Trenutno čitaš
Vikend preporuka: Little Cottage Dream donosi osjećaj pravog zimskog ćeifa

Vikend preporuka: Little Cottage Dream donosi osjećaj pravog zimskog ćeifa

Little Cottage Dream
Bingo - Sve za dom
Bingo - Sve za dom

U blizini Kaknja, nalazi se vikend naselje Ponijeri koje je popularno odredište mnogih stanovnika BiH. Ponijeri važe za vazdušnu banju, a posjeduju i uređenu ski stazu sa ski liftom, pa mogu da ponude i više od obične šetnju kroz prirodu.

Upravo u ovom sportsko – rekreativnom centru smo pronašli tvoje sljedeće vikend odredište. Little Cottage Dream je sigurno najljepše i najautentičnije mjesto za boravak i uživanje u prirodi u okviru ovog vikend naselja.

Ova prelijepa koliba te vraća u zagrljaj prirodi i posebno je čarobna zimi kada zapada snijeg. Eklektična i razigrana unutrašnjost kolibe svojim vedrim bojama podiže raspoloženje, a elementima bosanske tradicije donosi osjećaj pravog ćeifa. Uz miris i ukus domaće kafe, uživanje u pogledu i tišini je potpuno. Ovdje se misli sabiraju i motaju u klupko od koga se kasnije pletu nove ideje i novi poslovni poduhvati. Ponekad je potreban samo jedan dan na ovakvom mjestu i u ovakvom prostoru za prijeko potreban predah od svakodnevnog stresa.

Osim šetnji i skijanja ovo područje može da ponudi i boravak u Parku prirode Tajan, koji je bogat vodenim tokovima, prirodnim kamenim mostovima, kanjonima, speleološkim objektima i endemskim biljkama i životinjama. Jezero Mašica u okviru parka je zimi obično zaleđeno i odaje ugođaj pravog ledenog kraljevstva prirode.

Pročitaj
banjaluka travel festival

 

Nakon što ti promrznu prsti tokom šetnje kroz netaknutu prirodu okićenu snijegom i mrazom, Little Cottage Dream će te ugrijati toplim napitkom i dekicom. Vlasnici ove predivne kolibe su Superhost na svjetskoj platformi Airbnb, pa se potrudi da svoju rezervaciju obaviš na vrijeme.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum