Trenutno čitaš
Najveća i najemotivnija priča o spektakularnoj karijeri i nevjerovatnom talentu dolazi u CineStar kina

Najveća i najemotivnija priča o spektakularnoj karijeri i nevjerovatnom talentu dolazi u CineStar kina

Banja Luka Fest - Bijelo dugme
Banja Luka Fest - Bijelo dugme

Najveća i najemotivnija priča o spektakularnoj karijeri i nevjerovatnom talentu dolazi u CineStar kina. Obožavan poput božanstva, najveći influenser 20. vijeka konačno na filmskom platnu u režiji slavnog Baza Luhrmanna.

Svijet bogatih i slavnih oduvijek je bio ispunjen intrigama, pogotovo kada je riječ o legendarnim zvijezdama koje su svojim talentom osvojile cijeli svijet i stekle planetarnu popularnost. Jedan od najvećih je Elvis Presley, koji se svojim muzičkim postignućima upisao u istoriju, te i dan danas živi kroz svoju najveću ostavštinu, muziku.

No, baš poput svake planetarno popularne zvijezde, legendarni Elvis borio se protiv posljedica slave i brojnih poroka u svom naizgled ”savršenom” životu. Plavooki dječak siromašnog porijekla, koji je samo želio svojoj porodici kupiti Cadillac i svirati muziku svog djetinjstva, nije ni sanjao da će zauvijek promijeniti muzički svijet te se upisati u istoriju kao zvijezda koja je pokrenula rock’n’roll revoluciju u cijelome svijetu.

Njegovi su se nastupi čekali danima, a fanovi su doslovno padali u nesvijest kada bi ga vidjeli. Važio je kao seks simbol tadašnjeg doba, svjesno i odlučno srušio je seksualne tabue pedesetih godina, no njegovo je srce zauvijek osvojila Priscilla, s kojom je uplovio u bračnu luku i dobio kćerkicu. Tokom bogate muzičke i filmske karijere nije izmakao pritisku i kontroli svog menadžera, Toma Parkera, kojeg brojni okrivljuju za probleme sa sedativima, amfetaminima i lijekovima protiv bolova.

‘”Elvis” u distribuciji Blitza dolazi u CineStar kina pretpremijerno od srijede 22. juna u sklopu usluga CineFan.

Pročitaj
Downton Abbey

Ulaznice za projekcije su već sada u prodaji online na CineStar web stranici, aplikaciji ili na blagajnama kina.

LONDON, ENGLAND – MAY 31: Austin Butler attends the “Elvis” UK special screening at BFI Southbank on May 31, 2022 in London, England. (Photo by Tim P. Whitby/Getty Images for Warner Bros.)

Novi film vizionarskog i za nagradu Oscar nominovanog reditelja Baza Luhrmanna i studija Warner Bros. Pictures, u kojoj glavne uloge nose Austin Butler i oskarovac Tom Hanks dobio je odlične kritike i 12-minutne ovacije publike na ovogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu. Riječ je o modernom filmu i modernom pogledu na najvećeg muzičkog velikana, a tome u prilog ide i fenomenalan soundtrack na kojem su se našle pjesme Eminema, Tame Impala, Doja Cat, Jacka Whitea, Chrisa Isaka, Cee Lo Greena, Diplo, Denzel Curry, Maneskin, Kacey Musgraves itd. Radi se o hitovima poput pjesme “Vegas” (Doja Cat) koja je već zavladala eterom i društvenim mrežama i najbolji je uvod za spektakl koji nas očekuje na velikim platnima CineStar-ovih kino dvorana.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum