Trenutno čitaš
Vikend preporuka: Njihovo veličanstvo – Jahorina i Bjelašnica

Vikend preporuka: Njihovo veličanstvo – Jahorina i Bjelašnica

Banja Luka Fest - Ivan Bosiljčić i Jelena Tomašević
Banja Luka Fest - Ivan Bosiljčić i Jelena Tomašević

Vrijeme je da ovog vikenda proslavimo sve čari zime i spremno dočekamo najavljene pahulje snijega, te uživamo u pravoj zimskoj idili. A kako drugačije uživati u idiličnim pejzažima i zimskim radostima nego se spakovati i krenuti u planine.

Bosna i Hercegovina je zemlja sa pravim bogatsvom prirodnih ljepota, a naša današnja vikend preporuka su zimske ljepotice: Jahorina ili Bjelašnica. Nećeš pogriješiti koju god od ovih planinskih ljepotica odabereš jer njihova šarmantna odmarališta, fantastične staze za skijanje, bogatstvo prirode i oštar planinski vazduh čine nezaboravno iskustvo kada je u pitanju tvoj zimski predah i bijeg od užurbanog života.

Foto: Instagram/jahorina

Nije bitno pamtiš li ili ne Olimpijske igre u Sarajevu, bitno je da su te skijaške staze i dalje čvrste i popularne, ali sada sa modernim liftovima. Olimpijska ljepotica, Jahorina, posljednjih godina je jedno od najatraktivnijih mjesta za zimski odmor i svake godine privlači sve više turista iz regiona, ali i iz svijeta. Destinacija koju nije potrebno posebno predstavljati. Ski centar je godinama unazad među najposjećenijim u regionu, a krase ga kilometri uređenih staza za ljubitelje i ljubiteljke zimskih sportova. Evo naše ultra preporuke gdje odahnuti ako se ovog vikenda zaputiš na Jahorinu.

Hotel Lavina 

Hotel Lavina idealno je mjesto za potpuni užitak koji je smješten između dvije skijaške staze (Ogorijelica i Prača). Fenomenalna gastronomska ponuda upotpunjena je i bogatim sadržajem koji nudi ovaj hotel, a to su unutrašnji bazen i spa sadržaji, te elegantne smještajne jedinice, što ga sve zajedno čini primamljivim i neodoljivim ako želiš provesti vikend sa dragom osobom u srcu olimpijske ljepotice.

Koliba Termag

U neposrednoj blizini Hotela Termag, pored same ski staze, nalazi se poznati Termagov etno restoran Koliba. Terasa restorana nenametljivo se stapa sa okruženjem, omogućavajući potpunu relaksaciju u harmoniji sa prirodom i odličnom ponudom ukusnih delicija.

 

Udaljena svega 25 km od Sarajeva i smještena u središnjem dijelu Bosne i Hercegovine, Bjelašnica je uz Jahorinu, Vlašić, Kupres i Blidinje jedan od vodećih ski centara. Za ljubitelje i ljubiteljke zimskog sporta je idealna, jer je krase fantastične ski staze, ali odlična je za sve one koji jednostavno žele da odmore oči i um u magičnim zimskim pejzažima. Ako tvoja odluka bude da se za vikend zaputiš na Bjelašnicu i posjetiš ovu veličanstvenu planinu, donosimo ti prijedlog za potpuni užitak bilo da praviš pauzu dok skijaš ili samo puniš baterije, ispijajući tople napitke i uživajući u čarobnim prizorima.

Hotel Nomad

Boravak u prirodi na čistom zraku djeluje opuštajuće i pozitivno, a uz korištenje bazena, masaže, teretane i saune sve sa pogledom na idiličnu prirodu možeš doživjeti nezaboravno wellness iskustvo. Hotel Nomad nalazi se uz samu skijašku stazu na Bjelašnici i mjesto je u kojem ćeš moći da se prepustiš potpunom užitku.

Pročitaj

Restoran Katun

Restoran Katun pored predivnog etno enterijera u podnožiju Bjelašnice, krasi i široka gastro ponuda vrhunskog kvaliteta prilagođena svima. Postoji ponešto za svakoga – za ljubitelje kafe, gladne skijaše i za one koji jednostavno žele doći i samo uživati.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum