Trenutno čitaš
Kako nositi trend ukrašenog teksasa

Kako nositi trend ukrašenog teksasa

ukrašeni teksas
Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Farmerke dugo su bile sastavni dio svačije garderobe, ali u posljednje vrijeme doživjele su glamuroznu transformaciju. Prošla su vremena običnog teksasa; sada je sve u dodavanju ukrasa i zamršenih detalja kako bi se ovaj klasični komad odjeće podigao na nove visine.

Na reviji Stelle McCartney za proljeće/ljeto 2024., resice ukrašene kristalima su privukle pažnju, dok je Isabel Marant predstavila delikatan vez koji podsjeća na prozirnu paukovu mrežu na teksas košuljama. Ove dizajnerske interpretacije dokazuju da dodavanje ukrasa svojim teksas komadima nije rezervisano samo za posebne prilike – to je trend koji se nosi tokom cijele godine.

Stella McCartney

Bilo da si neko ko se slaže sa filozofijom “više je više” ili preferiraš suptilniji pristup, ukrašeni teksas nudi beskrajne mogućnosti. Ljepota ovog trenda leži u njegovoj svestranosti; jednostavno upariš svoj ukrašeni teksas komad sa jednostavnom majicom i spremna si za svaku priliku, bilo da je u pitanju prvi sastanak ili neobavezan ručak sa prijateljicama.

ukrašeni teksas
Getty images

Ali zašto se zaustaviti na dizajnerskim komadima? Jedan od najuzbudljivijih aspekata ukrašenog teksasa je prilika za DIY kreativnost. Uz nekoliko jednostavnih potrepština kao što su kamenčići, ljepilo, biseri, šljokice ili klinovi, možeš pretvoriti svoj obični teksas u umjetničko djelo. Za one koji se osjećaju posebno avanturistički, farba za tkaninu nudi još jednu mogućnost prilagođavanja, omogućavajući da dodaš jedinstvene dizajne i uzorke svojim farmerkama.

Isabel Marant

Prihvaćanje trenda ukrašenog teksasa nije samo praćenje najnovije modne pomame – to je samoizražavanje i kreativnost. Bilo da se odlučiš za konfekcijske dizajnerske komade ili oslobodiš svog unutrašnjeg umjetnika uz DIY ukrase, jedno je sigurno: ukrašeni teksas je tu da ostane, nudeći beskrajne mogućnosti.

@ooooo.livia

Replying to @o l i v i a @Mina Gerges you are a legend this was the perfect outfit thank uuuu #renaissanceworldtour #clothingdiys #renaissanceoutfitinspo #renaissancephilly

♬ ALIEN SUPERSTAR – Beyoncé

Pročitaj

Mango farmerke 89,95 KM

Mango

Reserved farmerke 89,95 KM

Reserved

Mango cipele 119,00 KM

mango cipele teksas
Mango

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum