Trenutno čitaš
Veliki horoskop za jun!

Veliki horoskop za jun!

Bingo kataloška akcija
Bingo kataloška akcija

Mjesec je počeo dobrim vijestima jer Merkur je završio svoje retrogradno putovanje. Međutim, ono što će obilježiti jun mjesec je nova retrogradnost, jer je Saturn krenuo da klizi unazad nebom, zatim brbljivi Merkur ulazi u svoj matični znak Blizanaca što će nam izoštriti komunikaciju u narednom periodu. Slavljenička energija se nastavlja kada će se na nebu manifestovati pun mjesec u Strijelcu koji će posuti prah radosti po svima nama, a jun će se završiti na najmagičniji mogući način kada će se na nebu pojaviti mlad mjesec u Raku dajući čarobnu notu našim emocijama i priliku za manifestaciju svega onog što nam srce želi. 

OVAN

Ultra magazin

Ovnove očekuje odličan mjesec, jer jun je počeo super jakim, prijateljskim mladim mjesecom u Blizancima, savršenim znakom za Ovnove, a nalazi se idealnom odnosu i sa Jupiterom i sa Marsom koji takođe šetaju znakom Ovna. Planeta sreće, Jupiter, ušla je u Ovna prošlog mjeseca 10. maja i sada se tu poprilično nastanila, pa nakon retrogradnog Merkura, dragi Ovnovi, počećete da primjećujete Jupiterove napore da vas nagradi i dobrobiti koje je svemir pripremio za vas.

Sve ukazuje na to da će vas mladi mjesec “nagovoriti” na kraće putovanje i odličan je period za tako nešto jer Jupiter je nakon 12 godina u Ovnu i nevjerovatne prilike se mogu dogoditi i to iznenada. Osim toga ako se odlučite za putovanje mogli biste uživati i u dašku luksuza, dok će pun mjesec u Strijelcu 14. juna podariti Ovnovima veći apetit za putovanjima i to na udaljeniju destinaciju.

Ostale stvari koje se mogu pojaviti u vrijeme punog mjeseca 14. juna (plus pet dana) uključuju fakultetski ispit koji možete položiti ili diplomu. Možete takođe završiti državljanstvo, boravišnu kartu, vizu ili pitanje imigracije. Možda ćete završiti priču za objavljivanje ili čuti pozitivne vijesti iz pravne službe koju ste pokrenuli. Saturn dodaje stabilnost ovom punom mjesecu i radi u korist Ovnova.

Mnogo planetarnih aktivnosti se dešava u junu. Ako vam je potreban novi stan ili imate želju da osvježite i poboljšate svoj sadašnji dom, mlad mjesec 28. juna pokrenuće stvari i to bi bilo idealno vrijeme da počnite istraživati ​​stambene prostore, konsultovati arhitekte, izvođača radova, slikara, servisera, dizajnera enterijera ili pejzažnog umjetnika. Međutim, Jupiter će biti u teškom položaju prema tom mladom mjesecu što znači da ćete možda morati potrošiti više novca nego što ste se nadali da biste dovršili svoj plan. Ako ste zadovoljni svojim domom, možete usmjeriti energiju ovog punog mjeseca ka pomoći nekom od svojih roditelja, ili alternativno, nekom od svoje djece, pa čak i prijatelja.

Mars je u Ovnu do 5. jula, što znači da ste u procesu pokretanja potpuno novog dvogodišnjeg ciklusa. Iako se Mars približava kraju svoje šetnje kroz znak Ovna, bitna je činjenica da je Mars još uvijek tu u vrijeme mladog mjeseca, pa je Ovnovima idelno vrijeme da se bave pitanjima vezanim za dom i da pronađu način za dovršavanje planova. Sve što budete radili bitno je sagledati prvo činjenice i ne praviti nikakve prtpostavke da ne bi došlo do razočarenja.

Mars, vladar Ovnova, u savršenom je aspektu sa Saturnom, planetom dugoročne stabilnosti. Svi znakovi će uživati ​​u ovom aspektu, ali Ovnovi pogotovo.

BIK

Foto: Ultra magazin

Kako ulazimo u jun Bikovi će razmišljati o tome kako da povećaju svoje prihode, a od nedavnog mladog mjeseca koji se dogodio 30. maja u Blizancima i ima uticaj još neko vrijeme, posebno u prvih 11 dana juna, imaćete veliku pomoć i podršku. Ovo će biti najbolji mlad mjesec za vas u godini i to za pronalaženje jednog ili eventualno dva nova izvora prihoda ili podizanje postojećeg izvora prihoda na viši nivo.

Jupiter, koji daje poklone i sreću i dalje će biti u konjunkciji sa Marsom u prvoj sedmici juna, što znači da će vaši postupci vjerovatno dovesti do zarade. Ovaj aspekt je zapanjujući i javlja se samo jednom u dvije godine, pa iskoristite ga u potpunosti. Dalje, Jupiter je u idealnom položaju sa mladim mjesecom čiji uticaj će se osjećati i nekoliko dana kasnije, a ovo je pravi blagoslov, jer budući da su i Sunce i mladi mjesec u Blizancima, vjerovatno ćete otkriti dva klijenta, dvije ponude ili dva prihoda novca.

Akciona planeta Mars i finansijski velikodušni Jupiter putuju u poduzetničkom Ovnu, tako da bi se mogli voditi razgovori oko pokretanja vlastitog biznisa. Alternativno, ako imate vlastiti posao, možda planirate dodati proizvod ili uslugu svom poslu. Jupiter će biti u lijepom odnosu prema Merkuru, planeti koja vlada sporazumima, publicitetom, društvenim mrežama i komunikacijom, tako da će sva ova područja blistati za Bikove.

Kada Mars uđe u Bika, doći ćete na svoje, od 5. jula do 20. avgusta. Ovo će predstavljati vaš najvažniji period u godini. U to vrijeme ćete biti u vodećem položaju i lakše ćete okupiti druge, uključujući VIP osobe koje vam mogu pomoći.

Merkur je bio retrogradan prošlog mjeseca, počevši od 10. maja, ali je regulisao svoju orbitu 3. juna. Merkur je počeo retrogradno u Blizancima, a krajem prošlog mjeseca skliznuo je u Bika, tako da je na vas ovaj retrogradni period Merkura možda uticao jače nego inače. Ako su finansijski poslovi koji su isprva izgledali obećavajući propali u maju, Merkur je vjerovatno bio razlog , jer Merkur upravlja vašim prihodima. Nasuprot tome, jun je mjesec solidnog napredka i sa mnogo prilika.

Takođe krajem maja, Venera se preselila u Bika i ostaje tu do 22. juna. To je sjajna vest, jer tokom prve tri nedjelje juna, Venera će se pobrinuti da budete veoma magnetični i harizmatični i nije bitno da li ste slobodni ili u partnerdkom odnosu, romantične večeri su ispred vas. Takođe je vrijeme i za šoping i kupovinu nove garderobe. Otiđite kod vrhunskog stiliste da napravite novu šik frizuru, posjetite svog dermatologa za konsultacije ili uradite bilo šta da se pobrinete da izgledate najbolje.

Jun je mjesec u kojem je pravo vrijeme da zablistate, a kada se u subotu, 11. juna, sretnu Venera i Uran to će biti poseban dan. Ove dvije električne planete će se susresti u vašem kućnom sektoru. Ako ste slobodni, Kupidon može uzrokovati da se osjećate kao da vas pogodila munja ljubavi i rasplamsati strasti i kod onih koji su partnerskom odnosu.

Pun mjesec 14. juna pomoći će vam da zaključite novčanu stvar – sklapanje poslova ili otplata velikog kredita. Ovo su dva moguća primjera, ali je sigurno da će neka vrsta financijskih pregovora doći od 14. juna. Saturn će biti u prijateljskom dogovoru sa Suncem, dajući vam osjećaj utješne finansijske sigurnosti.

Kada se 28. juna pojavi mlad mjesec u znaku Raka, možda ćete odlučiti da odete na porodični odmor na prelijepu slikovitu lokaciju na vodi. U pozadini, vaša karijera ide dobro, pa se opustite – nećete izgubiti zamah ako se prepustite i zabavite se na ovom putovanju. Vratićete se povezaniji sa svojom porodicom i osjećati se podmlađeno ako budete u novom okruženju, daleko od uobičajenih zahtjeva svakodnevnog života. Dar ljepote prirode može biti čudesan i čaroban, a u isto vrijeme imati umirujuću toplinu.

BLIZANCI

blizanac
Ultra magazin

Rođendanski je mjesec i život vam je sladak, dragi Blizanci. Nedavni mlad mjesec koji se pojavio 30. maja, bio je u Blizancima. Srećna planeta Jupiter, koja se sada čvrsto nalazi u vašoj jedanaestoj kući prijateljstva i radosti osiguraće vam užurban društveni život. Mars, akciona planeta, pridružuje se zabavi orbitirajući blizu Jupitera početkom juna. Sa Marsom i Jupiterom u Ovnu, prijatelji će podijeliti sadržaj novih projekata na kojima rade, a to će imati stimulativni i inspirativni učinak na vas. Jupiter se priprema da ostane u ovom dijelu vaše karte mjesecima, a Mars će ostati do 5. jula, tako da se čini sigurnim da će prijatelji igrati važnu ulogu u doprinosu vašoj sreći i uspjehu ovog mjeseca.

Za vrijeme punog mjeseca od 14. juna zapaliće se vaš partnerski sektor, pa moguće su zaruke. Jupiter i Merkur će biti prijateljski nastrojeni jedni prema drugima, a to čini ovaj pun mjesec još boljim. Merkur je vaš vladar i upravlja davanjem obećanja i sporazuma, koji su vam sada favorizovani. Saturn će osigurati da su data obećanja ispunjena, jer će Saturn raditi s Marsom da ih ostvari. Bračni parovi sada mogu praviti planove za ispunjenje uzbudljivog, avanturističkog cilja. Neptun će se, međutim, ponašati loše, pa se pobrinite da ne pravite široke pretpostavke koje bi mogle biti previše idealističke. Ciljajte na jasnoću tako što ćete podijeliti svoje nade i snove.

Alternativno je moguće da ćete finalizovati planove za saradnju sa poslovnim partnerom ili agentom. Ne bi škodilo napraviti provjeru prošlosti i nazvati reference.

Počevši od 22. juna, Venera će putovati kroz Blizance, divan razvoj, koji će vas učiniti nezaustavljivim i neodoljivim. Samci ili u vezi, ovaj Venerin put, koji će trajati do 17. jula, dočaraće vaš prirodni šarm. Iskoristite ovaj period za kupovinu modnih detalja, posavjetujte se sa svojim frizerom, pronađite nove načine da poboljšate svoj izgled..

Vaša karijera je napredovala izuzetno dobro, a u ovom punom mjesecu možete se poslovno obavezati ili sklopiti posao. Ako trebate potpisati papire, prvo pokažite svu papirologiju svom advokatu jer zbog Neptunove pozicije morate dozvoliti svom advokatu da izvrši izmjene klauzula koje nisu u vašu korist ili koje bi vas mogle dovesti u opasnost.

Zahvaljujući mladom mjesecu u Raku, koji bi trebao doći 28. juna imaćete dobru priliku da zaradite novac. Ovo je najbolji mlad mjesec u godini za ubrzanje prihoda, pa dragi Blizanci možete da očekujete povišicu ili možete dobiti značajnu svotu novca od člana porodice, možda kao kasni rođendanski poklon, mada novac koji vam se smiješi može biti iz raznih izvora. Uglavnom želja za trošenjem novca biće veća nego inače, pa počastite se vrhunskim izlaskom ili novim parom cipela.

RAK

Foto: Ultra magazin

Bili ste neko vrijeme koncentrisani na posao, a sada plodovi vašeg rada počinju da izranjaju i postaju vidljivi. Mars, akciona planeta koja čini da se stvari dešavaju, sada kruži u vašoj desetoj kući časti, nagrada i postignuća. Marsu se nedavno pridružio Jupiter, planeta sreće, poznata po tome da proširuje sve što dotakne, a Rakovima donosi priznanja za izvanredno dobro obavljen posao. Novo radno mjesto ili unaprijeđenje su pred vama, a ako smatrate da zaslužujete povišicu, zatražite je od svog šefa u prvoj polovini juna. Nalazite se u jednom od najboljih perioda u više od decenije za napredovanje u karijeri. Ne samo da ćete dobiti pohvale unutar vaše kompanije, već i publicitet i pažnju industrije. Ako ste samozaposleni, ovo bi bio odličan trenutak za fokusirano oglašavanje i pokretanje kampanje na društvenim mrežama. Iako ćete imati prilike da se viđate sa prijateljima i zabavite se, savjet je da u toku ovog mjeseca svedete to na minimum.

Važan projekat će se ispuniti u roku od pet dana od 14. juna kada će se pun mjesec pojaviti u vašem sektoru za posao. Do ovog trenutka, možda ćete se osjećati istrošeno, pa napravite pauzu da dođete do daha i vodite računa o svom zdravlju.

Vaš veliki trenutak će doći krajem mjeseca, 28. juna na mlad mesec u Raku kada ćete moći da izrazite svoje želje i pokrenete plan. Žudjećete za putovanjem, možda da posjetite rodbinu ili da putujete sa porodicom i ispostaviće se da će ovo biti prilično zadovoljavajuće, srećno putovanje. Venera i Jupiter će biti u lijepoj komunikaciji, jačajući vaš odnos sa članovima vaše porodice, pa provedite kvalitetno vrijeme zajedno. Do jula ćete imati više vremena i za prijatelje.

Ne treba se bojati da ćete izgubiti zamah na poslu ako na neko vrijeme skrenete pogled s projekata. Očigledno ćete već pokrenuti mnoge projekte i odnose s klijentima, a u ovakvim trenucima može vam se činiti da vaša karijera gotovo ima svoj život. Čini se da sve ide lijepo zahvaljujući svemu što ste prethodno uradili, stoga nemojte dozvoliti da vam brige okupiraju pamet.

Kada je u pitanju zabava sa prijateljima i romansa, izdvojiće se dva dana: 11. i 18. jun. Prvi donosi radosna iznenađenja—Venera u konjunkciji sa Uranom u tačnom poravnanju trebalo bi da donese spontan, impulsivan poziv i svakako ga prihvati. Šta je život bez iznenađenja?

Drugi slatki dan će biti kada su Venera i Neptun u vrhunskoj harmoniji, čineći 18. jun božanstvenim i prilično glamuroznim danom za romantiku, putovanja, kupovinu i zabavu. Venera će biti u senzualnom Biku, a Neptun, planeta beskrajne, bezuslovne ljubavi, biće u lirskim Ribama. Ovaj dan će pasti u subotu, pa brzo napravite planove da izađete i uživate do kraja.

LAV

Foto: Ultra magazin

Vama se čini kao da ste vođeni u dva suprotna smjera. S jedne strane, vaša karijera se zahuktava i spremni ste da pokažete izuzetan napredak. Možda ste se uvjerili da je to istina prošlog mjeseca ako ste dobili ponudu za novu poziciju ili unapređenje. Prošlog mjeseca, počevši od 10. maja, Merkur je, međutim, otišao retrogradno, pa ste možda odgađali davanje odgovora ili ste sumnjali u neku ponudu. Ali, Mars ide u vašu desetu kuću slave i časti po prvi put u dvije godine i tu ostaje od 5. jula do 20. avgusta, pa očekujte još više ponuda i publiciteta.

Istovremeno će vas privući druženje sa prijateljima. Mladi mjesec koji se pojavio krajem maja biće jak sedmicama, posebno u prve dvije sedmice juna. Jedan ili više vaših prijatelja može zauzeti bitnu ulogu u vašem životu. Budite otvoreni i za njegovanje novih prijateljstava, jer među novim licima koja se slijevaju u vaš život mogao bi ući neko ko ima slična interesovanja kao i vi, a vi ćete poželjeti da provodite više vremena s tom osobom. Ako ste razmišljali da se pridružite profesionalnoj grupi, društvenom klubu ili dobrotvornoj organizaciji, shvatite to ozbiljno, jer će do druge polovine 2022. godine ovo područje vašeg života vjerovatno napredovati. Možda ćete steći interesovanje koje volite ili će vas potaknuti novi prijatelji koje steknete, što vam može dati hrabrost i motivaciju da krenete za snom koji ste dugo imali.

Pun mjesec 14. juna je vrijeme za Lavove kada će ljubav biti svijetla i lijepa. Međutim, Neptun, planeta bezuslovne ljubavi, poslaće nekoliko zbunjujućih zraka tom punom mjesecu, pa uvjerite se da dobro poznajete osobu kojoj biste mogli biti u iskušenju da obećate svoje srce. Ovaj pun mjesec postavlja Jupitera, planetu sreće, za glavnu ulogu i biće savršeno pozicioniran u odnosu na Merkur, planetu vijesti i putovanja.
Govoreći o putovanjima, izgleda da će vaša želja da napustite grad sada postati posebno jaka.

Na pragu ste važne pobjede u karijeri, tako da je najbolje da sada napravite pauzu – nove obaveze u karijeri koje ste uzbuđeni da preuzmete u julu ili avgustu mogu učiniti putovanje nezgodnim ili nemogućim. Ako otputujete ovog mjeseca, vaše putovanje bi vjerovatno bilo u stranu državu, jer Mars osvjetljava vašu devetu kuću udaljenog putovanja. Jupiterovo učešće sugeriše da će vaš smještaj biti luksuzan i da će se vaše iskustvo putovanja vjerovatno pokazati osvježavajućim i uzbudljivim. Nema sumnje, jun je vaš mjesec da se spakujete i krenete.

Takođe mlad mjesec u Raku 28. juna nagovještavaće odmor i potrebu za pauzom i predahom, pa ako možete iznajmiti vikendicu u šumi u koju ćete otići sami ili sa partnerom i da se napunite dok udišete svjež zrak i uživate na otvorenom suncu, onda idite. Ovaj mladi mjesec je u vodenom znaku Raka, pa ako možete pronaći vikendicu na jezeru, okeanu ili blizu potoka, to bi bilo idealno.

DJEVICA

Foto: Ultra magazin

Ovog mjeseca Djevicama će karijera biti u fokusu kao i povoljna situacija u svemu što je vezano za posao nebitno da li radite za druge ili radite za sebe u svojoj kompaniji. Sada ste u poziciji da uđete u period neviđenog profesionalnog rasta, zahvaljujući prvo mladom mjesecu koji se pojavio 30. maja, a vaši izgledi za karijeru će biti dodatno podstaknuti kada Mars uđe u vašu desetu kuću slave i časti 20. avgusta gdje će ostati sedam mjeseci.

Mladi mjesec 30. maja pokrenuo je trend uspjeha u karijeri Djevica, pa obratite pažnju na ponude koje počinjete da dobijate tokom prve polovine juna – one mogu ukazivati ​​na pravac budućeg rasta koji se dešava kasnije ove godine. Jupiter i Mars podržali su mlad mjesec stvarajući zlatne prilike za vašu karijeru. Taj mladi mjesec u Blizancima 30. maja može donijeti ponudu u komunikacijskoj ili putničkoj profesiji i istovremeno vam ponuditi način da velikodušno povećate svoje prihode. Ako ste imali neki nenadani odliv novca tokom maja na vaš bankovni račun će se sve vratiti kada se Mars preseli u Bika 5. jula.

Jupiter nedavno ušao u ovaj isti sektor tuđeg novca 10. maja i sprema se da vam pokaže svoje moći. Ako se plašite da vam se bankovni račun topi, ne gubite nadu, jer vaši izgledi za velikodušnu zaradu u 2022. i početkom 2023. su odlični i nikada nisu bili bolji – vjerovatno ćete zaraditi najviše što ste vidjeli u jednoj deceniji, ili možda tokom svog života. Na samom početku juna, Mars će kružiti u blizini Jupitera, pa akcije koje preduzmete početkom juna vjerovatno će dovesti do profita.

Takođe mlad mjesec 28. juna donijeće zlatne vibracije od Jupitera u vašoj kući tuđeg novca do Merkura, vašeg vladara, koji se trenutno nalazi u vašoj desetoj kući karijere, a vaš status na poslu mogao bi omogućiti da poboljšate svoj životni standard, prije svega u pogledu stanovanja, bilo preseljenjem u nove, prostranije stambene jedinice ili renoviranjem vašeg doma.

Saturn će biti u savršenoj poziciji prema Suncu i punom mesecu i pobrinuće se da vaši postupci vama i vašoj porodici donesu osjećaj sigurnosti u godinama koje su pred nama. Samo jedna planeta u vrijeme ovog punog mjeseca, 14. juna, mogla bi pokvariti blaženstvo koje je pred vama, a to je Neptun, koji želi da unese zabunu, pa ako poduzimate neki veliki korak i pristajete na neke uslove, pobrinite se da imate sjajnog pravnog savjetnika.

Posebni datumi su 11. i 12. jun i idealni su za uzimanje odmora jer će se Venera spojiti sa Uranom donoseći obilje iznenađenja i srećna vremena za vas.

VAGA

Foto: Ultra magazin

Ako ste odlučili da je jun idealan mjesec za putovanje i svemir se slaže sa tim, drage Vage. Mamac odlaska u novo okruženje biće gotovo neodoljiv, posebno zato što vas mlad mjesec koji se pojavio krajem maja u Blizancima, nagovara da se spakujete i brzo krenete, a pošto su Blizanci dvostruki znak možete da planirate dva putovanja. Blizanci su takođe znak braće i sestara, tako da možda kupujete avionsku kartu da biste putovali da vidite sestru ili brata.

Takođe mnogo dešavanja je i na ljubavnom polju. Vaš partner bi mogao podijeliti iznenađujuće dobre vijesti sa vama, a uz to ideja o zajedničkom putovanju bi bila odlična.

Vaš poslovni i privatni život mogu biti aktivni u isto vrijeme – oni se međusobno ne isključuju. Jasno je da ćete ove, 2022. godine, imati nešto od svoje najbolje sreće udruživanjem snaga s drugom osobom uz ozbiljnu obavezu zapečaćenu ugovorom. Zajedničko putovanje iz bilo kog razloga bilo bi vrijedno vašeg vremena. Čini se da vaš partner pokazuje dosta poduzetničkog duha i biće priličnog uspjeha za oboje.

Pun mjesec 14. juna ponovo će vas natjerati da poželite da napustite grad kako biste promijenili scenu, ali to će biti kraće putovanje.  Možda ćete htjeti zaključiti neku vrstu posla, ali u ovom punom mjesecu, Neptun će vrtjeti svoju mrežu konfuzije. Budite jasni o tome šta želite da postignete i gde ćete ostati.

Venera, vaš vladar, kruži u blizini Urana 11. juna i može doneti srećno iznenađenje u vezi sa novcem. Vrsta novca na koju ovo ukazuje su kreditne kartice, zajmovi, porezi i povrat poreza i novac za koji „kupujete“, kao što je rizični kapital, bankarski zajam, poslovna kreditna linija ili hipoteka. Teško je reći u kom pravcu će se stvari odvijati kada je Uran umješan, ali očekujte uzbudljive finansijske vijesti.

Ako se ipak odlučite za putovanje, najbolje bi bilo da se vratite kući do kraja mjeseca. Mladi mjesec 28. juna će osvijetliti vaš sektor karijere i donijeti promjene i prilike. Sve ponude koje se pojave u danima koji slijede nakon ovog datuma imaće moć da podignu vašu karijeru na novi nivo.

ŠKORPIJA

Foto: Ultra magazin

Upravljanje novcem će vam oduzeti mnogo vremena na početku juna. Mlad mjesec koji se pojavio 30. maja u Blizancima osvijetlio je vašu solarnu osmu kuću tuđeg novca. Ovaj mladi mjesec je prijateljski raspoložen i dopire do aktivnog Marsa i sretnog Jupitera u vašem svakodnevnom sektoru, sugerišući novi posao ili povišicu. Do 14. juna, kada se na nebu pojavljuje pun mjesec ispitivanje vašeg finansijskog statusa i sve što trebate učiniti u svojoj finansijskoj slici biće završeni.

Kada je u pitanju romansa, svjetlucave zvijezde su iznad vas drage Škorpije. Neptun u Ribama će 18. juna poslati svjetlosni snop na Veneru u Biku, a Venera i Neptun će biti u svojim “kućnim” znakovima čineći ovaj aspekt jakim. Neptun je u vašoj kući prave ljubavi i smatra se “višom oktavom” Venere. Venera je planeta koja pokreće početnu iskru ljubavi, a zatim Neptun preuzima kontrolu, da bi je podigao na viši nivo. Venera u Biku je u vašoj posvećenoj partnerskoj/bračnoj kući. I Ribe i Bik se dobro slažu sa vašim znakom tako da je pravo vrijeme za ljubav.

S obzirom da se finansijski razgovori vrte oko vas veći dio juna, možda ćete žudjeti za putovanjem u danima ili sedmicama nakon pojave mladog mjeseca, 28. juna. Trebaće vam da očistite um od svih detalja, finansijskih razgovora i biće vam potrebna zabava. Ovaj mladi mjesec 28. juna dešavaće se u Raku, pa odaberite prekrasnu, inspirativnu lokaciju u blizini vodene površine za zabavu ili odmor.

Bitan datum je i 14, jun kada će na nebu zasijati pun mjesec. Saturn, planeta stabilnosti, biće predivno orijentisana prema ovom punom mesecu, tako da ćete se vjerovatno osećati finansijski sigurnije nakon što ovaj pun mesec potpuno nestane. Mnoge Škorpije razmišljaju o selidbi, možda ste spremni uložiti u stan ili kuću.

Vaša karijera ostaje žustra i sve se dešava brzim tempom, niz je novih projekata o kojima se raspravlja. Brzi tempo će se nastaviti sve dok Mars, jedan od vaša dva vladara, ne pređe u novi znak 5. jula. Obavezno pravite pauze tokom dana jer će vaša produktivnost ostati visoka ako to učinite.

Pročitaj

STRIJELAC

strijelac
Foto: Ultra magazin

U junu će se mnogi Strijelčevi zaručiti ili vjenčati zahvaljujući očaravajućem mladom mjesecu u bračnom sektoru koji se dogodio u maju.  Zanimljivo je da se Jupiter, veliki dobrotvor, preselio u vatrenog znaka Ovna 10. maja i trenutno ispunjava vašu petu kuću prave ljubavi skoro do kraja oktobra, a zatim će se vratiti u Ovna, vašu romantičnu kuću, 20. decembra i ostati tu nekoliko mjeseci u 2023. Ukratko, upravo ste ušli u najčarobniju godinu ljubavi i romantike koju ste ikada doživjeli.

Jupiteru je potrebno 12 godina da dođe do ovog dijela vaše karte, a kada se tamo nađe, Jupiter ostaje oko godinu dana. Iako biste mogli reći da ste uživali u svom ljubavnom životu prije 12 godina, 2010. godine, u to vrijeme, tranzitne vanjske planete nisu bile u idealnim pozicijama i vjerovatno su vas ometale izazovima i dodatnom nestabilnošću. Ovo je možda ometalo vašu emocionalnu sreću prije 12 godina. Ova, 2022. godina, bit će drugačija i daleko bolja za vaš emocionalni život.

Osim toga, ako ste slobodni, Mars, koji takođe putuje u vašu petu kuću prave ljubavi, omogućiće će vam da upoznate nekog romantičnog. Držite svoje srce otvorenim. Kombinacija Marsa i Jupitera u istoj petoj kući učiniće vas nezaustavljivim – ovo je vaš mjesec ljubavi i mogao bi najaviti važan početak. Ako ste u vezi, ovaj mladi mjesec bi mogao pomoći da pojačate ustabilite i ojačate vaš odnos.

14. jun će donijeti pun mesec u Strijelcu i biće to vaš veliki trenutak. U roku od pet dana od ovog datuma, nešto od velikog značaja će doći do kulminacije. To bi mogao biti veliki životni događaj kao što je prilika da preuzmete novi posao, da se zaručite ili vjenčate, da dočekate rođenje bebe ili da proslavite početak vlastitog novog posla. Gledajte koja tema dolazi za diskusiju i dostiže vrhunac u ovom važnom punom mjesecu. Saturn će vam pružiti podršku, dodajući osjećaj sigurnosti vašim postupcima i odlukama.

Međutim, u isto vrijeme, blizu 14. juna, kada ćete možda biti u trenutku odlučivanja,  Neptun, planeta konfuzije, biće u teškom uglu prema tom punom mjesecu, tako da morate biti sigurni ako ste se odlučili da preduzmete neki veliki korak. Držite oči otvorene i sve će biti u redu.

Neptun vlada svim stvarima koje su zamagljene ili prekrivene velom. Možete pogrešno razumjeti komentar ili namjere člana porodice ili nekog poslovnog partnera. Konkretno, ako bi se ovaj aspekt Neptuna potvrdio u vašem porodičnom životu, to bi se najvjerovatnije odnosilo na jednog od vaših roditelja. U ovom slučaju, slušajte i recite malo – možete odgovoriti nakon što razmislite o riječima. Odgađanjem vašeg odgovora, mogli biste održati svoj odnos sa porodicom jakim i nježnim.

Mladi mjesec 28. juna će vam skrenuti pažnju na finansije. Možda postoje računi koje treba platiti, ali je isto tako moguće da vam drugi duguju novac, a taj novac će vjerovatno doći. To je takođe idealno vrijeme za pokretanje rizičnog kapitala ili pregovaranje o novom paketu pogodnosti u vašoj kompaniji. Možete istražiti potrebe za osiguranjem, podnijeti zahtjev za finansijsku pomoć za fakultet ili pregledati svoju ušteđevinu i investiciju sa finansijskim savjetnikom. Provođenje vremena u jednom ili više ovih područja moglo bi vas učiniti još bogatijim u narednim sedmicama.

JARAC

Foto: Ultra magazin

Posvećeni ste svom poslu i poznati ste kao ambiciozni, ali i vama je potrebna zabava. Iz tog razloga ćete obožavati jun jer će vaše planete htjeti da vas vide srećne. Mjesec će biti ispunjen romantikom, a ako ste u ljubavnom odnosu planete će vam dodati dašak zanimljivosti u vezi. U svojoj petoj kući prave ljubavi imate Veneru, planetu ljubavi; Uran, planeta iznenađenja; Merkur, planeta putovanja i vijesti. Pluton u Jarcu će poslati svoje pozdrave ovoj grupi planeta i podstaći ljubavnu strast.

U kalendaru zabilježite 11. juna kada će se Venera spojiti sa Uranom u Biku praveći savršen aspekt za susret sa nekim kada najmanje očekujete da će se to dogoditi. Kupidonova mala flota anđela će biti u vazduhu, lebdeći nad vama. Ako ste slobodni, mlad mjesec koji će se pojaviti kasnije, 28. juna, pomoći će vam da upoznate zanimljivu novu osobu koja ima interesovanja koja se podudaraju sa vašim. Budite odlučni da se družite kako biste njegovali romantičnu stranu života.

Do punog mjeseca 14. juna, poželjećete da se odmorite. Vjerovatno ćete žudjeti za privatnošću sami ili sa svojim partnerom, a možda ćete poželjeti da provedete zabavno vrijeme sa svojom djecom. Neptun će biti skitnica u vrijeme ovog punog mjeseca, 14. juna, stavljajući veo na stvarnost, tako da vaše pretpostavke mogu biti pogrešne u vezi sa nekim s kim ćete se možda zabavljati. U pozadini, možda ćete biti zabrinuti oko pronalaženja načina da zaradite više novca, što nije lak trik.

S druge strane, sada kada je Jupiter u vašem kućnom sektoru, postajete zainteresovani za poboljšanje svojih stambenih prostorija i možda tražite inspiraciju za ukrašavanje kroz časopise i web stranice. Mars je takođe u vašem kućnom sektoru tokom cijelog mjeseca, što vam daje dovoljno motivacije da započnete svoje planove vezane za dom.

Jupiter putuje u vaš kućni sektor samo svakih 12 godina u trajanju od jedne godine, a upravo sada imate Jupiter u savršenoj poziciji da premjestite, renovirate, farbate, popravite ili kupite novi namještaj. Nastojte dovršiti planove do punog mjeseca u vašem kućnom sektoru 9. oktobra 2022. ako je moguće. Ako je to prerano, imaćete još jednu priliku na mladom mjesecu sljedeće godine, 21. marta 2023. Nakon aprila 2023. Jupiter će krenuti dalje, pa pokušajte da se stvari dese prije nego što on ode.

Jun se završava slatkim punim mjesecom u vašem posvećenom partnerskom/bračnom sektoru. Neki Jarčevi će se vjeriti, a drugi će potpisivanjem ugovora ući u važnu poslovnu saradnju, a neki će od svog supružnika čuti vijesti koje će biti uzbudljive i koje će vas oboje usrećiti. Mars i Saturn će u tom trenutku biti u jakoj sinhronizaciji, što će povećati vaš osjećaj finansijske sigurnosti. Ovo je takođe odlično vrijeme za zabavu. Ako imate nešto da proslavite, obilježite trenutak žurkom i obavezno pomiješajte porodicu sa prijateljima, jer će rezultat biti senzacionalan.

VODOLIJA

Foto: Ultra magazin

U zadnje vrijeme morali ste da posvetite veliku pažnju domu i porodici, kao i promjenama koje se dešavaju u vašoj karijeri, tako da vam je potreban odmor. Univerzum se slaže – zabava, sreća i ljubav su na dnevnom rasporedu s dolaskom mladog mjeseca koji se pojavio 30. maja prošlog mjeseca. Taj mladi mjesec je bio jak i sladak i naporno će se truditi da unese više ljubavi u vaš život. Pogledajte dane i sedmice koje slijede u junu. Ako ste slobodni, s mladim mjesecom u Blizancima, bićete fascinirani dvostrukim romantičnim interesovanjima.

Stara ljubav vas je možda nedavno kontaktirala da vidi da li želite da napravite još jedan korak u vašoj vezi, ili vam pokazati da treba da krenete dalje. Ta odluka je na vama, ali znajte da ćete sada, s mladim mjesecom, imati više prilika da upoznate nove ljude.

U skladu s izuzetno društvenom temom mjeseca koju je svemir pripremio za vas, možda ćete imati elegantan događaj koji će okupiti mnoge prijatelje i poznanike u roku od pet dana od 14. juna. Možda ćete morati putovati na kratku udaljenost da biste prisustvovali nekom društvenom događaju, što bi svakako bilo vrijedno putovanje. Gosti na ovom događaju mogu biti iz nekoliko stranih zemalja, tako da bi razgovor koji se zahuktao bio fascinantan.

Krajem ovog mjeseca, 28. juna, mlad mesec u Raku će vam skrenuti pažnju na posao koji treba da obavite. Biće mnogo projekata u koje treba da se udubite, a vi ćete se snažno osloniti na svoju intuiciju njegujući instinkte kako biste svoj zadatak učinili pobjedničkim. Volite da budete zauzeti i da učite nove stvari, pa će vam ovaj uticaj mladog meseca 28. juna prijati.

RIBE

Foto: Ultra magazin

Nalazite se u uzbudljivom periodu kada sjeme koje sadite brzo iznikne u vašoj bašti želja. Sa Marsom u vašoj drugoj kući zarađenog prihoda, imate troškove, ali i dobitke novca zahvaljujući položaju Jupitera u Ovnu. Čini se da ste uključeni u inovativne, poduzetničke zadatke koji uzrokuju ovaj porast prihoda. Ako niste još uvijek dobili ponudu da radite na nečemu novom i neisprobanom, čini se da to uskoro dolazi, a to bi vam moglo osigurati siguran priliv novca u budućnosti.

Mlad mjesec u Blizancima, koji se pojavio 30. maja i koji će biti toliko uticajan dok budete prolazili kroz jun pada u vašu četvrtu kuću i stavlja snažan fokus na vašu porodicu i vaš dom.

Svojoj karijeri ćete se okrenuti sredinom mjeseca, jer će pun mjesec 14. juna naglasiti posao i lako bi mogao donijeti velike vijesti. Nešto kulminira u vašoj prestižnoj desetoj kući profesionalnih počasti, nagrada i postignuća, tako da možete dobiti posebne pohvale, novu poziciju ili uzbudljiv publicitet. Pun mjesec u Strijelcu često ima globalnu primjenu. Jupiter preuzima vodstvo u vašoj kući prihoda, sugerišući da naknada povezana sa bilo kojim poslom koji završite u ovom trenutku bi trebala biti velikodušna.

Jedan aspekt povezan sa punim mjesecom 14. juna uključuje Neptun, koji će biti u oštrom kvadratu (na 90 stepeni) i prema Suncu i prema punom mesecu. Neptun je vaša vladajuća planeta, drage Ribe, tako da morate obratiti pažnju na to šta ovaj aspekt znači. Neptun može baciti veo preko stvarnosti, čineći da nešto izgleda bolje nego što zaista jeste.

Nakon što se koncentrišete na važne teme, trebaće vam odmor i da vas neko poseban cijeni zbog svega onoga što jeste i svega što možete da budete. Univerzum razumije i šalje vam veličanstveni mlad mjesec u Raku, 28. juna, jedan od vaših najsrećnijih događaja u mjesecu. Mlad mjesec otvara novi put, a ovaj će imati misiju da vam donese više zabave.

Ako ste slobodni, to je savršen trenutak za stvaranje trajne romanse koja će vas ostaviti bez daha. Ako ste u vezi flertovaćete sa svojim partnerom kao što ste to činili kada ste se prvi put sreli.

Ako ste umjetnički tip imaćete priliku da pokažete cijeli niz svojih talenata nakon što mladi mjesec stigne 28. juna. Učešće u maštovitim projektima uvijek je važno za Ribe.

Sve u svemu, jun će vam se svidjeti drage ribe. Neće biti kašnjenja i zbrke koje vam je u maju priredio retrogradni Merkur.  Osjetićete veliki nalet energije, a tempo života će ubrzati. Jun ima mnogo poklona za vas, pa ga iskoristite!

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum