odnosa s mamom. Uživajte zajedno!

Sedmična šetnja i razgovor

Šetnja i razgovori su u osnovi vježbanje, a da toga nismo ni svjesni. Izlazak iz kuće, uživanje na svježem vazduhu i susret s nekim do koga nam je stalo, može biti odlično sredstvo za ublažavanje stresa. Ne moraš fizički biti sa svojom mamom; samo stavi slušalice, nazovi je i razgovaraj o sedmici dok šetaš svojim naseljem.

Napravite zajedničku zabavu

Ne treba ti praznik ili rođendan, da smisliš izgovor za organizaciju zabave. Ne samo da ćete stvoriti zabavno iskustvo za svoje goste, već ćete i zajedno stvoriti uspomene kao zajedničke domaćice. Ove godine pokušaj napraviti zabavu u ljetnoj bašti. Iskoristi svoju maštu da smisliš temu, koju obje volite.

vrijeme s mamom
Foto: freepik.com

Kuhajte zajedno nove recepte

Razmisli o svim receptima koje imaš po kući i koje namjeravaš napraviti, ali dosad ti nije išlo. Sada je prilika da to učiniš s mamom! Odaberi dan za kuhanje s mamom svakog mjeseca (ako ne možete biti zajedno, možete razgovarati dok kuhate, a zatim pričati o rezultatima).

Zasadite baštu

Uskoro će proljeće i sadnja bašte je uvijek odlična ideja. Zajedničko vrtlarstvo je aktivnost, koju možeš podijeliti sa svojom mamom (ili bakom). Ako tvoja mama ne živi u blizini, možete kreirati vlastite individualne bašte sa cvijećem i povrćem. Na primjer, vaše bašte mogu imati iste kulture. Takođe je zabavno upoređivati ​​savjete, bilješke i fotografije kako biljke rastu.

Krenite na kurs

Zajedničko učenje nove vještine može podstaknuti kreativnost i podstaknuti vas obje, da prihvatite novi izazov ili stavku na listi. Razmisli o nečemu što biste ti i tvoja mama mogle da naučite zajedno. Možete pohađati kurs kuhanja ili šivenja. Možete ići na radionicu umjetnosti, joge ili vrtlarstva. Pogledaj šta se sve nudi u tvom gradu.

Pročitaj
adam grant

Pinterest

Osnujte klub čitalaca

Ako ti i tvoja mama volite da razmjenjujete knjige, pokrenite svoj klub! Svakog mjeseca odlučite se za knjigu koju ćete zajedno čitati, a zatim izađite na kafu da razgovarate o njoj. Birajte knjige različitih žanrova. Možete čak dodati i kuharicu da inspirišete stavke menija za vaše sljedeće porodično okupljanje.

Idite zajedno u kupovinu

Čak i ako ti i tvoja mama često kupujete zajedno, može biti zabavno promijeniti stvari uz ovu malu vježbu. Pusti mamu da izabere nekoliko stvari za koje misli da želiš dodati u svoj ormar, i obrnuto. Postoji samo jedno pravilo: moraš ih isprobati bez obzira na sve. To će biti ultimativni test da se utvrdi, da li mama zaista zna najbolje!

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum