Trenutno čitaš
Venera u Raku će nas natjerati da žudimo za vezom

Venera u Raku će nas natjerati da žudimo za vezom

Planeta ljubavi se ponovo kreće, čineći naše vruće ljeto emotivnijim. 17. jula Venera je prešla iz koketnog znaka Blizanaca u prizemljenog Raka gdje će ostati do 11. avgusta, a naša taktika flertovanja i jezici ljubavi malo će se promijeniti. 

Ultra magazin

Dok je Venera bila u Blizancima, bili smo zauzeti ispitivanjem terena, prelistavanjem svih aplikacija i korištenjem duhovitih, pametnih šala za predigru. Sada, zahvaljujući ulasku Venere u Raka, naša žudnja za smislenim vezama postaje sve jača. U ovom emocionalnom vodenom znaku, Venera će nas natjerati da se spojimo na nivou duše. Za one koji su već u partnerstvu, budite spremni da se osjećate malo ljepše nego inače.

Vrijeme je da se posvetite! Tokom Venerinog tranzita u Raku, žudjećemo za stabilnošću i sigurnošću u našim životima – posebno u pogledu naših emocija. Pokazivanje naše odanosti i ljubavi kroz darove i djela služenja biće nam važno tokom ovog vremena. Posvećenost, toplina i ljubaznost omogućiće našim ličnim vezama da cvjetaju i rastu.

Više će nas privlačiti partneri za koje smatramo da možemo dovesti kući našim porodicama, pa ako neko nije odobren od na primjer bake, neće uspjeti! Venera u Raku više njeguje, fokusira se na naklonost i pomaže da naša emocionalna strana izađe na površinu.

Ipak, ne radi se samo o romansi. Neki od nas mogu osjetiti snažniju želju da provedu vrijeme sa porodicom. U Raku, Venera ima tendenciju da utiče na nas da njegujemo, štitimo i čuvamo ljude koji su nam bliski srcu. Dobro je vrijeme za stvaranje smislenijih i dubljih veza, ali nije izuzetak da osjećamo uspone i padove u našem ljubavnom životu. Samo zato što smo skloniji da uspostavimo dublju vezu s drugima na romantičan način ne znači da nećemo morati da preskočimo neke prepreke, posebno ako dopustimo da nam ružičaste naočale zamagljuju rasuđivanje. Naša srca su možda sada otvorena, ali ih čuvajte.

Od 22. do 31. jula Venera će biti u konjunkciji sa Crnim Mjesecom – Lilitom u Raku, što će iznijeti na vidjelo naša najdublja, najpotisnutija osjećanja. Ovo ipak nije nužno loša stvar. Lilit predstavlja čistu, seksualnu energiju, tako da će nam ovi dani pružiti jedinstvenu priliku da istražimo našu senzualnu stranu na nove i uzbudljive načine.

Pročitaj

Zabilježite u svoje kalendare 8. avgust, kada se Venera u Raku suprotstavlja retrogradnom Plutonu u Jarcu. Ovaj poseban aspekt će istaknuti našu opsesivnu i dominantnu stranu. Emocije će biti jake i ići ruku pod ruku sa borbom za moć u vezama. Pazite na manipulativne taktike koje će nas spriječiti da evoluiramo u osobu kakva treba da budemo.

Venera u Raku je tu da nas nauči jednoj stvari: da osjećamo udobnost u sebi, svojim domovima i ljubavnim životima. Emocije mogu biti na visokom nivou, da, ali uz dovoljno podrške i razumijevanja onih oko vas i iznutra, imaćemo nevjerovatno ohrabrujuće vrijeme – dok se Venera ponovo ne pokrene.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum