Trenutno čitaš
Vrijeme je da se prepustiš: Merkur je direktan u Strijelcu!

Vrijeme je da se prepustiš: Merkur je direktan u Strijelcu!

Retrogradni Merkur ostavio je svoj neuredan trag na prazničnu sezonu 2023. godine, ali haos se bliži kraju. Svi horoskopski znakovi će uživati u povećanju mentalne motivacije, jasnijim vizijama onoga što bi željeli postići ove godine i boljoj komunikaciji generalno – što će učiniti mnogo lakšim da počnete raditi na vašim uzbudljivim planovima za 2024. 

Merkur se 1. januara okreće direktno u Strijelcu. To će nas vratiti na priču koja je počela 25. novembra kada je Merkur ušao u svoju retrogradnu sjenu. Tokom praznične sezone, Merkur je bio retrogradan u Jarcu i Strijelcu. Sada kada planeta komunikacije napreduje, podsjećamo se kako želimo poboljšati svoje živote u narednim sedmicama.

Kako napredujemo sa Merkurom, koji će se vratiti u Jarca 13. januara, moći ćemo da ispravimo sve probleme i naučimo iz naših prošlih iskustava prije nego što krenemo dalje. Međutim, ovo bi takođe moglo iznijeti na vidjelo neke probleme kojih ranije nismo bili svjesni, dajući nam priliku da ih riješimo i donesemo bolji izbor. Na taj način ćemo moći bolje razumjeti situaciju i finalizirati svoje odluke do 20. januara.

Pinterest

Ulazak Merkura u njegovu postretrogradnu sjenu donosi ponavljanje nekoliko astroloških fenomena. 27. novembra Neptun je bio u kvadratu sa Merkurom, a ovaj aspekt će se ponovo pojaviti 8. januara, tokom postretrogradne faze. Ovaj tranzit uzrokuje nejasnoće i konfuziju oko načina na koji obrađujemo informacije i čini nas nesigurnim kojim putem da krenemo kako bismo osigurali dobru budućnost.

Nakon toga, Merkur i Saturn će se ponovo povezati 18. januara. U svijetu koji se stalno mijenja, moramo da dodamo fleksibilnost našim osjećajima. To može uticati na način na koji komuniciramo i predajemo se našim riječima. Iako je važno da se iskreno izražavamo, jednako je važno ne držati druge za obećanja tokom ovog vremena jer njihove riječi mogu biti nepouzdane. Postretrogradni period može donijeti razočarenja, pa je ključno postaviti očekivanja i granice kako biste izbjegli osjećaj razočarenja.

Jupiter i Merkur će se ponovo povezati 19. januara. Ovo poravnanje predstavlja priliku da steknemo jasnoću i razumijevanje u različitim situacijama. Jupiter pomaže da se otkrije istina, dok Merkur može otežati sagledavanje onoga što se zaista dešava. Kada se ove dvije planete spoje, možemo doživjeti duboku spoznaju koja bi mogla pozitivno uticati na naše živote. Ovo poravnanje nas takođe ohrabruje da se fokusiramo na širu sliku i ne stresiramo se zbog manjih problema, jer Jupiter širi, a Merkur minimizira. Sve u svemu, ovo planetarno poravnanje nudi šansu za lični rast i razmišljanje.

Pročitaj

Ovaj period je dobar da otklonimo pogrešne komunikacije prije nego što nastavimo sa svojim životima. Ako nas nešto muči u grudima, sada je vrijeme da progovorimo. Stvari se mogu raščistiti, a za to vrijeme se može uputiti izvinjenje. Takođe, možemo birati kako ćemo se nositi s odnosima i prije nego što se konačno pozdravimo.

U ovom trenutku mogli bismo biti iznenađeni onim što nam dolazi, ali retrogradnosti i retrosjene su po prirodi nepredvidive, pa moramo prihvatiti ovaj trenutak za ono što može donijeti. Nikada ne znamo kakva su iznenađenja na čekanju; neka bi mogla biti dobra, a neka loša. Najvažnije je da se prepustimo i da se nosimo sa svime što nam se nađe na putu.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum