Trenutno čitaš
Veliki horoskop za maj!

Veliki horoskop za maj!

Maj će biti mjesec pun dešavanja! Na nebu nas očekuje prava žurka pomračenja. Prvo pomračenje je počelo 30. aprila i to je bilo pomračenje Sunca za vrijeme mladog mjeseca u Biku čiji uticaj ćemo osjećati  narednih šest mjeseci ili više. Drugo pomračenje će biti potpuno pomračenje Mjeseca u Škorpiji, što će nam donijeti brze zaključke ili završetke i neke nove početke. Sada je vrijeme da se zapitamo: Šta smo naučili? Kako smo rasli? Pomračenje Mjeseca predstavlja buđenje koje je trebalo da nas uskladi s našim najiskrenijim životnim putem.

OVAN
Foto: Ultra magazin

Prošlomjesečno pomračenje Sunca 30. aprila možda je donijelo iznenađujuće vijesti o prilivu novca. Uran je planeta iznenađenja i bio je prijateljski nastrojen prema Ovnovima u aprilu, ali u prvoj sedmici maja, dragi Ovnovi, budite spremni na nepredvidive promjene koje nadolaze i koje niste očekivali da ćete vidjeti.

Sa Venerom, planetom koja vlada drugom kućom, u konjunkciji sa finansijski srećnim Jupiterom, zvijezde će blistavo zatreperiti prvom znaku zodijaka. Jupiter je takođe pod čarobnim uglom u odnosu na Sunce u  sektoru ličnih prihoda, a činjenica da se Pluton, vladar Škorpije, nalazi u prekrasnom aspektu sa Jupiterom dokazuje da zaista imate spektakularne prilike za povećanje prihoda, koje je pokrenulo pomračenje Sunca prošlog mjeseca 30. aprila.

Rijedak i vrlo povoljan aspekt dogodiće se 3. maja, kada će Pluton i Jupiter komunicirati na najbolji mogući način, osiguravajući da uticajne osobe primjete vaš rad i postanu prilično impresionirane vašim potencijalom i značajnim talentima kojim raspolažete. Ovo je aspekt izuzetnog prosperiteta na koji bi trebalo da se obrati pažnja.

10. maja, Jupiter, planeta sreće i ekspanzije ući će u Ovna po prvi put nakon više od jedne decenije, pa bi bilo idealno da iskoristite ovaj čarobni period, jer posjetu Jupitera Ovnu možete doživjeti najviše osam puta u životu. Jupiterov ciklus u Ovnu donijeće izobilja nagrada i prosperiteta — dobro zdravlje, novac, karijera, prava i trajna ljubav, savršen porodični život i mnogo putovanja. Dragi Ovnovi fokusirajte se na ono šta vam je važno, a Jupiter će vam pomoći da postignete svoje ciljeve u bilo kojem aspektu života. Odredite svoje prioritete i idite za onim što ima najbolju šansu za rast.

Iako Ovnove prati reputacija da žele sve „sad i odmah“, Merkur će se retrogradirati od 10. maja do 3. juna, pa će se i Ovnovi morati naoružati strpljenjem i sačekati do juna da uoče početak velikih prilika i nagrada koje dolaze u njihov život.

Ako pregovarate o novom poslu ili unapređenju, pomračenje punog mjeseca 15/16. maja u znaku Škorpije će osvijetliti osmu kuću tuđeg novca. Ovo sugeriše da možda rješavate konačni sporazum o svim poslovnim prilikama i značajno je da će Mars, vladar Ovnova, biti u idealnom aspektu prema Suncu i punom mjesecu u obje finansijske kuće. Međutim, možda nećete dobiti sve što tražite dragi Ovnovi, jer će Saturn biti u kvadratu sa Suncem (teški ugao od 90 stepeni), što je pokazatelj da ćete možda naići na ograničenja u pregovorima.

Nakon mnogo finansijskih pregovora i kalkulacija, trebaće vam pauza, a mlad mjesec 30. maja pružiće vam vrhunsku šansu za bijeg od radnih obaveza i mir koji će vam biti prijeko potreban. Jupiter će vam omogućiti i dašak luksuza, pa samo naprijed i počastite se svim sitnicama i stvarima koje vas čine sretnim. U vrijeme ovog mladog mjeseca, Jupiter i Mars će biti u konjunkciji u Ovnu, što je nevjerovatno rijedak, srećan i povoljan aspekat, koji se posljednji put dogodio 2011. godine. Moći ćete sebi da priuštite promjenu i budete lično vi promjena koju želite vidjeti. Ovo je prilika da radosno iskočite iz rutine i uskočite u nešto sasvim novo.

BIK
Foto: Ultra magazin

Na samom kraju prethodnog mjeseca, Bikovi su imali važno pomračenje Sunca u svom znaku 30. aprila, koje je bilo odgovorno za sve “nesvakidašnje” misli početkom maja. Rođeni u prvih pet dana mjeseca su bili jače pogođeni djelovanjem pomračenja, te im je zaista potrebna posebna priprema za promjene koje predstoje. Ali, bez obzira da li je riječ o željenim promjenama ili ne, Bikovi će ih objeručke prihvatiti. Pomračenja Sunca su u suštini “intenzivniji” mladi mjeseci, jer otvaraju portal energije i donose uzbudljive, neočekivane prilike koje daju razlog za osmijeh. Uran Bikove čini nezavisnim, inovativnim, buntovnim i pomalo impulsivnim, što znači da treba razmisliti o svakom izboru. Takođe, neophodna je i fleksibilnost kada je riječ o događajima koji se brzo kreću i zahtijevaju hitnu pažnju i reakciju.

Uran je zvijezda ovog pomračenja i upravlja vašim prestižnim sektorom karijere (deseta kuća), tako da možete čuti novosti na tom planu, a vaša perspektiva za zarađivanje novca u prvoj sedmici maja je odlična. Uopšteno ćete odvojiti malo vremena da vidite sebe i svoje talente na novi način i shvatite svoj potencijal, te da se istaknete u bilo kojem od životnih smjerova koji odaberete, pod uslovom da ste spremni da se koncentrišete na svoj cilj. A Bikovi su uvijek voljni za ostvarivanje i fokusiranje na svoje ciljeve!

Venera i Jupiter, koji su se spojili u Ribama 30. aprila i dalje će biti dovoljno blizu da se dodirnu, što je još jedna strelica koja ukazuje na finansijsku dobit.

Merkur će retrogradirati u Blizancima od 10. maja do 3. juna, tako da ne donosite teške i brze odluke – pustite da se kosmička prašina prvo slegne, jer ćete tek tada moći jasno da vidite sve što treba.

Kada Mars uđe u vaš znak za dva mjeseca, od 4. jula do 20. avgusta, to će biti zeleno svjetlo da odlučno krenete naprijed u svim svojim planovima. Možda bi bilo idealno sačekati početak jula da napravite svoje najveće poteze. Za sada ih prilagodite i usavršite, jer izgleda da niste spremni da potpišete nove aranžmane, a čekanje će vam se na kraju isplatiti.

Samo što završite sa pomacima koje će donijeti pomračenje Sunca 30. aprila budite spremni za pomračenje punog mjeseca u znaku Škorpije, 15/16. maja. Uran će se u velikoj mjeri suprotstaviti ovom punom mjesecu, što će uzrokovati iznenadne potrese, a Saturn će biti u čvrstom kvadratu sa Suncem, pa ćete osjetiti dodatni pritisak da radite više i da preuzmete veću odgovornost. Vaš dom se može činiti malim, a možda će vam trebati veći, svježiji prostor. Za sada, budite strpljivi.

Vaš partner bi se mogao suočavati sa nekim olujama u sebi, pa bi mogao trebati vašu brzu pomoć ili bi mogao učiniti nešto što bi vas moglo uznemiriti. Saznaćete u svakom slučaju, jer pomračenja donose rasvijetljenja mnogim situacijama. Pluton će donijeti dobre vijesti i podršku prijatelja, pa uprkos mogućim stresnim vijestima, stvari će se odvijati dobro zbog Plutona.

Mladi mjesec u Blizancima 30. maja će vjerovatno donijeti šansu da zaradite više novca, a velikodušne ponude mogle bi doći iz dva različita izvora. Mediji bi mogli biti mjesto odakle dolaze ponude – vjerovatno ćete imati priliku pisati, govoriti, uređivati ​​ili pokazati druge talente u nekoj od komunikacijskih umjetnosti. Industrije putovanja i transporta ili poslovi vezani za ta područja takođe će zablistati.

BLIZANCI
Foto: Ultra magazin

Dragi Blizanci, pred vama je mjesec koji je bitan za vašu karijeru, prekretnica, kada će vam se možda ostvariti davni san. Nešto o čemu ste oduvijek sanjali, nešto što je izgledalo previše fantastično, ekstremno i preveliko, prilika o kojoj ste sanjali postaće stvarna i opipljiva pred vašim očima.

Jupiter još uvijek kruži u vašoj desetoj kući časti, nagrada i postignuća, mjestu koje je zauzeo krajem decembra, a ova planeta dobrote i sreće će otputovati u drugi dio vaše karte 10. maja ovog mjeseca. Jupiter će posjetiti znak Riba u ovom mjesecu i od oktobra do decembra ove godine, pa se potom narednih 12 godina neće vraćati na ovaj dio vaše karijere. Bilo bi idealno da radite na profesionalnom napretku u prvih 10 dana maja.

Osim Jupitera i Mars, akcioni heroj, boraviće u istom dijelu vaše karte. Mars je prvi put ušao u Ribe 14. aprila i ostaće do 24. maja ovog meseca. Mars će vam dati vjetar u leđa koji vam je potreban da se takmičite na pobjednički način.

U isto vrijeme kada se odvijaju uzbuđenja i prekretnice u karijeri Blizanaca, prolazak kroz pomračenje Sunca u dvanaestoj kući, učiniće da se povučete da biste istraživali ili pisali, a budući da je i Mjesec tamo, ovaj projekat će za vas biti prilično unosan. Uran je bio u konjunkciji sa Suncem, tako da se očekuju iznenađujući preokreti, a čini se da su i mediji uključeni u to – televizija, digitalni svijet ili izdavaštvo. Ove discipline su jača strana Blizanaca, a sada je pravo vrijeme da se prepoznaju vaši talenti i potencijali. Nastavite da radite na svom „zanatu“ — razvijte svoje talente na viši nivo sofisticiranosti. Sa svojim blistavim aspektima, možete to lako učiniti.

Pomračenje Mjeseca, pun mjesec, 15/16. maja mogao bi dovesti neki projekat ili cilj do kulminacije i završetka. Čini se da je to povezano s poslom na koji ste se koncentrisali dok ste bili iza kulisa ovog mjeseca. Ovo pomračenje Mjeseca je lijepo orijentisano na Mars u vašem prestižnom profesionalnom sektoru, tako da je vjerovatno da će vaš rad biti dobro prihvaćen. Sa snažnom podrškom Plutona, novac pristiže, a suma može biti znatna.

Pazite na svoje zdravlje, jer ako ga zanemarite, pomračenje punog mjeseca podsjećaće vas da brinete o svom tijelu. Dragi Blizanci, često ste toliko zauzeti životom u svojoj glavi da ponekad zaboravite da čak i imate tijelo. Uvedite više fizičke aktivnosti i rutinu brige o svom fizičkom tijelu.

Mladi mjesec u Blizancima 30. maja biće još jedan važan trenutak za početak sjajnog novog poglavlja u bilo kojoj oblasti koja vas inspiriše. Najbolji dio je to što će se Jupiter do tada preseliti u Ovna, te zapaliti vaš društveni život koji je za Blizance itekako bitan. Mars, vladar Ovna, kružiće čvrsto u skladu sa Jupiterom, vraćajući strast u vaše najbliže odnose i ohrabrujući vas da se bliže povežete sa prijateljima.

Imajte na umu da će Merkur biti retrogradan cijeli mjesec, od 10. maja do 3. juna, pa uredite svoj raspored kako biste izbjegli donošenje ključnih odluka tokom tog perioda. Ovog mjeseca Merkur će biti izuzetno jak, jer će boraviti u Blizancima, pa budite oprezni i promišljeni u svemu što radite. Ako imate ugovor za potpisivanje, prvo ga pokažite svom advokatu – možda će vam biti rečeno da određene klauzule moraju biti razjašnjene ili pravednije za vas.

Međutim, pred vama je mjesec gdje ćete doživljavati samo uspjeh za uspjehom tako da ćete morati povremeno da stanete samo da dođete do daha.

RAK
Foto: Ultra magazin

Ovo će biti aktivan mjesec u kojem možete postići mnogo impresivnih napredaka. Uslovi će se mijenjati, uglavnom zbog dva pomračenja u igri. Pored toga, i Mars i Jupiter će se kretati u nove znakove, a da stvari budu komplikovane, Merkur će biti retrogradan od 10. maja do 3. juna.

Nema veze – vjerovatno ste se do sada navikli na Merkurove trikove (na kraju krajeva, ovo se dešava tri puta godišnje po tri i po sedmice), pa bismo se usudili reći da ste do sada stručnjak za rješavanje Merkurovih kašnjenja , pogrešne komunikacije i opšteg haosa kada je retrogradan. Možete se vratiti projektu koji je bio odbačen kada se svijet zatvorio na početku pandemije. Retrogradni Merkur je dobro vrijeme da se vratite u prijašnje situacije da pokupite labave niti i završite ih.

Pomračenje Sunca za vrijeme mladog Mjeseca u Biku je došlo krajem prošlog mjeseca, 30. aprila i možda je donijelo neočekivani trošak ili neku drugu iznenadnu vijest o izvoru prihoda. Čini se da je prijatelj takođe istaknut u poruci koju je donelo pomračenje 30. aprila.

Srećom, u isto vrijeme kada i pomračenje, 30. aprila, Jupiter se poravnao sa Venerom i zaštitiće sve stvari koje se tiču ​​vašeg doma i porodičnog života. Ako se nadate napretku u vezi sa kućnim pitanjima, budite optimistični, jer u prvoj sedmici maja, Jupiter može dati rezultate.

U međuvremenu, Mars, prije 24. maja, još uvijek prolazi kroz vašu devetu kuću, ostatak od prošlog mjeseca, i može vam donijeti priliku za putovanje na uzbudljivu lokaciju. Ako možete putovati, poželjećete odsjesti u luksuznom hotelu ili kući, jer Jupiter ne bi mogao drugačije. Imaćete sjajnu sreću sa strancima u prve tri sedmice maja. Ako želite ili trebate putovati na lokaciju za koju je potreban pasoš, svakako idite. Ovog mjeseca vaši aspekti blistaju za putovanja u inostranstvo, bilo zbog posla ili zadovoljstva, a svi aspekti ukazuju na to da uživate u savršenom putovanju.

Možda ćete takođe htjeti podnijeti svoju prijavu da biste se prijavili za upis na vaš omiljeni univerzitet ili se prijavili za stipendiju za studiranje određenog predmeta. Morate da reagujete brzo – prije nego što Jupiter napusti Ribe 10. maja. Imate Jupiter „trigon” svoje Sunce u Raku, a ovo je najbolji, najskladniji aspekt koji ste ikada poželeli da vidite. To se dešava samo jednom u četiri godine, pa preduzmite nešto što prije 10. maja.

10. maja, Jupiter će se preseliti u Ovna, i ovo je glavni trenutak u mjesecu, jer je Jupiter planeta sreće i sada će poslati zlatne vibracije vašoj desetoj kući počasti, nagrada i dostignuća u karijeri po prvi put u 12 godina. Jupiter će ostati otprilike godinu dana u ovoj oblasti vaše karte. Sav posao koji ste obavili sada će donijeti pohvale i prilike za napredovanje.

Počećete imati vrtoglavu lepezu ponuda, pa dobro birajte – ne biste se trebali previše natezati prihvatanjem svih ponuda koje vam se nađu. Jupiter će ostati u Ovnu do 27. oktobra, a zatim se vraća 20. decembra. Od 20. decembra 2022. Jupiter će vam ponovo uljepšati sektor karijere do 16. maja 2023. Očekuje vas duga i uzbudljiva vožnja.

15/16. maja, u znaku Škorpije će se dogoditi potpuno pomračenje punog mjeseca, što će pokrenuti odluku o nekome s kim ste izlazili. Alternativno, pomračenje može tražiti od vas da donesete odluku ili preduzmete akciju u ime nekog od vaše djece. Ili kreativni projekat može doći do kulminacije.

Izgledi za ovo pomračenje su pomiješani s nekim neugodnim vijestima, ali i nekim vrlo dobrim vijestima. Pluton, vladar Škorpije, biće u dobrom, podržavajućem uglu prema Suncu i pomračenju punog meseca. Mars je sekundarni vladar Škorpije i takođe će biti u savršenoj poziciji da pruži podršku, a Neptun će ponuditi inspiraciju i bezuslovnu ljubav. Ako ste bili zabrinuti oko osobe s kojom ste izlazili ili o tome kako možete pomoći djetetu (ili da li ćete imati bebu), ovo pomračenje bi vam moglo dati razlog za nadu. Rakovi rođeni 18. jula ili blizu tog datuma biće najviše pogođeni ovim pomračenjem. Pomračenja čine ono što sami ne možemo postići. Sve je optimistično i ide u vašu korist.

Do mladog mjeseca u Blizancima, 30. maja, poželjećete da se malo povučete, zadovoljni uživanjem u sopstvenom društvau ili društvu najbližih, bez potrebe za velikim druženjem. Možda formulišete strategiju za projekat na kojem radite, možda onaj koji je povjerljiv. Ovo zvuči misteriozno – i prilično zanimljivo.

Kao što vidite, ovo je naporan mjesec, ali mnogo toga će se riješiti tako da možete sa većom sigurnošću krenuti naprijed.

LAV
Foto: Ultra magazin

Dragi Lavovi, nešto uzbudljivo će se dešava u vašoj karijeri, a kada stignu vijesti, vjerovatno će biti potpuno neočekivane i iznenađujuće. Uskoro ćete biti percipirani kao lider u svojoj oblasti ili nekoj specijalnosti. Priznanja će uskoro pljuštati, a vi ćete biti oduševljeni razvojem događaja. Razlog za ovaj divan razvoj događaja je pomračenje Sunca u mladom mjesecu u Biku, koje se dogodilo 30. aprila i djelovaće tokom čitave prve polovine maja.

Bikom, mjestom gdje se odvija pomračenje Sunca, vlada Venera, a Venera će putovati ruku pod ruku sa srećnim Jupiterom, darovateljem poklona i sreće. Obje ove planete se nalaze u kući tuđeg novca, što sugeriše da ćete dobiti veliku sumu neočekivanog novca ili neki drugi izvor iznenađenja. Lavom vlada Sunce pa ćete svakako biti više pod uticajem pomračenja Sunca u mladom mjesecu, nego kad se dogodi pomračenje punog mjeseca.

Merkur će 10. maja krenuti retrogradno, tako da ako nešto treba da potpišete uradite to početkom maja, jer retrogradni Merkur nije povoljan za bilo kakve sporazume i potpisivanje ugovora. Razmislite o svim svojim glavnim potezima i nastavite polako, pazeći da izbjegnete ovaj tronedjeljni period za preuzimanje velikih obaveza i odgovornosti.

Pluton i Mars će biti lijepo orijentisani u odnosu na pomračenje Sunca i punog mjeseca, tako da bi se stvari koje se odnose na dom ili porodicu trebale ugodno i povoljno završiti. Možda ćete više razmišljati o potrebama roditelja i porodice, nego o sopstvenim.

Najveća vijest ovog mjeseca je ulazak srećnog Jupitera u preduzetnički i akcioni znak Ovna, što znači da će se Lavovi osjećati radosno i u svom elementu vatrenog znaka. Ovakav položaj Jupitera pomoći će vam da proširite svoju reputaciju i kontakte na globalnom nivou, a možete se uključiti i u uvoz-izvoz ideja, roba ili usluga.

Ako trenutno radite na poslovnom ili ličnom napretku, Jupiter će vam pomoći da imate akademski pristup svojim ciljevima. Ovaj uticaj se odnosi takođe i na učenje i primanje informacija, uključujući i međunarodne odnose i putovanja, ali i dijeljenje onoga što naučite. Ovaj mjesec će vam otvoriti vrata potpuno novih mogućnosti. Raspoloženje će vam se razvedriti, osjećaćete se snažnije i imati razloga za neobične i optimistične vibracije.

Ovo nije prolazan trend – blagotvorni Jupiter će ostati u božanskom Ovnu za vas od 10. maja do 27. oktobra, a zatim će se vratiti u Ribe da bi povećao finansijsku dobit. Jupiter će se vratiti u Ovna od 20. decembra 2022. do 16. maja 2023. godine, tako da imate mnogo čemu da se radujete u narednim mjesecima jer ispred vas je povoljan period.

Do mladog mjeseca u Blizancima 30. maja, bićete spremni i odmorni da se opustite i uživate u društvu prijatelja. Lavovi će uživati u mladom mjesecu koji je ispred nas, jer imati će priliku da dožive potpun osjećaj zabave.

Nova lica uskoro će ući u vaš život, posebno u drugoj polovini 2022. i početkom 2023. Bićete inspirisani novim ljudima koje upoznajete, a u nekim slučajevima poželećete da gajite bliska prijateljstva. Osim toga, čini se da ćete početkom juna imati priliku otputovati na egzotičnu lokaciju, pa ako se pojavi bilo bi idealno da je iskoristite.

DJEVICA
Foto: Ultra magazin

Uran, planeta neočekivanih razvoja događaja, spojila se sa pomračenjem Sunca u mladom mjesecu 30. aprila što bi vas, drage Djevice, moglo odvesti na dugo putovanje ili donijeti vijesti ili zaključak o nekom poslu u inostranstvu. Sve to će biti prilično neobično za vas jednostavno zato što niste očekivali takve događaje, a svjedočićete iznenađujućim šansama i prilikama.

U fokusu je vaša sedma kuća posvećena partnerstvima, pa možete se opustiti jer ćete sa poslovnim partnerima odlično sarađivati, a što se tiče vašeg ljubavnog života osoba koju imate kraj sebe ili neko koga ćete upoznati donijeće sreću u vaš život, jer Jupiter se nalazi u ovoj oblasti vaše karte do 10. maja, što sugeriše da je vaš partner veoma dobar za vas, radi u vašem interesu i dodaje emocionalno bogatstvo vašem životu, a ako je savez za posao onda se tu radi o osjećaju sigurnosti.

Do pomračenja punog mjeseca 15/16. maja, bilo bi dobro da razmišljate o putovanju, jer uskoro će vaša karijera postati prilično aktivna, pa nećete imati vremena da putujete mnogo. Ovo pomračenje punog mjeseca pomoći će vam da se spakujete i krenete.

Merkur retrogradira od 10. maja do 3. juna i nije preporučivo potpisivati nikave ugovore ili sklapati bitne poslove u tom periodu ​​dok je Merkur van faze. Bilo bi idealno odgoditi potpisivanje nekoliko dana nakon 3. juna. Merkur je retrogradan u Blizancima, znaku kojim vlada, i Merkur je i vaš vladar, drage Djevice, stoga naoružajte se strpljenjem. Ako se desi da sklopite neki ugovor ili posao u ovom periodu retrogradnosti nećete ući u dugoročnu situaciju, ali i to može biti prilika i most ka pozitivnoj promjeni.

Dan koji treba zabilježiti kao bitan u svom kalendaru je 10. maj kada će Jupiter, dobrotvorna planeta koja širi sve što dodirne, ući će u Ovna, vašu osmu kuću tuđeg novca, prvi put u 12 godina. Ovo je fantastična vijest, jer znači da ćete uživati ​​u finansijskoj dobiti sada i u narednim mjesecima. U stvari, do kraja ove godine, jer Jupiter će ove godine ostati u Ovnu od 10. maja do 27. oktobra, a zatim će se vratiti od 20. decembra 2022. do 16. maja 2023. godine.

Vrsta novčane sreće koju ćete iskusiti odnosiće se na novac koji vam stiže u jednom iznosu i nenadano. Prije nekoliko godina bili ste pod teškim finansijskim aspektima, ali sada idete u nove pogodne novčane aspekte. Karakteristično za Djevice, razborito ćete postupati sa svojim novcem koji vam pristiže.

29.maj je blistav dan i za razgovore o novcu – Jupiter će se sastati sa Marsom i oni će zajedno orbitirati, rame uz rame. Dani koji prethode biće povoljni za sve finansijske pregovore.

Gotovo istovremeno, 30. maja pojaviće se mlad mjesec u Blizancima i razbuktati poslovni život Djevicama. Vijesti će biti uzbudljive, a to je samo početak. Zahvaljujući tome što su Blizanci znak dvostrukog tijela, možda ćete dobiti dvije ponude i morati birati između njih. Ponude će biti prestižne, velikodušne i predstavljaće korak naprijed, jer će Jupiter biti u idealnoj poziciji da vam pomogne. Tražite posao iz snova i platu koju zaslužujete.

Kao što je već rečeno, Merkur će biti retrogradan, tako da ako težite najvišoj poziciji, stvari će se odvijati polako. Isto važi i ako otvarate vrata sopstvenog biznisa – suočićete se sa kašnjenjima, ali će vam kašnjenja koristiti. Žuriti ili se protiviti sporom tempu bila bi pogrešna ideja, stoga se opustite i odvojite vrijeme. Univerzum će biti nepokolebljivo na vašoj strani, drage Djevice.

Venera će ući u kompatibilnog Bika od 28. maja do 21. juna kada će ljubav će biti u vazduhu, a vaš magnetizam će rasti.

VAGA
Foto: Ultra magazin

Finansije će dominirati vašim razmišljanjem tokom prve polovine maja. Kuća u kojoj je palo pomračenje Sunca u mladom mjesecu vlada vašim porezima, tako da možete biti fokusirani na završetak povratka novca i slanje novca. Mladi mjesec će biti prilično blizu Urana, tako da će sve vijesti koje se pojave biti neočekivane.

Prije nego što počnete da brinete o iznosu koji dugujete drugima ili nekim računima, znajte da će mladi mjesec biti prijateljski raspoložen u vašoj šestoj kući. Potpomognuti planetarnom postavkom Venere, Neptuna, Jupitera i Marsa uživaćete ​​u svom poslu i vaše kreativno razmišljanje bez okvira vjerovatno će biti veoma traženo. Novac će stići tokom prve polovine mjeseca, baš kada vam je najpotrebniji. Srećni Jupiter će kružiti blizu Venere što je dobra vijest i ono što treba da imate u vidu narednih šest mjeseci, drage Vage.

Pomračenje punog meseca 15/16. maja u znaku Škorpije dovešće do kraja finansijske razgovore i aktivnosti. Bićete spremni da donosite važne finansijske odluke. Opet ćete imati sreće, jer je vladar Škorpije Pluton, predivno orijentisan prema Suncu i pomračenju punog meseca. Čini se da možda donosite važnu finansijsku odluku. Ako vam je potrebna hipoteka, zajam za poboljšanje doma ili trebate posuditi (ili dobiti) novac od porodice, čini se da će vaše potrebe biti zadovoljene.

Osim svih finansijskih diskusija koje ćete imati, ovog mjeseca se dešava još nešto što je prilično uzbudljivo. Kada Jupiter uđe u Ovna 10. maja, gdje će ostati do 27. oktobra, vi ćete, drage Vage, postati najomiljeniji znak za brak. Ako se zabavljate ozbiljno, lako biste se mogli zaručiti ili vjenčati – i to bi bilo najbolje vrijeme za takvu odluku jer je period najpovoljniji za to u zadnjih deset godina. Ako ste već u braku, vaš bračni drug će proći izuzetno dobro, a oboje ćete imati koristi od prosperiteta i veselog optimizma vašeg bračnog druga.

Poslovna partnerstva i saradnje takođe će dobro funkcionosati – možda ćete htjeti zaposliti novog računovođu, advokata, agenta, publicistu, organizatora vjenčanja, stilistu ili drugog profesionalca, i ako jeste, bićete zadovoljni rezultatima dok radite zajedno.

Merkur će retrogradirati veći dio mjeseca, od 10. maja do 3. juna. Ova planeta komunikacija takođe vlada putovanjima i elektronikom, tako da nijedno od ovih područja ne bi bila korisno za vas tokom ovog retrogradnog perioda. Merkur će retrogradirati u Blizancima, samom znaku kojim vlada, čineći ga ovoga puta jačim. Retrogradni Merkur nije vrijeme za potpisivanje ugovora, niti je dobro vrijeme za kupovinu skupe elektronike poput kompjutera ili automobila.

Maj će se završiti mladim mjesecom u Blizancima, samom znaku kojim vlada Merkur. Vjerovatno ćete se odlučiti za putovanje, koje bi moglo biti prilično romantično, jer će mladi mjesec i Sunce biti u direktnom, prijateljskom kontaktu sa sretnim Jupiterom i akcijskim Marsom, koji se trenutno nalaze u vašem bračnom i partnerskom sektoru.

ŠKORPIJA
Foto: Ultra magazin

Kako budemo ulazili u novi mjesec vi ćete, drage Škorpije, biti fokusirene na svog partnera. Očekujte da vas partner iznenadi, a uzrok tome je pomračenje koje se pojavilo 30. aprila, dan prije početka maja, kojim ćete se baviti i narednih sedmica u maju.

Poznato je da pomračenja ubrzavaju stvari, pa ako ste, na primjer, pretpostavljali da ćete bračnu ponudu dobiti za godinu dana mogli biste se iznenaditi što će se to dogodiiti mnogo brže. Dosta iznenađujućih situacija je ispred vas u ovom periodu. Isto tako alternativno, promjene u životu vašeg partnera mogu imati direktan uticaj i na vaš život.

Ako budete imali priliku za potpisivanje nekih ugovora, nemojte žuriti sa tom papirologijom, jer će Merkur retrogradirati od 10. maja do 3. juna. To nije dobro vrijeme za sklapanje dugotrajnih sporazuma, pa ako je moguće, izbjegavajte sklapanje istih.

Karijerom Škorpija vlada Sunce i može donijeti neočekivane vijesti. Razmišljanje o promjenama koje dolaze uzrokovane pomračenjem Sunca koje je došlo 30. aprila, ali budući da će ovo pomračenje na kraju biti prijateljsko, imaćete niz solidnih prilika na putu. Volite da stvari budu stabilne, kao što jesu, ali čak i tako, uvidjećete da promjena na kraju može biti pozitivna sila.

Pomračenja se uvijek poklapaju s mladim mjesecom i punim mjesecom, tako da će drugo pomračenje stići 15/16. maja kao pomračenje punog mjeseca u znaku Škorpije što će vam omogućiti da izrazite svoje misli i da univerzum favorizuje vašu poziciju.

Srećni Jupiter, saosjećajni Neptun pun ljubavi i aktivni Mars podržavaju ovaj pun mesec. Opet, pitanje partnerstva će i dalje biti vaš fokus, a vi ćete odlučiti o svojoj ulozi u vezi – možete se zaručiti, ili vjenčati, ili ako ste nesretni u odnosu, raskinuti.

Kao Škorpija, imate dvije vladajuće planete, Mars i Pluton. Kao što je rečeno, Mars je prijateljski nastrojen, a biće i Pluton. Pluton je trenutno u vašem komunikacijskom i ugovornom sektoru (treća kuća) i pod finim uglom u odnosu na ovu pomračenje, što je pokazatelj da, ako pokušate, možete lako postići saglasnost sa drugom stranom. Moćna, uticajna osoba može dati sve od sebe da vam pomogne.

Od kraja 2021. ugostili ste dobrotvornog Jupitera u svojoj petoj kući ljubavi i djece. Možda ste upoznali nekog posebnog ako ste slobodni i pronašli pravu ljubav. Ako ste vezani, dobijete više pažnje od svog supružnika i imate više vremena da se zajedno zabavljate. Možda postavljate nove ciljeve na kojima ćete raditi zajedno.

Jupiter se sprema da se preseli u Ovna 10. maja, ali će ponovo ući u vaš ljubavni sektor, Ribe, od 27. oktobra do 20. decembra 2022. Nakon 20. decembra, Jupiter će napustiti Ribe, da se ne vrati do aprila 2033, 11 godina od sada.  Jupiter uvijek donosi darove, pa ćete od tog trenutka primati nagrade u drugim oblastima života. U Ovnu, Jupiter će uljepšati vaš sektor zadataka i donijeti vam neke od najperspektivnijih i najzanimljivijih projekata. Ako ste samozaposleni, projekti će se također dobro isplatiti.

Mladi mjesec 30. maja zateći će vas kako proučavate svoju finansijsku sliku, a pomračenja mogu donijeti potpuno neočekivane vijesti. Vi ste fiksni znak i volite da stvari ostanu stabilne, međutim to ne može uvijek biti moguće, ali budite sigurni da vas oba pomračenja sele na novo i bolje mjesto. Imajte vjere i budite optimisti.

Pročitaj
rak

STRIJELAC
Foto: Ultra magazin

Mjesecima ste bili miljenik zvijezda što se tiče kupovine, poboljšanja životnog prostora, prodaje, iznajmljivanja, renoviranja, nekretnina i ako niste iskoristili ovu rijetku i briljantnu privilegiju koju vam je donio Jupiter, imaćete još vremena do 10. maja da preduzmete akciju. Možda ćete pronaći odlično rješenje u tom kratkom vremenskom periodu, jer će vam aktivni Mars pomoći da budete super produktivni u svojim ciljevima, pa nemojte pristajati na ništa manje od rješenja iz snova.

Jupiter prelazi u vašu petu kuću prave ljubavi kada se preseli u Ovna, tako da ćete opet biti najomiljeniji znak zvijezda, ali ovog puta u domenu ljubavi i uživanja u njoj. Jupiter će se vratiti u Ovna od 20. decembra 2022. do 16. maja 2023. kako bi do kraja rasplamsao vaš ljubavni život. Vau!

Ako ste slobodni, izgleda da nećete biti sami još dugo. Ako ste vezani, imaćete više vremena da provedete sa svojim partnerom i priliku da čak zajedno otputujete na neku egzotičnu lokaciju. Ništa nije nemoguće kada imate Jupiterovu pomoć.

Kada se Venera preseli u Ovna u ovom mjesecu biće to idealan trenutak za rasplamsavanje strastvene ljubavi i za njeno privlačenje i zadržavanje. Od 2. do 28. maja imaćete šarma i harizme na pretek. Baš kada će Venera spakovati kofere i otići, Mars će stići u isti sektor prave ljubavi, pa će vaše šanse za sudbonosni sastanak biti opet na visokom nivou. Mars će obići vaš ljubavni sektor od 24. maja do 4. jula, pa zajedno sa Venerom i Mars će vas dovesti u savršeno raspoloženje za ljubav.

Vaša kreativnost će procvjetati kao nikada prije, zahvaljujući Jupiteru u Ovnu, a vaše ideje će biti veoma tražene, dragi Strijelčevi.

Bitno je spomenuti i pomračenja. Prvo, pomračenje Sunca, zapravo je palo 30. aprila, donoseći promjene u vašu svakodnevnu rutinu. Možda se vaša kompanija preseli u novo sjedište, prođe kroz napore racionalizacije ili čujete da je došao novi klijent sa ogromnim poslom koji svima mijenja raspored iznutra. Uran, planeta iznenađenja, bila je u konjunkciji sa Suncem i pomračenjem mladog mjeseca, tako da će sve što se pojavi biće neočekivano. Imate mnogo planetarne pomoći i nema potrebe za brigom.

U ovom veličanstvenom mjesecu koji naglašava vaš lični život, tu je i mlad mesec u Blizancima 30. maja u vašoj sedmoj kući partnerstva. Ovo sugeriše da biste se mogli zaručiti ili vjenčati u danima nakon ovog mladog mjeseca ili s partnerom podijeliti vijesti koje će uticati na oboje. No, budite bez brige, jer Jupiter će biti vaš anđeo čuvar, štitiće vas i donositi vijesti koje će vas radovati.

Od 10. maja do 3. juna, usporite i naoružajte se strpljenjem jer stvari će se odvijati polako. Merkur će biti retrogradan u vašem sektoru posvećenih partnerstava, pa pričekajte 3. jun da preduzmete akciju. Planovi u vezi sa partnerskim pitanjima biće u zraku tokom retrogradnog Merkura. Ironično, ali Merkur takođe vlada vašom desetom kućom karijere, tako da će planovi vezani za vaš profesionalni život takođe biti u ritmu retrogradnog Merkura. Međutim, problema nema – sve će se razjasniti  početkom juna kada budete sigurno koračali putem ostvarenja svojih planova. Najlepše je to što će vam vaš vladar Jupiter od 10. maja početi da uljepšava ljubavni život za punu godinu dana. Bolji dani su pred vama, dragi Strijelčevi!

JARAC
Foto: Ultra magazin

Imate potencijal za veoma uzbudljiv mjesec! Prvo, Jupiter, koji daje poklone i sreću, će biti u pokretu, napuštajući Ribe i ulazeći u Ovna, u vašoj četvrtoj kući doma i porodice. Možete seliti, renovirati, kupiti novi namještaj ili angažovati molere ili majstore. Jupiter će ući u ovaj dio vaše karte 10. maja i ostati do 27. oktobra, a zatim se vratiti u Ovnu od 20. decembra 2022. do 16. maja 2023. To će vam ponuditi dovoljno vremena da napravite ogromno poboljšanje u svom domu i porodični život. Trebali biste iskoristiti sve prednosti jer kada Jupiter ode, nećete imati element sreće koji vam Jupiter tako slavno daje. Ne pristajte na ništa manje od situacije iz snova. Ako ste bili zabrinuti za roditelja i nadali se da ćete značajno pomoći svojoj majci ili ocu, to će sada biti moguće uz odgovor koji vas istovremeno rasterećuje i oduševljava. Alternativno, jednostavno ćete moći da provedete više vremena sa svojim roditeljima, možda tako što ćete zajedno otići na zabavno putovanje ili druženje. U međuvremenu, ovog mjeseca, dva pomračenja će uticati na vas na nekom nivou, jer će oba pasti u društvene oblasti vaše karte.

Pomračenje koje se pojavilo 30. aprila/1. maja obasjalo je vašu kuću prave ljubavi. Kako je to bilo pomračenje Sunca – mlad mjesec – ako ste slobodni, otvorilo je vrata upoznavanju novih ljudi. Pomračenja su najmoćnije oružje, koje svemir koristi da bi izvršio promjene. Vaše šanse da upoznate nekoga zanimljivog su sada veće nego ikada prije, a ovo pomračenje će se odigrati u narednim danima i sedmicama. Ovo pomračenje mladog mjeseca 30. aprila bilo je u konjunkciji sa Uranom, planetom iznenađenja. Ako se nadate da ćete pronaći ljubav svog života, najbolja šansa će vam biti u odmaralištu, kampu, na odmoru, na putu, ali ne previše daleko od kuće. Vaša treća kuća, u kojoj se nalazi Mars, reguliše putovanja koja su udaljena jedan dan vožnje od vašeg doma, a Mars je prekrasno povezan sa ovim pomračenjem u vašoj petoj kući prave ljubavi.

Putovanje u odmaralište takođe će pomoći u raspirivanju vatre ljubavi ako ste već u romantičnoj vezi, čak i ako je savršena kakva jeste! Jedna ili dvije noći u obližnjem odmaralištu, bilo bi sve što bi vam trebalo da napunite svoju vezu i zabavite se radeći to.

Pomračenje 30. aprila moglo bi alternativno donijeti vijesti o neočekivanoj trudnoći u narednim danima – možda je to vijest kojoj ste se oduvijek nadali nakon dugog perioda nemogućnosti začeća. Ako niste spremni za bebu, budite oprezni. Ovo pomračenje će takođe poslužiti za podsticanje vaše kreativnosti na veliki način, pa ćete možda tako i osjetiti pomračenje. Možda ćete dobiti zadatak koji će vas oduševiti. Ništa obično se ne dešava u vrijeme pomračenja.

Drugo pomračenje u mjesecu stići će 15/16. maja kao pomračenje punog mjeseca u znaku Škorpije i donijeti veliki društveni događaj kojem ćete prisustvovati. Može doći tokom prethodnog vikenda, 14-15. maja ili, što je vjerovatnije, u danima koji slijede 16. maja. Ovom događaju može biti prisutan jedan ili više članova vaše porodice, zajedno sa prijateljima. Pluton u Jarcu će biti lijepo orijentisan prema planetama u vašem sektoru prave ljubavi, što ukazuje da biste mogli uživati ​​u transformativnom, revitalizirajućem iskustvu sa događaja kojem prisustvujete.

Kao jedna od mnogih mogućnosti, na ovom događaju, možete početi da njegujete važno novo prijateljstvo. Alternativno, da vas potakne na razmišljanje, ovo okupljanje može biti humanitarni, dobrotvorni ili društveni događaj na kojem ćete volontirati da pomognete grupi ili sektoru društva, kojem je očajnički potrebna suosjećanje, pomoć i eventualno povećana svijest o njihovoj nevolji. Možete prikupiti sredstva za povećanje pomoći. Možda ćete upoznati osobu istomišljenika, koja je isto toliko posvećena pružanju pomoći ovoj grupi koja je potrebna, što može rezultirati bliskim prijateljstvom. Kada je u pitanju dobrotvorni rad, sada biste mogli biti vrlo efikasni.

Uran će biti prisutan u ovom pomračenju 15. maja, i nadamo se da nećete osjetiti potresan efekat ove planete. Ako ste slobodni, bliska romantična veza može vam dati pauzu, a ako ste u vezi odlučićete možete li popraviti vezu ili otići iz nje u potpunosti. Pomračenja imaju tendenciju da snažno guraju naprijed informacije, crno-bijele, tako da se nadamo da nećete osjetiti iznenadnost Urana u ovom trenutku. Ponekad je osoba “zamračena” iz vašeg života, recimo, kada se prijatelj oženi i odseli, ili ako ste se sprijateljili kada ste oboje bili slobodni, jedno od vas ima bebu i odjednom imate manje toga zajedničkog. Ponekad otkrijemo da prijatelj nije bio prijatelj kakav smo mislili da jeste, i razarajuće je i razočaravajuće kada se to dogodi. Pominjem ovo jer je Uran uključen u ovo pomračenje, ali u širokom stepenu—tako da je pitanje da li ćete ovo osjetiti. Ostanimo optimisti.

Mlad mjesec 30. maja mogao bi donijeti fascinantan posao – dva zadatka se čine mogućim, koji će na neki način iskoristiti vaše sposobnosti u komunikaciji. Ovo nije pomračenje, tako da je efekat sladak bez potrebe za prilagođavanjem. Samo zasučite rukave i počnite. Uživćete ​​u svom poslu i raditi vrlo dobro. Ako možete raditi od kuće, to bi bilo idealno, jer će u narednoj godini vaša najbolja zarada dolaziti od kuće. Napravite udobnu kućnu kancelariju i bićete spremni.

VODOLIJA
Foto: Ultra magazin

Ovo je veliki mjesec, jer imamo dva pomračenja i oba će presjeći osjetljive dijelove vaše karte koja vlada domom i karijerom. Promjene dolaze, ali bez brige, jer su oboje dobro aspektovani i prijateljski raspoloženi.

Vaš dom će naglasiti prvo pomračenje, pomračenje Sunca (mladog mjeseca) u Biku, koje se pojavilo 30. aprila. Čini se da ste do sada dobro zarađivali ove godine, pa ćete možda odlučiti da nadogradite svoj standard sa novom, većom kućom. Ako se želite kretati, vjerovatno ćete pronaći pravi prostor, a on će se pojaviti iznenada zbog prisustva nepredvidivog Urana u konjunkciji Sunca i mladog mjeseca.

Ako obožavate kuću ili stan u kojem sada živite, možda ćete se odlučiti za renoviranje kuhinje i kupatila, možda zbog malog problema, koji se pojavi i zahtijeva popravku. Možda ste oduvijek željeli jednog dana napraviti kompletnu renovaciju, a ovo pomračenje će vam dati razlog da radikalno pomjerite rasporede sa “jednog dana” na sada. Uran će biti aktivan u ovom pomračenju, a on je takođe vaš vladar, tako da će ono što se pojavi privući vašu pažnju, dvostruko ako vam rođendan padne na ili unutar pet dana od 30. januara. Ako imate podznak Vodolije u usponu ili vaš natalni mjesec u Vodoliji na 10 stepeni, plus minus pet stepeni, ovo važi i za vas.

Ako niste fokusirani na svoj fizički dom, morate paziti na članove svoje porodice, prije svega na majku ili oca, jer ćete možda trebati ponuditi brzu pomoć. Možda ćete morati potrošiti dosta novca na ovo pomračenje ako se selite, renovirate ili dotjerujete svoj prostor ili ako pomažete roditelju. Ako je tako, Jupiter, koji daje poklone i sreću je i dalje u vašoj finansijskoj drugoj kući, pa se čini da će vam ova planeta velikodušnosti pomoći da pronađete gotovinu, koja vam je potrebna da pokrijete sve neočekivane troškove koji se mogu pojaviti.

Pomračenja uvijek dolaze u paru. Drugo pomračenje će stići 15/16. maja kao pomračenje punog mjeseca u znaku Škorpije, 25 stepeni, i osvijetliće vašu solarnu desetu kuću profesionalnog napredovanja. Ovo će dovesti pitanje karijere do kraja, kako bi novo poglavlje moglo započeti. Ponovo ćete biti pod jakim zaštitnim vibracijama, ovog puta sa tri velike planete — Marsa, Neptuna i Jupitera. Marsov prijateljski stav je posebno utješan jer vlada Škorpijom, znakom pomračenja koje pada 15. maja. Pluton, drugi planetarni vladar Škorpije (Škorpija ima dva vladara), takođe će biti podrška sa svog mjesta u Jarcu, sijajući blistave zrake prema pomračenju punog mjeseca i Sunca. Imate veliku sreću što su aspekti ovog pomračenja punog mjeseca tako ohrabrujući. Ukratko, Pluton će se pobrinuti da vas pomračenje revitalizira. Ako se dogodi bilo šta neželjeno, zapamtite da će pomračenje uvijek donijeti drugi čin – sačekajte da vam nove informacije stignu nekoliko dana ili sedmica kasnije.

U međuvremenu, Mars i Neptun će vam pomoći da pregovarate o izdašnoj plati. Pomračenja često donose vijesti koje ne očekujemo. Ponekad će pomračenje “zamračiti” šefa koji vas je zaposlio. Ili pomračenje može pomračiti neke od radnika zbog mjera za smanjenje troškova. Ako ste među zaposlenima za koje se traži da ostanete, opis vašeg posla će se vjerovatno promijeniti. Ako sada želite promijeniti posao, čini se da će vam trebati posrednik koji će vam pomoći da pronađete novu poziciju.

Vodolije koje imaju rođendan koji pada na 13. februar plus-minus pet dana, najviše će osjetiti pomračenje 15. maja. Njegovi efekti na vašu karijeru će biti primjetni. Isto važi i ako je vaš podznak ili natalni mjesec u Vodoliji na 25 stepeni, plus ili minus pet stepeni. Ako znate svoju natalnu kartu, pogledajte da li imate planetu unutar pet stepeni od 25 stepeni u Vodoliji, Blizancima, Vagi, Ovnu, Lavu ili Strijelcu. Ako je tako, i vi ćete imati koristi od posla koji će natalna planeta obaviti za vas. Dok sve ove stvari koje su dovele do dva pomračenja (30. aprila i 15/16. maja) zaokupljaju vaše misli, s mogućim nadolazećim promjenama, sretni Jupiter će tiho iskliznuti iz Riba, vaše druge kuće plate, u Ovna, vaša treća kuća komunikacija, pregovora i ugovornih pitanja. Ovaj sektor će biti oblast enormnog dobitka za vas u narednim mjesecima, od 10. maja do 27. oktobra, a zatim ponovo od 20. decembra 2022. do 16. maja 2023. Ako trebate pregovarati o novom paketu plata i beneficija za novu poziciju, bićete posebno dobro opremljeni za to. Kada se približite kraju mjeseca, bolje ćete se prilagoditi naglim promjenama koje će se pojaviti ranije.

30. maja će doći mlad mjesec (a ne pomračenje) u slatkom za Vodoliju znaku Blizanaca. To će dati energiju vašoj kući prave ljubavi, ukazujući da ćete biti spremni za druženje i konačno imati vremena za zabavu. Ako ste slobodni, ovaj mladi mjesec može vam ponuditi jedan od najboljih trenutaka u godini da upoznate nekoga novog u mjesecima koji su pred nama.

Do ovog trenutka u mjesecu, Jupiter će biti u Ovnu (preći iz Riba u Ovna 10. maja da bi ostao mjesecima) i biće u idealnoj poziciji da podrži ovaj očaravajući mladi mjesec u vašem sektoru ljubavi i romantike. Ako ste slobodni, budite sigurni da kružite u narednim sedmicama, a ako ste vezani, napravite planove da provedete više kvalitetnog vremena zajedno, kako biste se mogli opustiti i zabaviti. Ovo je samo početak – Mars će vam doći u pomoć u avgustu i planirao je sedmomjesečni boravak u vašoj kući ljubavi. Ako sada ne upoznate svoju jedinu pravu ljubav, imaćete dovoljno vremena kasnije tokom godine. Ako ste vezani ili u braku, imat ćete više kvalitetnog vremena da provedete zajedno. Možda želite da isplanirate čarobni odmor koji ćete provesti zajedno sada ili krajem avgusta. Ako se nadate bebi, ovaj mladi mjesec, 30. maja, daće vam razlog za nadu. Ako trudnoća ne dođe sada (a vi želite da se to dogodi), onda vam drugi dio godine može dati solidnu drugu šansu.

I vaša kreativnost će procvjetati, a svoje ideje i umjetničke izraze možete usmjeriti na svoj rad ili na projekte kod kuće – gdje god pogledate, pružaće vam se prilike da dodate svoje jedinstveno gledište i stil.

RIBE
Foto: Ultra magazin

Ovo je za vas važan trenutak u godini jer je Mars u Ribama, stavljajući vas na mjesto vozača. Ovo je privilegija koju dobijate od Marsa na otprilike šest sedmica svake dvije godine. Mars je prvi put ušao u Ribe 14. aprila i ostaće u vašem znaku do 24. maja. Najbolji dio mjeseca biće vam prva nedelja jer će Merkur, planeta komunikacije i pregovaranja, otići retrogradno od 10. maja do 3. juna. Retrogradni Merkur je dobro vrijeme da se vratite na ranije projekte, koje ste odložili ili da se ponovo povežete s ljudima iz svoje prošlosti, ali nije dobro za pokretanje novih projekata, posebno u sektoru visoke tehnologije ili komunikacija. Nije vrijeme za sklapanje pisanog sporazuma ili potpisivanje ugovora, jer biste ga kasnije morali promijeniti. Ako trebate da napravite obavezujući sporazum, učinite to početkom mjeseca ili sačekajte nekoliko dana nakon što Merkur krene direktno, 3. juna.

Jupiter, koji daje poklone i sreću, vam je naklonjen mjesecima, a vi ste zauzeti sadnjom sjemena za svoju budućnost. Jupiter samo krasi znak svakih 12 godina otprilike cijelu godinu. Imali ste Jupiter u Ribama prošle, 2021., od 13. maja do 28. jula, a zatim dobit od 28. decembra 2021. do 10. maja 2022.

Jupiter će ovog mjeseca napustiti Ribe da bi ušao u Ovna 10. maja, ali će se u Ribe vratiti od 27. oktobra do 20. decembra 2022. Jupiter će biti retrogradan od 27. oktobra do 23. novembra, tako da će najbolji dio tog perioda biti kada se Jupiter kreće direktno od 23. novembra do 20. decembra 2022. godine.

Nakon 20. decembra 2022. Jupiter se neće vratiti u Ribe do aprila 2033. Bez suza na vašem jastuku zbog Jupiterovog odlaska, jer će Jupiter u Ovnu (nakon 20. decembra) ispuniti vašu drugu kuću zarađenih prihoda i donijeti vam financijsku sigurnost u narednim mjesecima. Biće zadovoljstvo vidjeti da će se veliki dio posla koji ste ranije uradili, da biste pripremili za budući prihod isplatiti, donoseći obilnu žetvu. Ovo će biti posebno jasno ako radite za sebe ili ako vam je glavni posao prodaja. Ako radite za druge, govorite za platu koju želite, jer ćete vjerovatno dobiti povišicu na sadašnjem poslu ili bolju platu na novom poslu.

Pogledajmo sada pomračenja, koja padaju u vaše dvije intelektualne kuće, vašu treću i devetu kuću. Dva pomračenja, koja će biti uočljiva tokom maja, dolaze 30. aprila i 16. maja. Oba su uglavnom prijateljska i mogu izazvati mnogo više putovanja, nego što ste mogli da uradite u poslednjih nekoliko godina.

Sunčevo pomračenje mladog mjeseca 30. aprila, može vam donijeti nove zadatke pisanja, uređivanja ili govora ili će vam otkriti da razvijate novu reklamnu, marketinšku ili kampanju na društvenim mrežama. Požurite da započnete stvari početkom mjeseca jer ćete morati imati na umu predstojeću retrogradnost Merkura, od 10. maja do 3. juna. Ako trebate pokrenuti nešto novo, učinite to u junu ako ne možete pokrenuti u prvih nekoliko dana. To je razlog zašto bi bilo najbolje djelovati sljedećeg mjeseca sa razmakom od nekoliko dana nakon 3. juna.

Drugo pomračenje, koje predstavlja potpunu eklipsu punog mjeseca, stići će 15/16. maja u znak Škorpije i osvijetliti vašu devetu kuću izdavaštva, rada sa strancima, edukacijama, izdavaštvu, međunarodnih odnosa i globalnog uvoza-izvoza ideja, roba i usluga. Ova kuća takođe pokriva pitanja državljanstva, pasoša, imigracije, vize i boravka. Pokriva visoko obrazovanje u potrazi za naprednim stepenom, a takođe pokriva sva pravna pitanja. Promjena ili razvoj, može lako isplivati ​​na površinu u vezi s jednom od ovih područja. Mars i Pluton će postaviti ton ovog pomračenja, i za čudo, obojica će biti prijateljski raspoloženi prema ovom pomračenju punog mjeseca. Prijatelj se može potruditi da se predstavi ili da vas na neki drugi način podrži, otključavajući sreću. Možda ćete steći novog prijatelja koji je povezan sa tržištima novca i koji ima mnogo iskustva sa ciljem koji pokušavate da postignete i koji može biti od velike pomoći. Sa većinom potpunih pomračenja mjeseca, nešto se završava, ali počinje nešto drugo.

U veoma aktivnom mjesecu imate još jedan mlad mjesec, ali ovo nije pomračenje. Doći će do 30. maja u znaku Blizanaca i fokusirati se na vaš dom ili drugu nekretninu koju biste mogli iznajmiti ili želite kupiti (ili koju već posjedujete). Takođe možete biti fokusirani na svoju porodicu. Možda ste nestrpljivi da napravite promjenu, donesete odluku ili preduzmete brzu akciju, ali imajte na umu da će se Merkur retrogradirati upravo u ovoj oblasti vaše karte, i bilo bi vam pametno pričekati do juna da počne, ostavljajući razmak od nekoliko dana poslije 3. juna.

Pazite šta će se pojaviti, jer će vam dati naznake na šta ćete se fokusirati kada Mars uđe u neobično dug obilazak Blizanaca od 20. avgusta 2022. do 25. marta 2023. Vaš dom, selidba, kupovina ili prodaja stvarnog imanja ili projekat popravke mogao bi da vas finasijski iscrpi. Alternativno, članu uže porodice može biti potrebna vaša pomoć, kao što je vaša sestra (kao primjer bliskog rođaka) koja može imati novorođenče i treba vašu pomoć.

Nešto se sprema, ali ovaj mladi mjesec će vam dati predstavu o vrsti naglaska, koji dolazi kasnije u godini. Puno vremena i pažnje posvećujete svojoj karijeri, tako da možete uživati ​​u stiliziranju svog stana ili kuće i imati vremena da njegujete one koji vas toliko vole, svoju porodicu.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum