Trenutno čitaš
Venera u Lavu je konačno krenula direkno i nije više retrogradna, evo šta to znači

Venera u Lavu je konačno krenula direkno i nije više retrogradna, evo šta to znači

Venera, planeta ljubavi, novca i ljepote je 03. septembra konačno krenula direktno i izašla iz svog dugog retrogradnog kretanja. Energija će se osjećati lakšom i vjetrovitijom nego što je bila od početka ovog ljeta.

S našim većim samopouzdanjem na ekstremno visokoj razini, moći ćemo govoriti iz srca i ne suzdržavati se. Kao i kod svake retrogradnosti, promišljamo i analiziramo prošlost kako bismo planirali budućnost i razumjeli svoju sadašnju situaciju.

Ultra magazin

Mogli bismo odlučiti posegnuti za bivšima i ponovno se povezati sa starim prijateljima ili popraviti vlastito srce. Samo zato što Venera sada ubrzava ne znači da još uvijek nećemo čeznuti za prošlošću ili odlučiti da izliječimo stare emotivne rane. Retrogradna Venra nas je možda natjerala da raščistimo emotivne, finansijske probleme ili promjene koje se tiču ljepote i fizičkog izgleda, kako bismo krenuli naprijed. Faktor nostalgije primamljiviji je nego ikad, kao i naše strasti. Ovo je naš kosmički poziv za buđenje iz uspavane izmaglice pod kojom su naša srca bila još od početka ovog ljeta. Sada preduzimamo korake da popravimo stvari i očistimo put za novi početak u našim životima – pa ovo više je vrijeme u kojem se otpuštamo.

Ultra magazin/pinterest

Venera je u Lavu, a to otključava pitanja nesigurnosti i jačanja samopouzdanja. Venera u Lavu treba se osjećati samouvjereno u svojim vezama. Stoga je naše samopouzdanje možda bilo testirano tokom njenog retrogradnog tranzita. S jedne strane, Venera u Lavu svojom toplom i razigranom prirodom često dobija puno odobravanja i komplimenata. S druge strane, njen se ponos može lako povrijediti.

Možda ste tijekom ove retrogradne Venere naučili da su uzajamno potvrđivanje i podrška ključni sastojak svake veze, te pohvale i komplineti upućeni jedno drugom veoma važni za naše samopuzdanje. Možda smo otkrili da su naši odnosi patili zbog našeg ličnog nedostatka samopouzdanja. To je zauzvrat moglo dovesti do ljubomore i drugih manifestacija nesigurnosti. Sada kada je Venra opet krenula direktno, možda ćemo se osjećati podstaknuti da lociramo svoj izvor povjerenja način. Samo kroz zdravlje vlastitog ega možemo unijeti svoje najjače ja u svoje odnose. Briga o sebi, ljubav prema sebi, to jača naše samopouzdanje i to su glavne poruke Venere u Lavu.

Pročitaj

Ultra magazin/pinterest

Venera u Lavu je jedan od najrazigranijih Venerinih znakova. Međutim, ta razigranost i teatralnost mogu prijeći u bespotrebnu toksičnu dramu. Drama se takođe može pokrenuti ako osjećamo da mir označava nedostatak romantike ili iskre.

Sada kada je Venera direktna, spremni smo integrisati ono što smo naučili o uzaludnosti drame, toksišnih veza, toksičnih uvjerenja i tome koliko iscrpljujuća i negativna mogu biti. Takođe smo spremni pozitivno kanalizovati talent znaka Lava za igru, smijeh, ljubav i romantiku. Nadajmo se da će nam lekcije naučene u ovoj retrogradnosti Venere pomoći da definišemo što želimo u stvarima srca i da poboljšamo svoju sposobnost da drugima izrazimo svoje najintimnije osjećaje. Faktor drame je najbolje izbjegavati, zbog čega je najbolje uzeti trenutak za sebe, brigu o sebi i zastati dok donosimo odluke. Razmislite o tome šta želite na duševnoj, emotivnoj, romantičnoj razini. Kao i uvijek, oslonite se na svoje potrebe i stavite ih na prvo mjesto.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum