Trenutno čitaš
Vodopad Bliha je idealno mjesto za odmor u prirodi

Vodopad Bliha je idealno mjesto za odmor u prirodi

Hotel Hills - Doček Nove 2024. godine
Hotel Hills - Doček Nove 2024. godine

Nedaleko od Sanskog Mosta na udaljenosti od svega 14 kilometara skriva se vodopad koji svojom veličanstvenošću i ljepotom oduzima dah. Ova prirodna atrakcija idealno je mjesto ako želiš provesti dan u prirodi i snagom vode koja se obrušava na ovom magičnom mjestu restartovati svoj duh i tijelo.

Foto: _markac89_ / Instagram

Vodopad Bliha poznat kao i Blihin skok nalazi se tačno između sela Fajtovci i Kamengrada. Voda koja pada sa visine sa više od 50 metara prizor je koji nijednog posjetioca ne ostavlja ravnodušnim. Ovaj skriveni biser prirode pravo je veličanstvo na području Sanskog Mosta i upravo pruža i takav osjećaj – veličanstven i moćan.

Foto: dora_sky.explora/Instagram

Ovaj nevjerovatni dragulj prirode i jedan od najvećih vodopada u Bosni i Hercegovini je pristupačan. Staza koja vodi do njega je posljednjih godina uređena, a potrebno je oko desetak minuta lagane šetnje kroz šumu da bi se stiglo do slikovitog vodopada, koji je pravi melem za oči, duši i tijelo.

Foto: srdjanvujmilovic/Instagram

Spektakularni, čarobni i bajkoviti vodopad Blihe vrijedan je posjete i zbog bogate vegetacije koja ga okružuje. Njegov raskošni pad i bogata vegetacija dovoljan su razlog da posjetiš ovo magično mjesto, pobjegneš od svakodnevnice, uživaš u prirodi, restartuješ se i dozvoliš da te preplavi melodija koju jednino netaknuta priroda može da proizvede. Čarobno, magično i veličanstveno, zar ne?

Pročitaj

 

 

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum