Trenutno čitaš
Angelina Mango na šestom Sea Staru izvodi trenutno najveće italijanske hitove!

Angelina Mango na šestom Sea Staru izvodi trenutno najveće italijanske hitove!

Angelina Mango
NLB Banka - Okvir pomoći
NLB Banka - Okvir pomoći

Angelina Mango u svojoj 22. godini života bilježi nevjerojatne uspjehe i muzičke trijumfe: prva je žena pobjednica 74. izdanja festivala Sanremo u posljednjih 10 godina, jedna je od favoritkinja ovogodišnje Evrovizije, generacija Z je obožava, a njezina muzika bilježi desetke miliona streamova.

Angelina će predstavljati Italiju na Evroviziji 2024. godine s pjesmom „La Noia“ koja je oborila rekorde slušanosti na Spotifyju. S istom je pjesmom mlada kantautorica osvojila Lucio Dalla Press nagradu za radio, TV i web te Giancarlo Bigazzi nagradu za Najbolju muzičku kompoziciju. Angelinu obožavaju i publika i kritika, a nastupu mlade zvijezde ubrzo nakon Evrovizije svjedočiće upravo publika šestog izdanja Sea Star Festivala!

Angelina Mango s evrovizijske pozornice uskače drito u magičnu umašku lagunu Stella Maris i pridružuje se moćnom popisu izvođača. Uz nju će nastupiti i trenutno najpopularniji i najobožavaniji mladić u Hrvatskoj – Baby Lasagna koji će svoj prvi koncert nakon Evrovizije održati upravo na velikoj pozornici Sea Stara u Umagu. Uz njih u Umag pristižu mnoge svjetske i regionalne muzičke zvijezde među kojima su John Newman (Hybrid DJ set), ARTBAT, Hot Since 82, Deborah De Luca, Joker Out, Buč Kesidi, Senidah, Grše i brojni drugi!

Angelina Mango italijansko je muzičko otkriće godine! U samo nekoliko mjeseci osvojila je gotovo sve top ljestvice, brojne muzičke nagrade, a trijumf na najvećem muzičkom i televizijskom događaju godine u Italiji, festivalu Sanremo, odveo ju je direktno među zvijezde. Angelina se proslavila učestvovanjem u 22. izdanju muzičkog showa Amici u kojemu je odnijela pobjedu, a čitavo je ljeto 2023. godine dominirala singlovima „Ci pensiamo domani“ i „Che t’o dico a fa’“. Nakon što je singl „Ci pensiamo domani” certifikovan trostruko platinastim s više od 78 miliona streamova i 21 milion pregleda, pjesma „Che t’o dico a fa’“ potvrdila je i zakucala njezin nezaustavljiv uspjeh u oktobru 2023. godine. U prvoj je sedmici nakon objave bila najkorištenija pjesma za kreaciju sadržaja na TikToku.

sea star

Angelina Mango – „Che t’o dico a fa“

Publika širom svijeta sada pjeva „La Noia“. Angelina je prikupivši više od 335 miliona audio i video streamova već osvojila šest platinastih i dvije zlatne ploče. Pjesma je smještena u žanr savremene cumbije, a kantautorica je napisala zajedno s muzičarima, kompozitorima i producentima koju djeluju pod pseudonimima Madame i Dardust. Otkad je prvi put izvela pjesmu „La Noia“, Angelina je skupila milione streamova i pregleda, ali i odobravanje kako publike, tako i kritike. Pjesma je oborila rekord za najstreamaniju pjesmu ženske solo izvođačice ikad na dnevnoj ljestvici Spotifyja. Dosegnula je vrhove svih ljestvica te osvojila mjesto na Top 100 ljestvici Spotify i YouTube Globala te prvo mjesto na talijanskim radijskim ljestvicama.

 

Angelina Mango – „La Noia“

Njezina je muzika miks različitih žanrova i stilova. Najviše uticaja Angelina vuče iz italijanskog i američkog rapa, R&B i instrumentalne muzike. U svoju muziku unosi posebnu svježinu i inovacije, magičnim i emotivnim vokalom začarala je slušatelje širom svijeta. Tekstovi pjesama najčešće tematizuju strahove i anksioznosti generacije Z, ljubav, želju za slobodom, vrijednost porodice. Konačan je proizvod urbana, moderna i svježa muzika koja osvaja svake uši.

Nakon što je u ljeto 2023. nastupala s brojnim izvođačima, u jesen je održala i vlastitu turneju pod nazivom Voglia di vivere in tour, prema istoimenom debitantskom albumu, na kojoj je obišla klubove širom Italije. Održala je osam koncerata u različitim gradovima među kojima su Napulj, Rim, Bari, Firenca i Milano. Turneja je obilježila još jedan veliki uspjeh u njezinoj karijeri – bila je potpuno rasprodana. Angelina je na turneji snimala i TikTok serijal gdje je fanovima davala sneak peak u događaje i život iza scene. Voljena je i na društvenim mrežama, pa je tako na Instagramu prati preko 1.4 miliona ljudi, dok na TikToku ima više od 700 hiljada pratitelja i 11 miliona lajkova.

Angelina Mango – „Ci Pensiamo Domani“

Pročitaj

Impresivna mlada kantautorica Angelina Mango pridružiće se nezaboravnom lineupu šestog izdanja Sea Star Festivala. Na brojnim će pozornicama s nevjerojatnom produkcijom u umaškoj laguni Stella Maris nastupiti niz fantastičnih izvođača. Angelini će se pridružiti i evrovizijski favorit koji se na kladionicama nalazi na drugom mjestu, odnosno mjesto iznad Angeline, Baby Lasagna, pa će se uz „La Noiu“ lagunom oriti i „Rim Tim Tagi Dim“! U Umag stižu i brojne svjetske i regionalne zvijezde: John Newman (Hybrid DJ set), Victoria, ARTBAT, Hot Since 82, Deborah De Luca, INIKO, Ian Asher, Joker Out, Buč Kesidi te opaki trap-gang u koji su ove godine upali Senidah, Devito, Kuku$, Grše, tam & Jymenik, Rouzi, Zevin i Thicc Boi.

Sea Star Festival otvoriće ljeto i prizvati sunce od 23. do 26. maja 2024. godine. Kao i dosad, dva će glavna dana festivala biti petak i subota, 24. i 25. maja, dok će četvrtak i nedjelja biti rezervisani za Welcome Day i After Party.

Aktualne cijene ulaznica najkasnije danas do kraja dana!

Festivalske ulaznice dostupne su po promo cijeni od 98 KM s popustom od 30% u odnosu na finalnu cijenu i dostupne su samo još danas do kraja dana! U prodaji su i jednodnevne ulaznice po promo cijeni od 58 KM, a kupiti se mogu online na službenoj stranici Sea Star Festivala, na prodajnim mjestima te u sistemu Gigstix.ba.

.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum