Trenutno čitaš
Vikend preporuka: 5 filmova u kojima možeš uživati sa voljenim osobama

Vikend preporuka: 5 filmova u kojima možeš uživati sa voljenim osobama

NLB Banka - Okvir pomoći
NLB Banka - Okvir pomoći

Ako voliš romantiku, komediju ili možda dobar triler – bez brige, ovaj vikend smo pripremili spisak od 5 odličnih filmova u kojima možeš uživati sa dragim osobama u toplini svoga doma, uz gastronomske delicije, a usput napuniti i baterije za nove radne pobjede. 

Rough Night

Pet najboljih prijateljica sa fakulteta (Scarlett Johansson, Kate McKinnon, Jillian Bell, Ilana Glazer i Zoë Kravitz) ponovo se okupljaju nakon 10 godina za divlji vikend u Majamiju. Njihove nečuvene ludorije i teške zabave rezultiraju urnebesnim neočekivanim posljedicama koje ih dovode u naizgled nemoguću situaciju.

 

Stuck Together

Francuski film čija radnja se odvija u vrijeme pandemije. Kada Pariz uđe u izolaciju zbog Korona virusa, stanovnici koji žive u istoj stambenoj zgradi moraju se prilagoditi novom životu i jedni drugima. Među stanovnicima zgrade su vlasnik kafića koji čini sve da ponovo otvori svoj lokal, ambiciozni naučnik koji želi da pronađe vakcinu, hipohondar i njegova supruga advokatica koja pokušava da pomiri svoj profesionalni i porodični život, sportski trener koji održava online treninge, njegova partnerka koja se pjesmom bori protiv pandemije i biznismen. Tokom tri mjeseca zatočeništva, svi ovi stanovnici će doživjeti radosti i strepnje, otkriti jedni druge, zbližiti, svađati se i pomiriti.

 

The Hunt

Radnja filma “The Hunt” se fokusira na učitelja po imenu Lukas, koji živi samotnjačkim životom i bori se sa svojom bivšom suprugom oko starateljstva nad njegovim jedinim sinom Markusom. Lukasov život napokon kreće uzlaznom putanjom, on pronalazi novu partnerku i dobija dobre vijesti u vezi sa svojim sinom, ali njegovoj sreći ubrzo dolazi kraj i jedna sitna, na prvi pogled bezazlena dječija laž, pretvara Lukasov život u toliko strašnu noćnu moru kakvu nije mogao ni da zamisli.

 

20 ans d’écart

Pročitaj

Alis je tridesetosmogodišnja ambiciozna modna urednica i perfekcionista u poslu, što njen privatni  život ostavlja u sjeni, a kolege je doživljavaju kao preozbiljnu i suzdržanu. Sve se mijenja kada je slučajno vide u društvu dvadeset godina mlađeg zgodnog studenta.

 

Los ojos de Julia

Julijia dolazi da istraži smrt svoje sestre jer sumnja da je riječ o ubistvu, a ne samoubistvu. Ona takođe ima degenerativni problem sa očima i počinje da gubi vid. Stvari počinju naglo da se komplikuju kada Julija pokušava da sazna šta je njena sestra radila i ko je bio njen dečko. U međuvremenu počinje da je proganja misteriozan čovjek. Zaplet je kompleksan i ideja filma je definitivno originalna.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum