Trenutno čitaš
Veliki horoskop za septembar!

Veliki horoskop za septembar!

Bingo Plus Banja Luka - Rođendanska nagradna igra
Bingo Plus Banja Luka - Rođendanska nagradna igra

U jeku smo sezone Djevice i spremni smo da prihvatimo praktičnu magiju! Sunce je prešlo u prizemljenu Djevicu i vrijeme je da formulišemo plan kako bismo ostvarili zacrtane ciljeve. Venera, planeta ljubavi i luksuza takođe je ušla u Djevicu, pa je ovo konstruktivno vrijeme za poboljšanje odnosa. Mijenjanje životnih navika donijeće dosta harmonije u naše živote. Retrogradni Merkur u Vagi 9. septembra pažnju će usmjeriti na naše odnose i komunikacijske obrasce. Međutim, 10. septembra pun mjesec u Ribama obasjava nebo. Naš će um olako napustiti ovu dimenziju dok se Mjesec miješa s Neptunom, planetom iluzija i duhovnosti. Pun mjesec će takođe stvoriti nježnu vezu sa Uranom, ohrabrujući nas da probamo nešto novo.

OVAN

Foto: Ultra magazin

Septembar počinje odlično. Mladi mjesec, 27. avgusta, u Djevici donosi priliku da radite na novim projektima u sedmicama koje dolaze. Dobar je osjećaj ponovo raditi s timom, stvarati važne projekte i osjećati se da koristite svoje kreativne ideje.

Ovog mjeseca pažljivo pratite svaki zadatak jer će Merkur retrogradirati od 9. septembra do 2. oktobra. Merkur će biti u Vagi, tako da će to uticati na vašu svakodnevnu rutinu. Prije nego što završite neki radni projekat, neka ga drugi par očiju pogleda kako bi se izbjegle greške. Kad god Merkur nije u direktnom hodu, dvije glave su uvijek pametnije od jedne.

Mladi mjesec 27. avgusta bi vas takođe mogao motivisati da poboljšate svoj fitnes program, a sa snažnim mladim mjesecom iza vas, imate sve razloge da očekujete uspješne rezultate u sedmicama koje dolaze. Ako počnete rano u septembru sa treningom, možete biti vitki, snažni i zategnut u kratkom vremenskom periodu. Predlažem da počnete prije nego što Merkur krene retrogradno, 9. septembra.

U međuvremenu, Mars, vaš vladar, nedavno se preselio u Blizance i povećaće vam šanse da krenete na kratke izlete kako biste otkrili zanimljive lokacije u vašoj blizini – mjesta koja možda nikada niste istraživali. Evo datuma za napomenuti:

Prvog septembra, akcioni heroj Mars će imati zadivljujuću interakciju sa srećnim Jupiterom u Ovnu. Čini se da ste raspoloženi za sport, pa pronađite mjesto nedaleko od kuće za kampovanje, planinarenje, igranje tenisa, penjanje ili jahanje – odaberite svoju strast i iskoristite priliku da proslavite kraj ljeta.

U kancelariji ćete provoditi intenzivne sate rada, a u roku od pet dana od punog mjeseca 10. septembra bićete spremni da odahnete. Pogledajte da li možete pronaći prekrasno mjesto u blizini vode za odmor u tom period jer pun mjesec je u vodenim Ribama. Imate još jedan veličanstveni period za bijeg i odmor 17-18 septembara.

Uran, planeta iznenađenja, biće u idealnom uglu prema Suncu (nebeski trigon) i punom mjesecu 10. septembra u Ribama (divan sekstil), tako da je velika vjerovatnoća da će iznenađenje doći iz vedra neba. Budući da je Uran u vašoj finansijskoj kući, iznenađenje koje će se pojaviti će uključivati ​​novac. Možda ćete dobiti vijesti o povišici ili naslijedstvu.

Ako ranije niste mogli prodati određeni komad nekretnine, pokušajte ponovo jer idealno je vrijeme za to. Možda će vas iznenaditi da vam se ponudi više od tražene cijene. Alternativno, možete prodati namještaj ili druge predmete koji vam više nisu potrebni i mogli biste ostvariti velikodušnu zaradu. Ako želite da kupite zgodan komad nameštaja, potražite rasprodaje nameštaja ovog mjeseca, jer možete naći povoljnu cijenu.

Vaša pažnja će se usmjeriti na vašeg partnera tokom mladog mjeseca u vašem suprotnom znaku Vage 25. septembra. Možda razmišljate o svom supružniku, ili ako se zabavljate ozbiljno, svom stalnom partneru, a ako se spremate na ozbiljnije poteze u odnosu, prijedlog može isplivati ​​na površinu odmah nakon što se pojavi ovaj mladi mjesec.

Ako niste u braku i ne izlazite, ovaj solidno dobar mlad mjesec može vam pomoći da sastavite papire koje ćete potpisati sa poslovnim saradnikom ili stručnjakom kako biste pomogli da vaš posao napreduje. Ovaj mladi mjesec stavlja Veneru u vodstvo, a srećom, Venera će primiti jak uticaj od Plutona, smještenog na vrhu vaše karte. Nastavite da razgovarate sa svojim timom I savjetnicima pripremite dokumente koje ćete potpisati sljedećeg mjeseca 7-10. oktobra. Ako tad potpišete ugovor za posao, biće to pun pogodak jer energija punog mjeseca Ovnu čini idealno vrijeme za to.

BIK

Foto: Ultra magazin

Ovo je srećan mjesec, pa nemojte dozvoliti da vas vijest o retrogradnom Merkuru 9. septembra do 2. oktobra uznemiri i smanji vaše uzbuđenje. Merkur je retrogradirati u Vagi, vašoj šestoj kući radnih zadataka, a takođe će otići unazad u Djevicu, vaš ljubavni sektor, od 23. septembra do 2. oktobra.

Možda ćete morati da se povučete kada klijent izda promjenu na nekom projektu. Budući da ste vjerovatno već iskusili ovakvu situaciju, vaša ljubaznost i strpljenje će biti simpatični, a vaš klijent će cijeniti vašu dobru narav. Ponekad kada Merkur počne da pravi haos sa vašim rasporedom, najbolje je da se jednostavno nasmijete. Merkur vam sada neće previše mrsiti račune jer imate lijepe stvari koje dominiraju vašim razmišljanjem – naime, vaš ljubavni život koji raste i koji će procvjetati.

Prošlomjesečni mlad mjesec 27. avgusta potaknut će božansku društvenu aktivnost u sedmicama koje dolaze u septembru i kasnije. Ako ste slobodni, ovaj mladi mjesec je onaj koji ste čekali da izazove početak nove i iskrene ljubavne veze. Možda ćete spoznati novo romantično iskustvo u toku dnevnih rutina, pa izgledajte najbolje što možete – nikad ne znate kada ćete osjetiti bljesak Kupidonove strijele.

Uran, planeta iznenađenja, u Biku, može donijeti slučajne sastanke na čudan i neobičan način. Možda nećete odmah znati da ste upravo upoznali nekoga ko bi mogao činiti veliki dio vaše budućnosti. Možda ćete imati sreće i u stvarima vezanim za djecu, trudnoću i radost oko rođenja bebe. Ili možete iskoristiti ovaj mladi mjesec da započnete novi i vrlo važan kreativni projekat koji bi mogao promijeniti vaš život.

Bikovi koji su već u vezi će takođe učestvovati u ovom trendu, koji je donio mlad mesec krajem prošlog 27. avgusta. Sada možete odvojiti vrijeme da svoj odnos poboljšate humorom i zabavom ili kroz zajedničko romantično putovanje ili jednostavno večeru u elegantnom restoranu.

Alternativno, možete prisustvovati kulturnom događaju, kao što je zajednički odlazak na koncert. U posljednje vrijeme trošite primjetno više novca nego inače, zbog prisustva Marsa u vašem sektoru zarade, a to će se nastaviti mjesecima koji dolaze.

Do vikenda od 10. do 11. septembra, imaćete blistav društveni događaj na kojem ćete prisustvovati u vrijeme punog mjeseca u poetskim Ribama. Doći će zanimljivi ljudi, neki prilično moćni u svojim oblastima, tako da razgovor treba biti živ. Biti sa prijateljima na ovom događaju pod srebrnastim svjetlom punog mjeseca bit će nezaboravno, donoseći mješavinu romantike i zabave s dozom luksuza. Venera, vaš vladar, biće u Djevici od 4. do 29. septembra i to je idealno mjesto za nju jer će biti u istoj kući prave ljubavi kao i Sunce. Sa retrogradnim Merkurom, možda će se razbuktati stari plamen ljubavi. Treba li ponovo otvoriti to poglavlje? Taj odgovor je na vama. Imat ćete i druge mogućnosti, u ovom veoma društvenom, romantičnom mjesecu.

U isto vreme kada i pun mesec, Venera će se sukobiti sa Marsom u vašoj finansijskoj kući, tako da bi troškovi mogli biti razmatrani.

Mladi mjesec 25. septembra usmjeriće vaš um natrag u kancelariju i sve što se tamo dešava. Zanimljivo je da će se na nebu pojaviti još jedan zlatni trougao (veliki trigon). Ovog puta tri tačke trougla će biti Sunce i mlad mjesec u Vagi u vašem sektoru dnevnih zadataka koji će slati energiju Plutonu u Jarcu na najvišoj tački vašeg grafikona, naglašavajući vašu karijeru i reputaciju. Merkur, planeta komunikacije, takođe u Jarcu, emitovaće se ka Uranu u Biku, vašoj prvoj kući ličnosti, formirajući poslednji krak trougla.

Ovo sugeriše da će zasigurno svaki projekat na kojem radite zahtijevati da uložite veliki dio sebe u njega u smislu ukusa i stila. Kasnije će ovaj projekat vjerovatno podići prašinu u industriji i privući pažnju, nagradu ili ponudu za unapređenje ili novi posao. Senzorni elementi konačnog proizvoda – vizual, zvuk, dodir i miris – biće od vitalnog značaja. Uživaćete u radu.

BLIZANCI

Foto: Ultra magazin

Ovo je moćno vrijeme u 2022. za vas. Mnogi dijelovi vašeg života biće osvjetljeni i zahtjevaće vašu pažnju. Mars, planeta akcije, nedavno se preselio u Blizance 20. avgusta da bi ostao tu do 25. marta 2023. Obično Mars ostaje u jednom horoskopskom znaku šest sedmica, ali vi ćete imati Mars samo za sebe sedam mjeseci. Mars je visokoenergetska planeta, tako da ćete se u narednim sedmicama morati potruditi da se nosite sa svim aktivnostima koje tek počinju.

Mars će vas staviti u centar pažnje jer ćete započeti novo poglavlje svog života. Mars je prirodni vladar vaše solarne jedanaeste kuće prijateljstva i grupa, tako da se možda pridružujete ili vodite zajednicu u kojoj članovi grupe imaju snažne zajedničke interese. Sa Marsom koji naglašava Blizance, vaš talenat u komunikaciji biće ključ za vašu svrhu i uspjeh. Mars vas uči i kako da se dobro takmičite, posebno u poslovnom svijetu, podižući vašu hrabrost, energiju i pogon.

Sljedećeg mjeseca, Mars će ići retrogradno 30. oktobra, ali će usporiti ranije, do sredine mjeseca, tako da će biti od vitalnog značaja pokrenuti važan proizvod ili događaj prije nego što Mars oslabi. Osjetićete da Mars počinje da usporava dvije sedmice prije zvaničnog retrogradnog datuma. Kada je Mars retrogradan, svim zadacima je potrebno više vremena i energije da se završe. Mars se ne retrogradira često, pa smo skloni uzimati Marsovu pomoć zdravo za gotovo u svim konkurentskim situacijama, a kada Mars nije tu da nam pomogne, pitamo se zašto nam se projekti čine napornim.

Čini se da se nešto vrti oko vaše kuće ili druge imovine koju možda posjedujete, nadate se da ćete kupiti, iznajmiti ili prodati. Možda ste raspoloženi da preuredite svoj dom prije praznika na kraju godine. Možete izvršiti popravke i napraviti viziju svih stavki koje želite da dodate—počnite početkom oktobra.

Vaša karijera je da dostići će visoku u roku punog mjeseca u Ribama 10. septembra, uticajnom pet dana nakon što se dogodi (i jedan dan pre njegovog pojavljivanja). Ovaj pun mjesec je važan za vas – donosi počasti u karijeri – moguće unapređenje ili ponudu za novi posao – zajedno sa puno pažnje na fini posao koji ste radili. Ako ste samozaposleni, vjerovatno ćete dobiti poseban, istaknuti publicitet.

Srećnih iznenađenja će biti u izobilju na ovaj pun mjesec 10. septembra jer će Neptun zasjati na vrhu vašeg horoskopa u vašoj solarnoj desetoj kući časti, nagrada i postignuća. Pun mjesec u Ribama će biti unutar 6 stepeni od Neptuna, a oba će biti u ovoj uzvišenoj profesionalnoj kući. Vaše lice može biti na TV-u ili u štampi, a zujanje koje će se kovitlati oko vas donijeti će nalet pozitivnih komentara.

Osim toga, Mars u Blizancima će kontaktirati vašeg vladara, Merkura, u vašoj petoj kući kreativnosti, tako da ćete nastaviti smišljati originalne ideje. Mars će takođe biti u interakciji sa Saturnom, tako da će odluke koje donesete biti trajne.

Život neće biti samo briga o domu i porodici i uživanje u priznanjima u karijeri. I vaš ljubavni život dobija veliki podsticaj zahvaljujući mladom mjesecu u Vagi 25. septembra i narednim nedeljama. Venera će predsjedavati događajima, a njenom prisustvu se pridaje veća težina u toku ovog mladog mjeseca jer je Venera vladar i čuvar vrha Vage, vaše pete kuće ljubavi. Uran će, poslati poruku Veneri u periodu od 17. do 19. septembra, tako da može doći do nepredviđenog sastanka, ili ćete možda dobiti posebno iznenađenje od osobe sa kojom ste u braku ili izlazite. Život će biti veličanstven.

RAK

Foto: Ultra magazin

Ako ste krajem jula ili početkom avgusta razmišljali o povišici i većim prihodima dobre vijesti bi mogle stići sada. Ako vam vaša sadašnja kompanija ne može dati povišicu i osjećate da naporno radite i da zaslužujete povišicu, onda razmotrite druge mogućnosti. Saturn je ušao u vašu osmu kuću u decembru 2017. godine i od tada ima ograničenu zaradu. Toj se situaciji polako bliži kraj, a do marta ćete biti na novoj unosnijoj finansujskoj teritoriji.

Jupiter nastavlja da sija na samom vrhu vaše karte, donoseći profesionalne prilike o kojima ste nekada samo sanjali. Strani ljudi i prekomorska tržišta blistaju za vas, stoga nemojte misliti lokalno, razmišljajte globalno. Mars provodi dosta vremena u vašem sektoru iza kulisa od sada do 25. marta 2023, što sugeriše da ćete biti prilično uključeni u izgradnju strategije za proizvod ili uslugu na kojoj radite. Ako se trebate koncentrisati na projekat, a da vas drugi ne ometaju, možete odlučiti da radite kod kuće (ako vam vaša kompanija to dozvoljava) ili iza zatvorenih vrata u vašoj kancelariji kako biste bili produktivniji.

Jupiter je u Ovnu, pa ste možda fokusirani na nešto vrlo novo – proizvod ili uslugu koja nije postojala prije pet ili deset godina. Biće zabavno učiti o ovom novom tržištu proizvoda ili usluga u nastajanju. Neki Rakovi će poželjeti da otvore vrata sopstvenog posla početkom oktobra, u blizini punog mjeseca 9. oktobra, ili sljedeće godine nakon mladog mjeseca u Ovnu, 21. marta.

Bilo bi najbolje da ne počinjete nikakav posao ovog mjeseca jer će Merkur biti retrogradan od 9. septembra do 2. oktobra. Dobar je trenutak da ponovo razmislite, ponovite, osmislite, ponovo otkrijete i redizajnirate postojeće projekte koje ste započeli, ali ste morali da odložite zbog nedostatka vremena ili novca. Ne bi bio dobar trenutak da počnete nešto novo.

Merkur upravlja unutrašnjim radom mašina i čipova u elektronici, stoga izbjegavajte kupovinu novog računara, automobila ili pametnog telefona sada i odložite kupovinu kućnih aparata – sačekajte nekoliko dana nakon što Merkur krene direktno 2. Oktobra.

Putovanja vas mame i možda ćete se moći uklopiti u još jedno putovanje prije kraja sezone, a ako vam ovo zvuči dobro, rezervišite svoje putovanje za 10. i 11. septembar, vikend koji bi vam trebao biti božanstveno prikladan i vrlo romantičan. Izaberite mjesto blizu vode, jer će ovaj pun mesec biti u vodenom znaku Ribe. Vaše putovanje može biti spontano – Uran će biti zauzet posipanjem iznenađenja, tako da bi ovo bilo pravo vrijeme da se spakujete i krenete.

Možete skrenuti pažnju na svoj dom i dobrobit svoje djece, roditelja i bliske rodbine kada dođe mlad mjesec 25. septembra. Ako imate planove za renoviranje, kao što je promjena konfiguracije sobe i rušenje zidova, Pluton, planeta zadužena za strukture, će raditi sa Venerom, planetom na čelu ovog mladog mjeseca, tako da je pravo vrijeme za razgovor sa arhitektom ako planirate da počnete sljedeći mjesec renoviranje ili nešto slično. Pluton je planeta transformacije, tako da sigurno možete pretvoriti svoj dom udvorac koji imate na umu. Raku je stalo do kuće i porodice – sada možete pokrenuti promjene koje ste dugo željeli napraviti.

LAV

Foto: Ultra magazin

Mladi mjesec koji je nastupio nekoliko dana prije početka septembra osvijetlio je vaš sektor prihoda, kada ćete moći vidjeti priliv gotovine na vaš račun. Prvih dana septembra, do 8. septembra, bilo bi pravo vrijeme da zatražite bonus ili povišicu. Pluton će ohrabriti VIP osobe da blagonaklono gledaju na vaš zahtjev, jer će Merkur signalizirati ovu moćnu planetu.

Merkur će biti retrogradan od 9. septembra do 2. oktobra, pa budite realni. Da vam je prije nekog vremena obećana povišica, retrogradni Merkur bi vjerovatno bio vrijeme kada konačno dobijete odobrenje za to i vidite dodatni novac u svojoj plati. Mars će signalizirati i Merkura, sugerišući da ako ne možete dobiti povišicu koju želite, prijatelj može preporučiti drugu priliku i biti voljan reći dobru riječ o vama, drugom potencijalnom poslodavcu. Mars će dugo obilaziti vašu jedanaestu kuću, tako da će vaši prijatelji nastaviti da igraju važnu ulogu u vašem životu – vole vas i žele vam najbolje.

Jedan aspekt koji se desio u četvrtak, 1. septembra, je izuzetno poseban – Jupiter u vašem sektoru putovanja je u dobroj vezi sa Marsom. Kako počinje septembar, možda ćete putovati da vidite prijatelje na daljinu i možda ćete biti pozvani da ostanete kod njih u kući. Ako vas prijatelj pozove da ostanete, pristanite – na ovaj način možete se opustiti sa prijateljem.

Do 10. septembra, punog mjeseca u Ribama, završićete finansijski dogovor, finalizirajući sve detalje. Uran će biti zauzet kuhanjem slatkog iznenađenja za vas u vezi s vijestima, da ćete dobiti izdašnu svotu novca. Ako ste podnijeli zahtjev za hipoteku, infuziju rizičnog kapitala ili bankovni zajam, to može biti odobreno u ovom trenutku. Ako čekate konačnu nagodbu u sudskom sporu ili ste u procesu podjele imovine u razvodu, možda ćete biti iznenađeni koliko će konačna ponuda biti velikodušna.

Drugi izvori mogu proizaći iz izdašne naknade, provizije, gotovinskog avansa, povrata poreza ili dobitaka u TV igrama. Možda ćete dobiti vijesti o stipendiji za fakultet ili dobiti odobrenje za univerzitetsku finansijsku pomoć. Možda ćete dobiti vrijedan poklon ili drugi izvor izvan plate. Čini se da je sve što dolazi neočekivano – iz vedra neba! Neptun, planeta za koju se zna da je zaštitnik umjetnosti, kružiće blizu punog mjeseca, tako da bi velika suma koju vidite mogla doći od prodaje umjetničkog kreativnog projekta, koji ste završili, ili ako ste agent ili trgovac, od umjetničkih djela koje će prodati.

Nakon velikog naglaska na novcu, poželjećete da odvojite vrijeme od uobičajene rutine. Sa Uranovog mjesta u vašoj uzvišenoj, prestižnoj kući karijere, možda ćete iznenada morati putovati zbog svog posla i odlučiti spojiti posao sa zadovoljstvom, tako što ćete ostati nekoliko dodatnih dana nakon što se vaš posao zaključi o vašem trošku. Uživali biste u odsustvu, a čak i ako kažete da idete u dosadnu poslovnu zonu, uvijek možete iznajmiti auto i odvesti se do ljepšeg obližnjeg grada.

Jedan od vaših najromantičnijih vikenda koji dolazi, biće od 1. do 2. oktobra, pa ćete možda ponovo biti na putu, ovaj put sa svojim partnerom. Merkur će i dalje biti retrogradan (ali završiti van faze 2. oktobra), tako da ćete možda poželjeti da se vratite na mjesto koje ste oduvijek voleli, ali niste vidjeli dugo vremena.

Ako vidite klijenta i trebate potpisati ugovor ovog mjeseca (vrlo moguće), sačekajte da vam advokat ili savjetnik da zeleno svjetlo i planirajte da potpišete nekoliko dana nakon što Mercury krene direktno 2. oktobra. Vi svakako ulažete impresivan posao na posao. Uran je bio u vašoj desetoj kući počasti, nagrada i dostignuća, donoseći sve vrste uspona i padova – Uran je, na kraju krajeva, planeta svih neočekivanih stvari. Ovog mjeseca će vam se svidjeti neočekivane vijesti, jer vam se čini da to uključuje više novca. Ovo će posebno biti vidljivo na ili neposredno nakon punog mjeseca 10. septembra, kada Uran kontaktira Sunce i ponovo na mladom mjesecu u Vagi 25. septembra, kada će Uran trgovati signalima sa Venerom. Venera se nalazi u vašem sektoru prihoda, neočekivani prihod može biti na putu do vas. Divno!

DJEVICA

Foto: Ultra magazin

Vaša karijera je sada u plamenu, a uskoro ćete vidjeti kako se vaša reputacija penje na nove visine. Od sada do kraja marta 2023. neće vas zaustaviti. Ovo je uzbudljiv trend, koji vam je donio Mars u Blizancima, u koji je ušao prošlog mjeseca 20. avgusta i gdje će ostati do 25. marta sljedeće godine.

1. septembar donio je divnu međusobnu igru ​​između Jupitera i Marsa, što sugeriše da će vam projekt visokog profil,a koji ste predvodili donijeti priličnu svotu novca. Jupiter je u vašoj osmoj kući, što sugeriše da je jednokratni paušalni iznos na putu. To može predstavljati naknadu ili bonus za dobro obavljen posao.

Mars će ići retrogradno od 30. oktobra do 12. januara, pa pokrenite novi projekat početkom septembra. Razlog za brzo djelovanje je taj što će i Merkur, vaš vladar, ići retrogradno, od 9. septembra do 2. oktobra. Ako ne možete djelovati tako brzo, ciljajte vrijeme od 7. do 10. Oktobra.

Mars se naziva planetom ratnikom koji je hrabar, optimističan i žestoko konkurentan. Mars nas uči kako da se takmičimo za pobjedu. Kada imate dobar i jak Mars, stvari se odvijaju onako kako ste se nadali određenom brzinom. Kada je Mars van faze, kao što će biti krajem oktobra dugih 10 sedmica, čini se da je sve teže postići. Klijentima je potrebna vječnost da se odluče, problemi u lancu snabdijevanja se mogu ponovo pojaviti, a tempo će generalno biti spor. Godišnji budžeti mogu biti iscrpljeni do novembra ili decembra, pa će u tom slučaju, kada dođe Nova 2023. godina, budžeti ponovo biti na snazi. Najbolje je lansirati početkom septembra ili po punom mjesecu u oktobru za najbolje rezultate. Mladi mjesec krajem prošlog mjeseca, 27. avgusta, neposredno prije početka septembra, bio je u Djevici i pomogao vam da isplanirate svoju novu rođendansku godinu. Šta bi volio/voljela da postigneš u ovo doba sljedeće godine, draga Djevice? Gledajte svoj život kao film sa vama kao protagonistom, scenaristom i rediteljem – šta biste uradili sa sjajnom godinom koja je pred vama?

Nakon što pomislite „ja“, pomislićete „mi“ u pun mesec 10. septembra u vašoj sedmoj kući poslovnog i romantičnog partnerstva, kući koja obično zahtijeva svečanu obavezu koja je zapečaćena ugovorom. Ovo područje vašeg grafikona pokriva i brak, a pošto je ovo rođendanski mjesec, mogla bi se pojaviti iznenadna ponuda. Ne potpisujte nikakve ugovore do početka oktobra – Merkur će biti retrogradan od 9. septembra do 2. oktobra.

Sretan, neočekivan razvoj događaja koji proizlazi iz vašeg supružnika ili dugogodišnjeg partnera (romantičnog ili poslovnog) mogao bi se lako pojaviti, jer će Uran biti tako prijateljski raspoložen prema Suncu i punom mjesecu u ovo vrijeme. Uran je planeta iznenađenja, zato se opustite i vidite šta će se dogoditi. Moguće je da iznenađenje podrazumijeva dugo putovanje u inostranstvo, a ako jeste, bićete uzbuđeni da idete. Ovih dana će strani ljudi i mjesta biti sretni za vas.

Romantično, ovo je dobar, jak mjesec za vas jer će Venera biti u Djevici od 4. do 29. septembra. Odaberite novi miris za jesen, šik frizuru i novu jesenju odjeću, koja počinje da puni radnje i internet stranice. Možete kupovati garderobu i kozmetičke artikle sa retrogradnim Merkurom (od 9. septembra do 2. oktobra) sve dok čuvate svoje račune. Čuvajte ih u koverti koju kasnije možete lako pronaći ako želite da izvršite zamjenu ili povrat. Ne bi bilo mudro kupovati stvari kojima vlada Merkur – elektroniku ili mašine, mobine telephone, kompjutere, televizore ili kućanske aparate – dok je Merkur retrogradan. Još uvijek možete bezbjedno kupovati prvih dana septembra, ali morate ostaviti nekoliko dana razmaka između datuma kupovine i početak retrogradnog Merkura 9. septembra.

Mlad mjesec u Vagi 25. septembra može vam donijeti više novca, a to mora biti dobra vijest. Venera, vladarka Vage, biće u razgovoru sa Uranom. Uran donosi iznenađenja, pa ćete možda biti zapanjeni nekim iznenadnim prilivom novca ili vrijednim poklonom koji vam se nađe na putu.

Već je jasno da će vaša karijera krenuti dobro, a uspjeh u karijeri obično ide ruku pod ruku s povećanom nadoknadom. Od vaše pete kuće kreativnosti, Pluton će raditi sa Venerom, tako da nešto što ste kreirali ili umjetnički izrazili može biti odgovorno za neočekivani novac koji dolazi. Možda i vi prodajete na stranom tržištu – vidite kako stvari idu.

VAGA

Foto: Ultra magazin

Septembar počinje polako i tiho, jer je 27. avgusta nastupio mlad mjesec u Djevici, najskriveniji dio vaše karte, koji će uticati na vas početkom septembra. Čini se da žudite za odmorom i privatnošću, a ako ste već uzeli slobodno, možda ćete osjetiti da vam je potreban odmor nakon odmora. Alternativno, možda imate osjećaj da je ljeto prošlo prebrzo, kao da vam voda curi kroz prste. Ako se osjećate tako, razmislite o tome šta dolazi!

Vaga je jedini znak koji je usko vezan za društvo i kulturu. Muzeji i pozorište tek počinju da se kreću u punom zamahu, nova moda se šalje, a ono što predstoji su sve vrste okupljanja dok se svi vraćaju u rutinu. Zahvaljujući položaju Marsa u Blizancima, vašoj devetoj kući, vaše mogućnosti da putujete na velike udaljenosti će biti u izobilju od sada do kraja marta 2023. Imati Mars, energetsku planetu, pod ljupkim uglom u odnosu na vaše Sunce, takođe je plus i jedno i drugo Blizanci i Vaga su vazdušni znaci, pa će vam u ovom položaju pomoći Mars. Pravna pitanja i pitanja državljanstva, kao i ona koja se tiču ​​pasoša, vize ili boravišta, sada bi trebala dobro proći. Ako idete na fakultet za novi semestar, Mars u Blizancima će vam pomoći i tako što će vam nabaviti one profesore, koji vam se sviđaju i od kojih ćete mnogo naučiti.

Ovaj mjesec će imati Merkur retrogradan od 9. septembra do 2. oktobra. Ovog puta, Merkur će biti retrogradan u Vagi, tako da morate biti pažljiviji nego ikada da vodite računa o stvarima kada ste u pokretu, da ne biste nešto ostavili iza sebe, poput omiljenih sunčanih naočala, pametnog telefona ili ključeva. Kada kreirate dokument za klijenta ili za objavljivanje, pobrinite se da imate dodatni par očiju da ga pogleda. Ulaganje malog dodatnog napora da budete u toku sa detaljima tokom mjeseca, trebalo bi da vas ohrabri.

Obavezno izbjegavajte kupovinu elektroničkih predmeta, poput laptopa, pametnog telefona ili automobila s retrogradnim Merkurom, a suzdržite se od kupovine kuhinjskog uređaja ili klima uređaja. Sačekajte do 2. oktobra da biste potpisali ugovor, osim ako to ne možete učiniti u ranim danima septembra. Pun mjesec u Ribama 10. septembra dovešće radni zadatak do kulminacije. Neptun će biti u konjunkciji s punim mjesecom, pa se čini da će ovo biti kreativni projekat koji će vam omogućiti veliku slobodu za umjetničko izražavanje. Uran u vašoj finansijskoj kući će biti u savršenoj poziciji da vam pošalje veliki jednokratni komad novca, tako da je moguće da vas ovaj projekat odvede do drugog, jednako dobro plaćenog zadatka.

Neke Vage su bile nemirne i nezadovoljne svojim poslom. Neptun, koji ponekad stvara konfuziju, kruži blizu punog mjeseca, što sugerirše da ne znate za šta ste talentovani, te to može biti srž problema. U ovom takmičarskom svijetu, najbolje je ući u polje u kojem osjećate da možete biti izvrsni. Ako niste sigurni, uradite svoju natalnu kartu rođenja. Astrolozi mogu predložiti najbolje zanimanje za vas.

Kao Vaga, vi ste pravi provodadžija i za romantiku i za posao, jer uživate u predstavljanju ljudi za koje smatrate da bi trebalo da se poznaju. Vaga je veoma vešta u društvenim gracioznostima i lako sklapate prijateljstva. Suočavanje s javnošću bi vam bilo ugodno. Vage su poznate i kao fer pregovarači, arbitri, advokati, sudije, tužioci i druge profesije onih koji rade u potrazi za pravdom.

Vaš veliki trenutak će se desiti kada dobijete svoj godišnji rođendanski poklon od univerzuma pune ljubavi: mlad mjesec u Vagi 25. septembra. Ovaj mladi mjesec će biti u igri nedjeljama koje dolaze. Usmjerite njegovu značajnu energiju na bilo koji način – jednom godišnje vam se daje privilegija ovakvog mladog mjeseca. Ovaj mladi mjesec će biti partner sa Jupiterom u Ovnu, sugerišući da vaš partner u braku ili poslu (kao agent, publicista, advokat, računovođa, poslovni partner ili druga osoba koja blisko sarađuje s vama) sada može biti od velike pomoći. Ovo takođe sugeriše da ako ste u dugoj vezi, možda ćete se vjeriti za rođendan.

Pored toga, pojaviće se zlatni trougao koji povezuje Veneru u Vagi sa Plutonom, koji je veoma blizu Vodoliji i Marsom u Blizancima. Činjenica da je Venera dio zlatnog trougla je sretna vijest – Venera je vaša vladajuća planeta, čiji je posao da se dobro brine o vama. Venera će dobiti korisnu podršku svih ovih planeta, što znači da ćete osjetiti podršku i od drugih na ovom dragom mladom mjesecu. Mladi mjesec je uticajan sedmicama, pa odlučite šta biste željeli da vam se dogodi i budite što detaljniji o svom planu. Držite se svog cilja, vidite nagradu u svom oku – sada možete pomjeriti planine.

ŠKORPIJA

Foto: Ultra magazin

Svidjeće vam se ovaj mjesec, jer je tako društven i donosi vam razloge za druženje s prijateljima i saradnicima. Čak će donijeti razloge da se radujete čarobnim večerima ispunjenim romantikom, parfemom i finim vinom. Ako ste radili od kuće tokom pandemije i svi su bili zamoljeni da idu u kancelariju, bilo na pola ili puno radno vrijeme, mogli biste se iznenaditi koliko uživate ponovo biti s drugim ljudima.

Kao Škorpija, vi ste prilično privatna osoba, ne volite gužve i small talk. Radije biste odvojili vrijeme sa svakim od svojih prijatelja za smislene razgovore – to je vaš stil. Ovog mjeseca možete provesti ovaj period jedan na jedan koje volite sa ljudima, koji su vam važni u životu. Mladi mjesec 27. avgusta prošlog mjeseca pokrenuo je ovaj trend, a toplinu prijatelja, pa čak i poznanika, osjetićete u trenutku kada počne septembar.

Jupiter će 1. septembra biti čvrsto ukorijenjen u Ovnu, vašem poslovnom sektoru, u savršenom uglu u odnosu na Mars u vašoj osmoj kući kreditnih kartica, bankovnih i studentskih kredita i slično, pa se čini mogućim da jedan od sljedećih scenarijia će biti istina za vas:

Ako ste samozaposleni, posao će biti brz ili možete dobiti bonus za izvrsnost svog rada ili možete pokrenuti novi posao i zaraditi proviziju ili naknadu za pronalazač za to, ili ako ste pisac ili glumac, može stići obilan honorar ili preostali ček. Na ovaj ili onaj način, čini se da novac pronalazi put do vaših vrata, a on će proizaći iz vaše vrhunske radne etike.

Vaš omiljeni trenutak u mjesecu biće pun mjesec u Ribama 10. septembra, koji će zasjati u vašoj petoj kući prave ljubavi. Ovaj pun mjesec će kliziti na istom dijelu neba kao i Neptun, pretvarajući taj vikend u očaravajući san. Uran, planeta za koju se zna da donosi iznenađenja, koja se sada nalazi u vašoj kući braka i obaveza, signaliziraće nježni pun mjesec u vašoj kući prave ljubavi, povezujući dvije kuće. Dio Škorpija će dobiti ponudu za brak, sasvim neočekivano. Ako ste već u braku, možda ćete sasvim iznenada čuti dobre vijesti od svog partnera, srećne vijesti koje će uticati na vas oboje. Alternativno, možete saznati da vi ili vaš bračni drug čekate ili da stiže zahtjev za usvajanje djeteta. Ako niste spremni za bebu, budite oprezni ovog mjeseca jer će biti lakše nego inače začeti.

S druge strane, vaša mašta i kreativnost bi mogli biti u potpunosti vidljivi na ovaj pun mjesec 10. septembra (plus pet dana). Možda ćete dobiti veliku pohvalu ili pohvale kritike, ili će vam prethodni posao koji ćete tek sada završiti možda donijeti priliku za još jedan zadatak, koji će vam takođe omogućiti dovoljno prostora da pokažete svoju kreativnost.

Kako se mjesec bliži kraju, 25. septembra će biti mlad mjesec u Vagi. Poželjećete da uđete unutra i hibernirate malo, jer ćete žudjeti za odmorom. Ako možete raditi kod kuće dvije sedmice, to bi bilo idealno, ali ako ne, poželjećete ostati podalje od sebe da istražite ili da napišete složeni rad ili izvještaj bez ometanja. Bićete veoma produktivni ako radite i zaradite više komplimenata za dobro obavljen posao. Ako niste bili na odmoru proteklih mjeseci, ovo bi bila sedmica koja treba da vam posluži za odmor od 24. septembra do 1. oktobra, da uživate u svježem zraku i suncu.

STRIJELAC

Pročitaj

Foto: Ultra magazin

Ovo je uzbudljiv, moćan mjesec za vas u kojem će karijera, dom i porodica, kao i vaš ljubavni ili poslovni partner trebati vašu pažnju, tako da je jasno da ćete krenuti jako.

Mladi mjesec 27. avgusta obasjao je vašu desetu kuću časti, nagrada i dostignuća, mjesto na karti gdje se može ostvariti prestižni napredak na visokom nivou. Ako želite da podignete svoju karijeru, vrata su vam se otvorila da ciljate na novu poziciju ili unapređenje, ili ako ste samozaposleni, željeni novi klijent bi mogao proći kroz vrata i izabrati vas kao najpogodnijeg za njihov posao.

Mlad mjesec u Djevici, vašoj desetoj kući, vodi Merkura, a na sreću, Mars je prijateljski ozario Merkur, zbog čega će vijesti stići prvih dana septembra. Merkur je u vašem sektoru prijateljstva, tako da je neko od vaših prijatelja, kolega ili čak poznanik možda progovorio za vas i ponudio vaše ime u preporuci. Pluton će, sa svog mjesta u vašem finansijskom sektoru, biti u “trigonu” van znaka (nebeskom skladu) sa Merkurom, pa izgleda da ćete i vi biti izuzetno dobro plaćeni.

1.septembra, Jupiter, darivatelj poklona i sreće, sada u vašem petom sektoru ljubavi i kreativnosti, će poslati snop na Mars u vašem partnerskom sektoru. Postoje dva vrlo različita načina na koji bi ovo moglo ispasti. U jednom slučaju, možete dobiti (ili dati) ponudu za brak – i odjednom ćete oboje odrediti datum. Ili će vam vaš agent, poslovni partner ili publicista doći sa fantastično kreativnim poslom koji ćete biti oduševljeni da dobijete. Vrijedilo bi se vratiti kući s odmora s ovim sjajnim aspektom.

Imajte na umu da će Merkur biti retrogradan od 9. septembra do 2. oktobra, a Merkur vlada vašom prestižnom desetom kućom profesionalnog napredovanja. Retrogradni Merkur čini nas zaboravnim, stoga obavezno provjerite svoje dokumente, a ako je važno, pokažite svoj rad drugoj osobi kojoj vjerujete, jer uvijek je pametno imati drugi par očiju da provjeri stvari prije nego što ih pošaljete. Takođe, ako vam je potrebna elektronska stvar, kupite je u prvih pet dana septembra ili odložite kupovinu do punog mjeseca sljedećeg mjeseca, 9. oktobra. To uključuje automobil, pametni telefon, računar ili kuhinjski ili kućni aparat – Merkur upravlja pokretnim dijelovima i elektronskim čipovima u svim proizvodima, a potreban vam je snažan Mercury koji se kreće direktno da biste uživali u kupovini.

Pun Mjesec u Ribama 10. septembra osvetliće vaš dom, a pošto će kružiti blizu Neptuna, planete koja upravlja morem i svim vodenim tijelima, morate biti oprezni sa problemima s vodom. Na primjer, u svom podrumu nemojte držati ništa vrijedno i nezamjenjivo. Takve vrijedne stvari ponesite na uzvišicu, na primjer na svoj tavan. Ako živite u stanu, ljudi na spratu bi mogli da prepune svoju kadu ili lavabo, pa ako planirate da budete odsutni, budite sigurni da nadzornik vaše zgrade ima vaš ključ i dozvolu da uđe ako dođe do problema s vodom koji bi zahtijevali popravku. Alternativno, možda nećete imati problema s poplavom, ali umjesto toga, površine mogu imati veze s plijesni ili zaprljanom vodom za piće, ili ako živite u hladnoj klimi u planinama, možda ćete morati ukloniti teški led ili snijeg sa krova.

U mnogo optimističnijoj manifestaciji ovog divnog punog mjeseca — i vjerujem da će vam se svidjeti — možda ćete pronaći pravi stan ili kuću, dogovoriti se sa novim cimerom (nakon što obavite provjeru prošlosti) ili čvrsta vizija o tome kako tačno želite da nadogradite neke od stambenih prostorija vašeg doma. Ovo područje vašeg grafikona vlada i vašim roditeljima, tako da možete smisliti rješenje koje ste tražili za svoju majku ili oca. Puni mjeseci donose zaključke, a s obzirom da je Uran tako lijepo orijentisan prema ovom punom mjesecu, osjećam da će vam se svidjeti rezultat.

Postoji još jedan način na koji ovaj pun mjesec 10. septembra (plus pet dana) može funkcionisati na vrlo pozitivan način. Uran, planeta svih neočekivanih stvari, poslaće snažan, prijateljski snop Sunca, tako da možete iznenada dobiti još jedan zadatak zahvaljujući dobrom poslu koji ste obavili na upravo završenom. Ako se to dogodi, nova ponuda će izaći iz vedra neba, a dobre vijesti nećete očekivati. Naknada za vaše usluge, bilo kao naknada ili provizija, takođe će vas iznenaditi svojom velikodušnošću. Uvijek je tako uzbudljivo kada se tako nešto desi. Vaš dobar rad podiže vašu reputaciju i stvara šanse za bolju poziciju sa većim uticajem u industriji, stoga nastavite sa dobrim radom.

Svidjeće vam se Mlad mjesec 25. septembra, otvarajući svjež, vedar društveni period koji će trajati nedjeljama. Ako ste se nedavno preselili u novi grad i niste imali priliku da steknete nova prijateljstva, od ovog trenutka u mjesecu imaćete vremena i motivacije da upoznate ljude i njegujete prijateljstva. Ako se niste selili, a već imate mnogo prijatelja, sudeći po vašoj prognozi, bićete jako koncentrisani na karijeru i dom, a dočekaćete priliku da se opustite i zabavite.

JARAC

Foto: Ultra magazin

Kada započnete mjesec, možda ćete biti na putu i putovati, i doživjeti prijeko potrebnu promjenu tempa. Mlad mjesec 27. augusta u Djevici dao vam je motivaciju da se spakujete i krenete, a da ste htjeli, mogli ste otići prilično daleko. Još uvijek možete ići u prvoj sedmici septembra, jer ideja da odete na aerodrom da steknete malo vremena za opuštanje može biti previše dobra da biste je propustili.

Više putovanja bliže kući može se obaviti, možda zbog posla, u roku od pet dana nakon dolaska punog mjeseca u Ribama 10. septembra, ali čak i tako, to ne bi bilo ništa manje uzbudljivo. Ribe su vodeni znak, pa ćete željeti da provedete vrijeme u blizini vode. Neptun (vladar Riba) je u konjunkciji s punim mjesecom, tako da bi vam se mogla svidjeti lokacija s ranojutarnjom maglom, poput engleskog ili irskog sela ili, u SAD-u, Nantucketa u Novoj Engleskoj ili San Francisca. Ako odete, to bi bila spontana odluka – morate se više opustiti jer uvijek pazite da planirate toliko svog života. Ovaj pun mjesec 10. septembra sigurno će biti veoma romantičan i ugodan.

U ovom punom mjesecu, možda ćete dobiti dokument za potpisivanje, a ako je moguće, odgodite potpisivanje za oktobar. Merkur će biti retrogradan od 9. septembra do 2. oktobra, što nije dobro vrijeme za potpisivanje papira, jer na šta god pristanete sada vjerovatno ćete morati kasnije pregovarati ako želite da nastavite vezu. Prvo pošaljite dokument svom advokatu, jer je moguće da će on htjeti unijeti nekoliko izmjena ili prilagodbi u neke od klauzula. Merkur će retrogradirati u vašem sektoru karijere, tako da ćete vjerovatno osjetiti kašnjenja ili greške.

Merkur vlada elektronikom i zupčanicima i unutrašnjim radom mašina, zbog čega ne želim da kupujete automobil, kompjuter, pametni telefon ili uređaj tokom retrogradnog Merkura.

Ako trebate instalirati novi softver, učinite to početkom mjeseca, što dalje prije početka retrogradnog Merkura (9. septembra). U međuvremenu, Mars će, uzburkavajući vaš svakodnevni sektor, održavati projekte koji dolaze stalnim tempom. U stvari, Mars će sarađivati ​​s Merkurom na jačanju vaše reputacije, tako da ako dobro obavite posao na projektima koji dolaze, imaćete dobru priliku za promociju krajem ovog mjeseca ili početkom aprila.

Vaš najuzbudljiviji trenutak u mjesecu desiće se sa Mladim mjesecom u Vagi 25. septembra, jer će taj Mlad mesec i Sunce biti na najvišoj tački u vašoj karti, vašoj desetoj kući. Merkur i Venera će takođe biti grupirsani na vrhu vaše karte, samo tehnički u vašoj devetoj kući stranih ljudi i mjesta. Pluton u Jarcu – planeta koja ima moć da vas transformiše – signaliziraće Veneru, koja vlada vašom kućom prestižnog napredovanja u karijeri. Izgleda da je moćna osoba stavila vaše ime na kratku listu zvijezda u nastajanju. Kada idete na razgovor na Zoom-u, izgledajte kao da ste se već popeli na ulogu koju želite – vrhunskog rukovodioca. Drugim riječima, odvojite vrijeme za svoj izgled. Istovremeno, Uran će biti prijateljski nastrojen prema Veneri, tako da dobre vijesti da biste mogli biti izabrani za veću odgovornost mogu biti iznenadne i neočekivane.

Romantično, Venera će kliziti u Djevici od 4. do 29. septembra, što je pravo vrijeme da svom izgledu date nadogradnju stila. Jarac vlada zubima i kožom, pa ćete možda poželjeti da izbijelite zube i posjetite svog dermatologa na konsultaciju. Žene Jarčevi, pogledajte svoj omiljeni pult za šminkanje kako biste pogledali boje nove sezone, a oba pola bi možda željela pogledati nove trendove koji dolaze u trgovine.

Sve ove stvari možete raditi dok je Merkur retrogradan, što je ranije spomenuto, ali budite oprezni u čuvanju računa na jednom mjestu – ako želite da izvršite zamjenu ili povrat, to možete učiniti lako. Potrošite malo novca na sebe. Bilo da ste slobodni ili vezani, bićete raspoloženi za ljubav, a vaš magnetizam će privući druge k vama.

VODOLIJA

Foto: ultra magazin

Ovaj mjesec snažno naglašava novac – zarađivati ​​ga, otplaćivati ​​obaveze i pronaći načine da zaradite više. Univerzum će vam pomoći na svim frontovima. Prvi nagovještaj da ćete biti uključeni u upravljanje novcem bio je mlad mjesec koji se dogodio neposredno prije početka septembra, 27. avgusta. Taj mladi mjesec se dogodio u Djevici, vašoj osmoj kući bankarskih zajmova, studentskih kredita, hipoteka, rizičnog kapitala, poreza, kreditnih kartica, nasljedstva, provizije i autorske naknade. Možda preispitujete svoje kreditne kartice i zajmove i pokušavate smanjiti dug sada kada kamatne stope rastu. Ovaj mladi mjesec je dobar za planiranje, ali morate biti oprezni. Evo zašto.

Merkur je retrogradan, od 9. septembra do 2. oktobra, a zbunjujući podaci ili dezinformacije mogu dovesti do pogrešne odluke. Razmislite o svojim planovima bez žurbe. Planirajte da budete spremni za donošenje investicionih odluka početkom oktobra, blizu ili prije punog mjeseca 9. oktobra.

Pun mjesec u Ribama 10. septembra biće vrijeme kada ćete plaćati onima koje dugujete. Da ste prije nekog vremena tražili povišicu, vjerovatno biste dobili konačni odgovor na ovaj pun mjesec.

Pun mjesec će primiti zrake planete iznenađenja Urana, a vi biste mogli dobiti priličnu sumu novca koju niste očekivali. Neočekivani novac mogao bi doći u dva dijela ili iz dva izvora, jer su Ribe, znak septembarskog punog mjeseca, znak dvostrukog tijela – dvije ribe.

Uran je u vašem kućnom sektoru i može ukazivati ​​na iznenadnu prodaju imovine. U stvari, možete dobiti sumu veću od vaše tražene cijene, čak i ako ste ovu nekretninu objavili duže vrijeme bez zainteresovanih kupaca. U isto vrijeme, ako kupujete nekretninu, možete dobiti prodaju, pregovarati o kupovini za novu kuću i postati bogatiji u oba smjera. Pokušajte zatvoriti bilo koju kupoprodaju blizu 7. do 10. oktobra.

Možda žudite da se oslobodite i putujete. Univerzum razumije i poslaće vam dragi mladi mjesec 25. septembra, savršen za vaše predstojeće putovanje, a vi možete izabrati da idete blizu ili daleko. Ovaj mladi mjesec je u Vagi, vazdušnom znaku poput vašeg, tako da ćete uživati ​​u putovanjima. Izgleda kao da biste otišli u grad, jer Vaga ima afiniteta prema kulturnim aktivnostima, uključujući fine restorane, posjete muzejima i galerijama, pozorište i koncerte. U međuvremenu, Mars će pojačati energiju u vašem ljubavnom sektoru, trend koji će trajati mnogo mjeseci, što je neobično. Sada možete krenuti na vrlo romantično putovanje sa svojom dragom osobom. Ako ste slobodni, možda ćete sresti nekoga u odmaralištima koja privlači samce, a koja nisu daleko od vašeg doma.

Što se tiče vaše karijere, ako radite u medijima, imaćete dodatnu sreću, jer će vam mladi mjesec 25. septembra donijeti jednu (ili moguće dvije) važne priče o kojima ćete pisati (objavljivati) ili raditi igrani segment ili cijeli dokumentarni film o (emitovanju). Osim toga, pravne stvari će ići dobro.

RIBE

Foto: Ultra magazin

Početkom septembra razmišljaćete o svom partneru u ljubavi ili u poslu. Mlad mjesec prošlog mjeseca, 27. avgusta, postavio je pozornicu za izuzetno glatku zajedničku saradnju ili posvećenost. Sunce i Mladi mjesec susreli su se u Djevici, vašoj sedmoj kući partnerstva, što je idealno vrijeme za razmišljanje o mogućnosti predstojećih zaruka.

Sve vrste zajedničkog rada su pokrivene sedmom kućom, a u ovu kategoriju spadaju i poslovni savezi. Obično se stvara ugovor koji predstavlja osnovu za poduhvat. Međutim, tajming nije baš pravi za nastavak saradnje.

Merkur će biti retrogradan ovog mjeseca, od 9. septembra do 2. oktobra, pa bi bilo bolje da odložite potpise dok se retrogradnost ne završi. Ostavite prostor od nekoliko dana nakon posljednjeg dana Merkurove retrogradnosti 2. oktobra. Možete započeti razgovore i istražiti kako bi udruživanje snaga funkcionisalo, ali tendencija će biti žurba, a vi morate izbjeći taj impuls i odvojiti vrijeme.

Postoji svečana kvaliteta bilo koje vrste saveza u sedmoj kući. Svaka strana mora ispuniti svoja obećanja data predloženom partneru ili saradniku ako se želi postići obostrana korist. Možda radite s jednim ili više partnera na posebnom projektu ili s ljudima koje ste zadržali kao stručnjake da vam pomognu u vođenju vašeg poslovanja. Ako smatrate da vam je potreban stručnjak – neko ko će imati važnu ulogu u vašoj kompaniji – započećete proces intervjua čim budete u mogućnosti da precizno sumirate šta treba da se uradi i razvijete opis posla. Možda će vam trebati agent, računovođa, menadžer društvenih medija, publicista, reklamna agencija, programer aplikacija, poslovni partner ili druga slična osoba.

Svjetlo reflektora će se prebaciti na vaše snove, želje i postignuća na punom mjesecu u Ribama 10. septembra. Nešto dolazi do kulminacije, a ono što će se dogoditi biće vam priraslo srcu. Ako niste sigurni šta vam je najvažnije u životu (možete pretpostaviti da je sve), gledajte ovaj pun mjesec da vidite njegovu poruku. Naglasak ovog punog mjeseca će vam dati dobru predstavu o vašem glavnom prioritetu u ovom trenutku.

Najbolji dio ovog punog mjeseca je to što će Uran, trenutno u Biku, vašoj trećoj kući komunikacije, biti u savršenoj poziciji da vam uputi veliko, uzbudljivo iznenađenje. Možete debitovati sa svojom novoobjavljenom knjigom, preuređenom web lokacijom, aplikacijom, e-knjigom, scenarijem ili nekim drugim kreativnim izrazom. Jupiter je u Ovnu, pa izgleda da govori da ćete imati vrlo novu ili aktuelnu temu. Jupiterov položaj takođe sugeriše da će ovo finansijski biti odlično vrijeme za vas – pogledajte pun mjesec 9. oktobra (plus pet dana) za dokaz.

Mars je sada u Blizancima i 20. avgusta je započeo veoma dugu turneju po vašem domu i porodičnom sektoru. Obično Mars ostaje u znaku šest nedjelja, ali ovaj put će Mars ostati sedam mjeseci u ovoj oblasti vaše karte. Reći da će vaša porodica, vaš dom ili druga imovina biti glavni fokus za vas u narednim mjesecima je malo reći. Nešto se dešava sa vašim domom ili članom porodice, i ta situacija će zaokupiti vašu punu pažnju, zajedno sa svim ostalim što se dešava u vašem užurbanom životu.

Kao da nemate dovoljno za razmišljanje, moraćete uštedjeti vrijeme da se bavite pametnim upravljanjem novcem nakon što se 25. septembra pojavi mlad mjesec Vaga.

Možda ćete morati pronaći novac da platite skupi cilj, kao što je kupovina nekretnine, odlazak na fakultet ili postdiplomsku školu, kupovina automobila ili početak renoviranja vašeg stana. Možda ćete morati da podnesete zahtjev svojoj banci za hipoteku, zajam za poboljšanje doma ili zajam za automobil ili pošaljete zahtjev svom fakultetu za finansijsku pomoć. Ispunjavanje ovih obrazaca je složeno, stoga uzmite si vremena – svaka greška na obrascu može smanjiti vaše šanse da budete odobreni.

Merkur će i dalje biti retrogradan, pa ako možete sačekati do oktobra, nekoliko dana nakon 2. oktobra, to bi bilo idealno. Predlažem da svoj formular pošaljete 7. oktobra ili na pun mjesec 9. oktobra. Sve važno obavite početkom oktobra jer će Merkurov veliki brat Mars mjesecima ići retrogradno, od 30. oktobra do 12. januara. Dok imate otvoren put i plavo nebo u prvih 15 dana oktobra, iskoristite sve prednosti.

 

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum