Trenutno čitaš
Veliki horoskop za avgust!

Veliki horoskop za avgust!

Hotel Bijele vode
Hotel Bijele vode

Sezona Lava je stigla, a drama je na zavidnom nivou! Avgust je počeo neizbježnim astrološkim praskom 01. avgusta kada se Mars, planeta akcije, susrela sa Uranom, planetom iznenađenja i preokreta, u znaku Bika. 03. avgusta, Merkur, planeta uma, ulazi u mirnu, hladnu i sabranu Djevicu. Međutim, nebo nam šalje još jedan talas napetosti 07. avgusta kada se Mars u Biku izjednači sa Saturnom u Vodoliji. Ovo je energija zaustavljanja što će izazvati osjećaj ograničenosti. Pun mjesec u Vodoliji bi mogao da liči na udarac u stomak. Puni mjeseci označavaju periode oslobađanja i otkrivaju informacije, a ovaj pun mjesec razgovara sa tri najizazovnije planete na nebu: Marsom, Saturnom i Uranom. Nekoliko dana kasnije, 18. avgusta, stiže ozbiljan kosmički uzdah olakšanja kada Venera u Lavu poljubi Jupitera u Ovnu.  Mlad mjesec u Djevici 27. avgusta donosi novi početak u svakodnevne rutine. Spremni da se oslobodimo loših navika? Ovo je vrijeme da se to dogodi!

OVAN

Dragi Ovnovi, 31. jula doživjeli ste nebeski aspekt koji uključuje Jupitera u Ovnu u izuzetno harmoničnom trigonu sa Suncem u Lavu. Taj aspekt je došao direktno nakon očaravajućeg mladog mjeseca u Lavu 28. jula. (Mladi mjesec u vatrenom znaku Lav je vrlo kompatibilan sa vašim vatrenim znakom Sunca Ovna.) Dok budete prolazili kroz avgust, širićete novi osjećaj optimizma i zapitajte se o mogućnostima, koje se nude za vas. Možda ćete primijetiti da imate veću spremnost da se družite i da budete otvoreni za nove tipove mogućih romantičnih partnera, jer ste odjednom raspoloženi za ljubav. Imati Jupitera u Ovnu i moćno Sunce, koji se kreću kroz vašu romantičnu petu kuću je najbolje što može. Alternativno, vaš um može biti okupiran trudnoćom ili brigom oko djece.

Moguće da ćete pokrenuti novi kreativni projekat, zbog kojeg ste uzbuđeni. U vrijeme mladog mjeseca u Lavu prošlog mjeseca, podsjetili ste se da ima posla, a tek nakon što se završi možete se igrati. Slažete se s tim – Ovan nikada ne bježi od odgovornosti. Dobar dio je što sada možete biti vrlo produktivni i ponosni na sve što ste postigli i što ćete postići u avgustu.

Mars, vaša vladajuća planeta, spojiće se sa Uranom 1. avgusta, pa ćete se možda suočiti sa teškim vijestima o novcu. Možda ćete iznenada imati veliki trošak ili dobiti neočekivani dobitak: Uran radi u ekstremima – crno ili bijelo, uključeno ili isključeno. Nikada ne znate šta možete očekivati, ​​kada je Uran aktivan. Alternativno, neko ko vam duguje novac i obećao je da će platiti možda ipak kasni sa isplatom. Imajte plan za vanredne situacije, za svaki slučaj.

Šta god da se pojavi u vezi s novcem tokom prve polovine avgusta, neće biti nešto što ste očekivali i morate planirati, kako ćete podnijeti trošak. Imali ste ovaj aspekt ranije, međutim, konkretno 20. januara 2021, tako da postajete vješti u rukovanju ovom ponekad vrućom, a ponekad hladnom konfiguracijom. Sada pređimo na pun mjesec 11. avgusta, da osvijetlimo vaš sektor prijateljstva. Ovaj pun mjesec će emitovati ozbiljan ton, jer će se Saturn istovremeno spojiti sa punim mjesecom i suprotstaviti se Suncu. Najvjerovatniji način na koji će ovaj pun mjesec uticati na vas je da ćete morati da pružite ruku pomoći prijatelju, kojem je teško.

Iako bi ovaj pun mjesec mogao dovesti prijateljstvo do važne tačke, ovaj mjesec bi alternativno mogao dovesti do teške situacije u vezi sa stanjem u porodici. Možda nemate izbora nego da se preselite jer, na primjer, vaš cimer se iznenada iseli bez upozorenja i neće dijeliti stanarinu. (Ako možete, sastavite jednostavan ugovor na početku mjeseca da vas oboje zaštitite od ovoga.)

11. avgusta, Saturn će biti u čvrstom spoju sa punim mjesecom. Saturn nas sve podstiče da se krećemo prema stabilnosti, tako da možete odlučiti kupiti ili iznajmiti kuću ili stan. Alternativno, možda ćete trebati jednom (ili oba) od vaših roditelja, a možda niste sigurni kako možete pronaći vremena da im pomognete, onoliko koliko želite i trebate. Bez brige – Saturn će vas održati stabilnim, praktičnim i snalažljivim, a vaša ljubav prema porodici pomoći će vam da pronađete sve vrijeme i novac, koji su vam potrebni. Saturn upravlja vašom karijerom, tako da neizvjesnost s promjenama na poslu može uticati na situaciju, ali ako vam se te promjene ne sviđaju, prilike za karijeru krajem decembra biće tako briljantne, imaćete razne mogućnosti.

U isto vrijeme, možda ćete otkriti da vam prijatelj ili partner nije od pomoći – on ili ona će nedostajati u akciji, baš kada vam je emocionalna podrška najpotrebnija. S druge strane, možete dobiti neobično snažnu pomoć od brata ili sestre ili rođaka.

Nešto izvanredno se dešava ovog mjeseca – vaš vladar Mars će ući u Blizance 20. avgusta, a umjesto uobičajenih šest do sedam nedelja (kao što to inače čini), Mars će ostati u Blizancima sedam mjeseci – do 25. marta 2023. Na poslu će vaše komunikacijske vještine biti cijenjene, a vi ćete dobiti više poslovnih obaveza koji uključuje pisanje, uređivanje ili javno nastupanje. Možda ćete putovati i više nego inače, a iako niste daleko, uživaćete u promjeni scene. Čini se da ste više zabrinuti za novac, nego što biste trebali. Kad biste mogli vidjeti naprijed, ne biste se bojali, jer ući ćete u najbolju, najunosniju finansijsku situaciju koju ste imali u posljednjih deset godina. To će se dogoditi za otprilike godinu dana od sada, a novac koji ćete uskoro zaraditi mogao bi biti toliko impresivan, da bi mogao biti najviše što ste ikada zaradili u životu.

Ako kupujete kuću, vjerovatno ćete uštedjeti i smanjiti mnoga životna zadovoljstva. Pregledajte internetske stranice za domove i pogledajte lično sve što želite. Možete se preseliti do 2. januara ili 28. juna sljedeće godine i biti oduševljeni što ćete dobiti atraktivnu cijenu za kuću uz odobrenje za hipoteku, koja vam je potrebna od banke.

Vaš um će se okrenuti poslu na i nakon mladog mjeseca 27. avgusta. Možda ćete dobiti novi zadatak ili ponudu za novi posao. Ako ste samozaposleni, ovaj mlad mjesec će vjerovatno donijeti novog i važnog klijenta – onog koji je spreman da velikodušno plati, jer će Jupiter i Merkur udružiti snage, kako bi se to dogodilo. Čini se da vam treba posrednik – agent ili menadžer da vam donese ponudu.

Kraj mjeseca bi bio idealno vrijeme za početak nove fitnes rutine kako biste izgledali vitko, zdravo i uglađeno, a i osjećali biste se bolje. Ovan je urođeno atletski tip, jer ste rođeni sa energijom za sagorijevanje. Uvijek se osjećate sjajno nakon planinarenja ili vremena u teretani – a to je osjećaj za koji se vrijedi potruditi. Život će biti sladak u avgustu.

BIK

Mjesec počinje srećno, jer su Jupiter i Sunce 31. jula napravili “trigon” (što je najskladniji aspekt koji možete dobiti), donoseći dobre vijesti o kućnim i porodičnim stvarima. I dalje će biti sjaja u tom aspektu prvih nekoliko dana avgusta. Mladi mjesec 28. jula i dalje će uticati na vas dok ulazite u avgust i možda ćete početi razmišljati o selidbi. Ako želite da ostanete tu gdje ste sada, možete napraviti razna poboljšanja u kući. Promjene u načinu života obično iscrpljuju finansije, a kasnije, nakon 20. avgusta, kada biste mogli biti uznemireni zbog odliva gotovine, znajte da ćete za nekoliko mjeseci moći nadoknaditi ono što sada potrošite.

Čini se da i vaša karijera donosi novosti, a u vrijeme punog mjeseca u Vodoliji, 11. avgusta, možda ćete preuzeti veliku novu odgovornost. Možda se pitate kako ćete to podnijeti i možda ćete se malo bojati, da ste preuzeli previše obaveza na sebe. Sa Marsom u konjunkciji sa Uranom, oba u Biku, možda ćete biti iznenađeni onim što se dešava na poslu i pitati se šta će se sljedeće dogoditi. Ako izgubite posao, a drugi budu otpušteni zbog napora menadžmenta da postane profitabilan, možete se osjećati privremeno potišteno ili razočarano. Naći ćete nešto bolje nakon mladog mjeseca 21. januara 2023. godine, pa radite na svom planu. Čini se da vas ovomjesečne vijesti koje se tiču ​​vaše karijere začuđuju, ali vi ste snalažljiva duša i uskoro ćete vidjeti da su vam učinili uslugu, kada dobijete nešto bolje. Sa Uranom nikada ne možete reći kako će se stvari odvijati – vijesti bi mogle biti uzbudljive. Uran daje neočekivane vijesti na jednom ili drugom kraju spektra, uvijek jasne. Ako nešto ne radi, Uran će za tren oka pomesti tu situaciju i nakon toga pomoći vam da ono što je izgubljeno zamijenite nečim boljim.

Ovomjesečni događaji će vam omogućiti da napravite ogromnu, hrabru promjenu životnog stila. Mars će ući u Blizance 20. avgusta, da bi tu ostao veoma dugo, a ne uobičajenih šest nedelja, ali će umjesto toga Mars ostati u Blizancima sedam meseci do 25. marta 2023. godine.

Za to vrijeme ćete potrošiti mnogo novca. Ovo samo doprinosi ideji da će promjene biti u toku u vašem životu i da ste spremni da ih prihvatite, radije nego da zatvorite oči pred njima. Iako ćete tokom tih sedam mjeseci trošiti više novca nego inače, Mars je konkurentna planeta, pa ćete takođe biti motivisani da tražite jedan ili više novih izvora prihoda. Jednom kada Jupiter uđe u Bika 2023. godine, ponovo ćete se osjećati samopouzdano – prilike će vam se brzo nizati dok počnete da ulazite u najboljih 12 mjeseci svog života. 14. avgusta, Mars i Pluton, moćni duo, radiće zajedno kako bi vam pomogli da zaradite više novca – ovo je dobar dan za intervju ili potpisivanje ugovora. Osim toga, izgleda da je osoba na visokom nivou, koja je sama sebi stvorila, primijetila vaš nastup sa svoje pozicije iza scene i da će biti spremna da vam pomogne. Ako dobijete pomoć koju želite od ove VIP osobe, od vas će se tražiti da vaši razgovori sa ovom osobom budu povjerljivi.

Romantični mlad mjesec 27. avgusta podići će vam raspoloženje i pokazati da u životu ima mnogo toga za voljeti i biti zahvalan. Ako ste slobodni, možda ćete upoznati nekog novog, a ako ste u vezi, imaćete zabavnije vrijeme, koje ćete provesti zajedno.

Univerzum vam govori da su zabava i igra na dnevnom redu, ali s Marsom u Blizancima, možda se ustručavate da potrošite (trošićete za potrepštine, ne zaboravite). Zapamtite: ne morate trošiti mnogo novca da biste uživali u osobi koju volite ili nekome ko vas je zadivio. Posjeta prijatelju ili rođaku, koji živi negdje dalje od vas bi vam prijala. Odlazak u banju, spa centar, na more bi vam posebno prijalo.

BLIZANCI

Vaše posebno vrijeme dolazi, dragi Blizanci, a to će se dogoditi čim energetska planeta Mars uđe u Blizance 20. avgusta da vas stavi u vodstvo. Mars će ostati u Blizancima do 25. marta 2023. godine, mnogo duže od uobičajenih šest ili sedam sedmica koje Mars obično provodi u znaku. To vas čini vođom parade, ali će od vas zahtijevati i veliki napor na svim frontovima.

Prošlomjesečni mlad mjesec 28. jula dogodio se u vašoj trećoj kući, tako da ćete imati mnogo komunikacijskih projekata na kojima ćete raditi – neki su zaostali iz jula i ranijih mjeseci, a novi će vam takođe doći početkom avgusta. Ova vrsta posla je obično vaša jača strana jer se Blizanci ističu u pisanju, govoru, uređivanju, istraživanju, prevođenju, reklamiranju, publicitetu, agentskom radu, pa čak i kompjuterskom kodiranju. Jupiter će biti savršeno pozicioniran da vam prinese sreću tokom mladog mjeseca, a postoji i naznaka da ćete biti dobro plaćeni za sav težak posao koji radite. Možda ćete putovati dosta više nego inače u narednih sedam mjeseci, a to bi, dragi Blizanci, bila muzika za vaše um.

Srećni ste što imate Mars u Blizancima, jer ćete pokazati vođstvo, hrabrost, odlučnost i nagon, a takođe ćete imati žestoku odlučnost da radite dobro i da ispunite svoje ciljeve. Postoji nešto čemu ćete se posvetiti od 20. avgusta 2022. do 25. marta 2023., što će biti neobično značajno za vaš život, jer će odražavati vašu najdublju radost, koja čini veliki deo vašeg identiteta. Gledajte koji vam dio života svijetli nakon 20. avgusta i u narednim sedmicama – to područje života će vam biti od velike važnosti.

Tema komunikacije će se nastaviti na punom mjesecu u Vodoliji 11. avgusta. Ovaj pun mjesec će pasti blizu Saturna u vašoj devetoj kući, koja upravlja međunarodnim odnosima i stranim putovanjima, izdavaštvom, društvenim medijima, emitovanjem, pravnim pitanjima i sudskim sistemom, kao i institucijama visokog obrazovanja. Nešto što uključuje jednu od ovih stvari će doći do kulminacije. Saturnovo prisustvo daje situaciji ozbiljan, težak ton. Ovo će biti napeto vrijeme za sve.

11. avgusta, pun mjesec u Vodoliji i Sunce u Lavu, biće svaki u teškom uglu prema Uranu i Marsu, koji će biti blizu u Biku, vašoj tajnoj dvanaestoj kući. Poenta je da se iza kulisa dešavaju stvari, koje ne možete vidjeti, stoga budite oprezni u svemu što govorite i radite. Ako pokrećete reklamnu kampanju ili bilo koji komunikacijski orijentisan projekat, uradite to kada će Merkur biti u trigonu sa Uranom, 16. avgusta. 14. avgusta, Saturn će biti u opoziciji sa Suncem, što će možda učiniti napornim komunikacijski projekat koji ćete završiti. Moraćete provjeriti detalje u posljednjem trenutku. Nakon 20. avgusta, Mars u Blizancima će vas podstaći da krenete brzo, ali će Saturn treptati opreznim žutim svjetlom i usporavati vas, upozoravajući vas da radnji date još jedan izgled, a on će vas pozivati ​​da ga peglate, dok ne zablista. Saturn je vaš prijatelj – projekat koji završite biće bolji kao rezultat.

Mladi mjesec u Djevici 27. avgusta mogao bi vam donijeti bolji kontakt sa porodicom, ili biste mogli biti fokusirani na svoje stambene prostore – preseljenje na novu adresu, projekat uređenja, renoviranje ili niz popravki, što bi vas moglo zadržati okupiranim u narednim sedmicama, sve do septembra. Merkur će biti najvažnija planeta u ovom trenutku. Na sreću, Merkur u Vagi će biti u idealnom uglu u odnosu na Mars u Blizancima i Pluton u kasnim stepenima Jarca, postavljajući veliki trigon velike harmonije.

Na poslu će vaše kreativne ideje biti hvaljene i donositi vam prihod, a ako pokušavate prikupiti novac, finansijske tipove će zanimati ono što imate da kažete. Ako pokušavate da platite promjene u svom stambenom prostoru ili želite da finansijski pomognete članu porodice, sa finim aspektima mladog mjeseca, izgleda da će se novac pojaviti, zahvaljujući vašoj reputaciji i radnoj etici koja je vrijedna divljenja.

Venera vam se smiješi u Lavu od 11. avgusta do 5. septembra. Uradite sve što želite da poboljšate svoj izgled (uključujući kupovinu) i šetajte ponosno, pokažite se!

RAK

U karijeri vam je išlo izuzetno dobro, a vaše kreativne ideje su ono za šta vas hvale u kancelariji. VIP osobe su impresionirane vašim stalnim trudom, koji se pokazao tako efikasnim. Krajem prošlog mjeseca, 28. jula, imali ste mlad mjesec u Lavu, što vam je dalo priliku da povećate zaradu. Ako vam je već obećana povišica, to se sada može pojaviti u vašoj plati, ali sa Plutonom, možda ćete morati da uradite nešto otmjeno da biste dobili novac koji zaslužujete. Ovaj trend će trajati nedeljama, pa shvatite da možete pobijediti, ali ništa u tom procesu neće biti komad torte – moraćete da iznesete sve na leđima.

Kako počnete avgust, Venera će i dalje biti u Raku do 11. avgusta, tako da će šarm biti vaš čarobni štapić, koji će vam pomoći da se približite svojim ciljevima. Odlično je vrijeme za kupovinu novih stvari koje ćete nositi za nadolazeću sezonu, jer će trgovci početi puniti svoje trgovine i web stranice novim artiklima kako bi vas oduševili. Vaš profil će biti visoko pozicioniran u kancelariji, a sve će oči biti uprte u vas ove godine, a i naredne godine, 2023.

Možda ćete dobiti iznenađujući poziv ili neobične vijesti od prijatelja kada Mars i Uran, budu zajedno 1. avgusta, plus sedam dana (ovaj aspekt ima široku oblast uticaja). Ne postoji način da se zna kojim će putem stvari krenuti, uzbudljive ili izluđujuće. Očekujte neočekivano i pogledajte šta će se desiti sa bliskim prijateljem. Marsov prelazak u Blizance u narednih sedam mjeseci, od 20. avgusta 2022. do 25. marta 2023., staviće vas u stratešku poziciju van scene. Tada ćete razmisliti i zacrtati kurs za 2023. za vas ili vašu kompaniju. Kakve god planove da stavite na papir, nećete ih sprovesti do aprila 2023.

Nakon 20. avgusta, Mars će vas takođe povezati s praktičarima, koji rade na fizičkom ili mentalnom zdravlju, bilo za vas ili u ime člana porodice. Ovo je dug trend koji će trajati sedam mjeseci, ali može biti prilično produktivan. Imajte na umu da će vrijeme između 30. oktobra i 12. januara (kada će Mars biti retrogradan) biti neophodno za podešavanje bilo kojeg dijela vašeg života, koji ne radi. Jedan od vaših najboljih perioda u 2023. biće kada se Mars kreće direktno u Blizancima – februar i mart 2023. – kada će pogrešne pretpostavke biti iskorijenjene, a vi ćete izabrati najbolju rutu za postizanje cilja.

Da se vratimo u sadašnjost, pun mjesec 11. avgusta neće biti ničiji prijatelj, jer će pasti blizu Saturna. Čini se da će biti potrebno da platite veliki račun, a čini se da nema načina da to odložite. Možda ćete se osjećati uznemireno, jer niste imali nikakvo upozorenje da će do ovoga doći. Možda ste odvojili novac da platite nešto što ste jako željeli, ali ova vijest bi vas mogla natjerati da odgodite kupovinu kako biste pokrili neočekivani trošak. Ne budite tužni. “Ne sada” ne znači “nikad”, dragi Rakovi. Jupiter u Ovnu, koji sija na vrhu vaše karte, u savršenoj je poziciji da vam požuri u pomoć – možda ćete zaraditi malo provizije ili naknade da pokrijete troškove koji se pojave u trenutku. 27. avgusta pojaviće se mlad mjesec u Djevici i nagovoriti vas da putujete i ostavite svoje brige iza sebe. Vaše putovanje će vjerovatno biti na kratkim udaljenostima, ali čak i tako, izvući će vas iz rutine. Istraživanje planinskog područja i prirodnih ljepota može vas privući.

Na ovom mladom mjesecu, Merkur, će biti na čelu, razgovarajući sa Marsom u Blizancima i Plutonom (u trigonu van znaka) – ove tri planete će formirati aspekt božanske harmonije. Problemi u vezi sa domom će se pojaviti i imaćete pomoć od supružnika, partnera ili stručnjaka koje ste angažovali. Ako se neki član porodice osjeća loše, imaćete i dodatnu pomoć od medicinksog osoblja.

LAV

Najbolji dio vašeg mjeseca koji je pred nama, zapravo je počeo nekoliko dana prije avgusta, 28. jula, kada se pojavio mlad mjesec u Lavu. Taj mladi mjesec u vašem znaku je vaš godišnji kosmički rođendanski poklon, jer će vam dati priliku da krenete za snom, koji vam je drag. Nećete morati čekati da vam drugi ljudi pruže priliku – moći ćete sami generisati opcije.

Zlatni aspekt između Sunca i Jupitera 31. jula, nastaviće da širi dobre vijesti u prvoj polovini avgusta. Te vijesti će se fokusirati na jednu od sljedećih tema: putovanja u inostranstvo, međunarodni odnosi, pažnja medija, aktivnosti u pravnim pitanjima i sudovima ili vaša želja da steknete diplomu na univerzitetu. Jedna od ovih oblasti će vam biti u fokusu, a s obzirom da će vam planeta sreće u prvoj nedelji avgusta donijeti dodatnu sreću, vijesti bi trebalo da budu uzbudljive.

Čini se da imate snažan naglasak na svojoj karijeri i vjerovatno će donijeti iznenađujuće vijesti, jer su i Mars i Uran u vašoj desetoj kući prestižne profesionalne reputacije i nagrade. Sa Uranom stvari mogu ići na bilo koji način, srećne ili ne baš srećne, na kraju spektra. Mars će vam dati hrabrost i pionirski duh da učinite nešto novo kako biste pomogli da vaša karijera napreduje. Kada Mars i Pluton međusobno komuniciraju 14. avgusta, vaša karijera očekuje veliki podsticaj – novi zadatak i pohvale za prošli rad.

Stvari postaju malo komplikovanije u vrijeme punog mjeseca u Vodoliji 11. avgusta i fokusiraće će se na slabu kariku u bliskoj, predanoj vezi koju imate. Svaka poteškoća o kojoj se nije razgovaralo će dostići tačku ključanja. Biće kao da vam univerzum govori da ne možete da riješite problem koji je dugoročan, ali tada će se svemir iznenada umiješati i riješiti to umjesto vas.

Kada Mars izađe iz Bika i pređe u mnogo kompatibilniji znak, Blizanci, 20. avgusta pritisak na poslu jenjava. Mars će ostati u ovom znaku, dajući energiju vašoj jedanaestoj kući prijatelja i grupnim aktivnostima, do 25. marta 2023. Ovaj dugi trend uopšte nije tipičan – Mars obično ostaje šest sedmica u znaku, a ne sedam mjeseci. Svidjet će vam se naredni mjeseci jer se vazdušni znak Blizanci lijepo stapaju sa vašim vatrenim znakom Lavom, a Mars u Blizancima će uvesti mnogo više društvenog sadržaja u vaš život. Izlaskom i druženjem poboljšaćete sve dijelove svog života. Promjene koje ste napravili u svojoj karijeri ranije ove godine mogu se isplatiti do mladog mjeseca 27. avgusta, koji će se pojaviti u Djevici, vašoj drugoj kući zarade.

Formirajući veliki trigon, Merkur će raditi sa Marsom u Blizancima, tako da ćete možda otkriti da ćete mnogo više pisati ili komunicirati sa grupama i zajednicama u narednim mjesecima. Počnite oglašavati, promovisati i raditi na društvenim mrežama. Ovo je pozitivan mlad mjesec koji će vam omogućiti da se krećete prema vrhuncu u karijeri u periodu od 2023. do 2024. godine.

DJEVICA

Ovaj mjesec će vam navijestiti jedno od najvažnijih razdoblja u karijeri. Mars će obići Blizance od 20. avgusta 2022. do 25. marta 2023. i osvijetliti vašu desetu kuću časti, nagrada i postignuća na sedam mjeseci. Ovo je vrlo neobično, jer je uobičajeno vrijeme koje Mars provede u bilo kojem znaku šest ili sedam sedmica, ali sada Mars planira ostati sedam mjeseci.

Mars je planet energije i takmičenja i nazivaju ga planetom ratnika. Mars će vam dati žestoku želju za uspjehom i uskoro biste se mogli naći u javnosti. Uz pomoć Marsa, možete se popeti do vrha u svojoj industriji—sve zavisi od toga koliko želite steći ime i koliko vremena ste spremni posvetiti radu prema svom cilju. Mars bi mogao učiniti da se osjećate kao da ste popili kofein – imaćete energije na pretek – ali moraćete se smiriti i uzeti pauze za odmor kako biste prešli zadatu razdaljinu.

Razlog zašto će Mars provesti tako dugo vremena u Blizancima je taj što će Mars ići retrogradno od 30.oktobra 2022. do 12. januara 2023., vrijeme kada ćete morati prilagoditi svoju strategiju. Tada će vaš napredak usporiti. Znajući ovo, vaš će cilj morati biti vrlo stabilan, pa ćete htjeti pokrenuti ideje, poslati prijedloge, prikupiti sredstva, preuzeti novi posao, pokrenuti reklamnu ili reklamnu kampanju ili donijeti nove proizvode ili usluge na tržište krajem avgusta. Klonite se septembra kada će Merkur biti retrogradan, od 9. septembra do 2. oktobra.

Još jedno dobro vrijeme za pokretanje bilo kojeg profesionalnog cilja je početkom do sredine oktobra (ili pričekajte do februara ili marta 2023. za pokretanje) za najbolji uspjeh u karijeri. Posljednji put kada je Mars bio u Blizancima duže vrijeme bilo je 20. oktobra 1990., ali dio vremena Mars je klizio unatrag u znak Bika 14. decembra 1990. i završio retrogradno kretanje u znaku Bika 1. januara 1991. Vidite, Mars retrogradan u Blizancima se ne događa često, a i kad se zadnji put dogodilo, dijelili ste vrijeme koje vam je dao Mars u Blizancima s Marsom u Biku. Ovaj put, u 2022-2023., Mars će ostati u Blizancima, vašoj desetoj kući prestižnog napredovanja u karijeri cijelo vrijeme. Ovo je velika sreća ako žudite za boljim poslom, većom odgovornošću i moći, a takođe i većom plaćom.

U međuvremenu ste 28. jula imali tihi mladi mjesec koji ćete osjetiti kada uđete u avgust. Omogućiće vam vremena za razmišljanje i možda uzeti malo slobodnog vremena. Predlažem da uzmete godišnji odmor ako je moguće i planirate se vratiti kući do trenutka kada Mars uđe u Blizance 20. avgusta. Promjene u vašoj karijeri doći će ubrzo nakon toga jer će vjerovatno pristizati ponude, a vi ćete htjeti biti dio svega što se događa. Početak avgusta bio bi dobro vrijeme za dugo putovanje – Mars u Biku pomoći će vam da pronađete savršeno mjesto za odlazak. Otputujte sada jer biste sljedećih mjeseci mogli biti prezauzeti da biste to učinili.

S punim Mjesecom 11. avgusta (plus pet dana) neće biti lako izaći na kraj jer će pasti u sektor vašeg dnevnog posla i radićete prema roku. Dio koji će ovaj puni Mjesec učiniti tako teškim je to što će strogi Saturn nastaviti pritiskati, a posao bi mogao biti naporan dok se projekt ne dovrši. Moguće je da su neki članovi tima na odmoru, pa ćete morati nositi loptu i okupiti svoju kostursku ekipu. Možda ćete morati zamoliti svoje prijatelje da budu strpljivi dok odgađate okupljanje dok ne prođe hitnost na poslu. Još teže od Saturna u suprotnosti sa Suncem (koje će činiti dio punog Mjeseca 11. avgusta) je to što će Uran biti izvan kontrole, uzrokujući svađu s punim Mjesecom i Suncem. Budite mirni i nemojte reći ništa zbog čega biste kasnije požalili.

Postoji još jedan razlog zašto biste se željeli vratiti s odmora prije kraja mjeseca. 27. avgusta, mladi mjesec u Djevici omogućiće vam da odredite dnevni red i jasno izrazite svoje želje. Ovaj će mladi mjesec biti sladak, jer će Merkur, vaš vladar, biti u vašoj finansijskoj drugoj kući zarađenog prihoda. Taj mladi mjesec će kontaktirati Mars, novonastali u vašem sektoru napredovanja u karijeri, i Pluton, u vašem sektoru kreativnosti i radnih projekata—sva tri planeta će raditi zajedno kako bi vama bilo u uredu.

S ovakvim aspektima mogli biste zadiviti druge svojom sposobnošću rješavanja problema, maštom i originalnošću. Mogli biste odmah vidjeti povećanje svoje plaće, a ako ne, ono bi moglo doći krajem septembra. Gledajte unaprijed —imate rijetku priliku da steknete veliko ime i da vam se dive zbog vaših ideja.

VAGA

Bili ste zabrinuti zbog novca, ali dobra vijest je da će nedavni neočekivani protok novca s vašeg bankovnog računa prestati. Mars je ovdje krivac, a nije pomoglo ni to što su Mars i Uran, dva “vruća” planeta, pristajali u vašu finansijsku osmu kuću tuđeg novca. Sam Mars u tom dijelu vaše karte često uzrokuje porast potrošnje, ali kada je uparen s Uranom, pojavljuju se i iznenađujući troškovi. Kad god Uran igra glavnu ulogu u bilo kojem aspektu ovog sektora, ishod je da se može dogoditi gotovo sve – mogli biste dobiti veliku dobit ili biste mogli imati trošak koji niste očekivali.

Obično se nikada ne moramo pripremati za dobre vijesti, poput dobijanja neočekivanog bonusa ili druge neočekivane dobiti. Međutim, neko vrijeme moramo biti konzervativni u trošenju kako bismo se pripremili za suprotnu mogućnost—kao što je neočekivani račun.

Kako ulazite u avgust, takođe imate lijep aspekt koji uključuje moćno Sunce, koje radi sa sretnim Jupiterom, što znači da će se vaši prijatelji i vaš partner lijepo pomiješati početkom avgusta. Možda želite prirediti malu zabavu ili otići na društveni događaj na koji ste oboje pozvani – bilo bi to nezaboravno. Sjaj tog aspekta bit će jak u prvim danima avgusta.

Od trenutka kada se Mars pomakne iz Bika 20. avgusta, vidjećete da se vaše finansije poboljšavaju gotovo trenutno. Mars će se preseliti u Blizance na neuobičajeno dug period – sedam mjeseci – i smjestiti će se u vašu devetu kuću putovanja do 25. marta 2023. Blizanci su kompatibilni zračni znak, koji se prekrasno stapa s vašim zračnim znakom Vaga Sunce.

Čini se da ćete puno vremena provoditi u zračnim lukama i na putovanjima (prekrasna mogućnost). Ako smatrate da to nije vjerovatno ili moguće, alternativno, možda idete na univerzitetski kampus studirati ili raditi na važnim izdavačkim ili televizijskim projektima. Mogli biste se baviti pitanjima državljanstva, imigracije, vize ili prebivališta, ili biste mogli biti uključeni u pravni slučaj. Jedno od ovih područja će biti glavni fokus, ali bi trebalo ići u vašu korist.

Sada se okrenimo trnovitom trenutku mjeseca. Niko, iz bilo kojeg znaka, neće biti oduševljen punim Mjesecom 11. avgusta. Ono što ovaj puni Mjesec čini grubim uključuje Sunce u Lavu i pun Mjesec u Vodoliji —oboje će biti pod oštrim uglom (tačnim) u odnosu na Uran i Mars. To će izazvati turbulencije u obje vaše finansijske kuće. Bilo da izlazite ili ste u braku, možda se ne slažete s partnerom oko novca ili ako imate dijete, možda ćete morati napisati veliki ček da biste se brinuli za to dijete. Čini se da nemate drugog izbora nego platiti ono što dugujete.

Saturn će biti dovoljno blizu punog Mjeseca da vas pritisne i podsjeti da postoje neke odgovornosti u životu koje moramo preuzeti, a neke će zahtijevati žrtvu. Saturn će vas učiniti vrlo realističnima i praktičnima, čak i ako u ovom trenutku radije ne biste bili. Svi s kojima razgovarate unutar pet dana od ovog punog mjeseca možda oprezno hodaju po jajima, stoga budite ljubazni.

Ako ikome treba miran, nezahtjevan kraj avgusta, to ste vi. Zamolite svoju majku da čuva vašu djecu nekoliko noći dok se sa supružnikom ili dragim vozite na osamljeno mjesto. Nadajmo se da će to biti mjesto koje takođe nudi male, lijepe, visoko ocijenjene restorane u blizini koji poslužuju izbor ukusne kuhinje i finih vina. Obrok na otvorenom bio bi idealan s dragim ili supružnikom, slušajući cvrčke i upijajući miris borovine u večernjem zraku. Ako živite u gradu, pronađite neki luksuzni smještaj s ogromnim kaminom gdje se možete maziti. Žudite za odmorom uz mrvicu glamura – sada ga možete imati.

ŠKORPIJA

Čini se da se sve ovog mjeseca događa brzo i pomalo neočekivano. Nije lak mjesec, ali na neki način, kada pogledate unatrag na sve što će se dogoditi u avgust, vidjet ćete da vas je pomaknuo naprijed brže nego što ste mislili da je moguće. Biće važno ostati budan, realan i praktičan. Škorpion je klasifikovan kao fiksni znak, pa ne volite promjene, ali čak ćete ih i vi morati pozdraviti ovog mjeseca.

Mjesec počinje ugodno, a možda ćete se osjećati i prilično sretno. Mladi mjesec koji se dogodio 28. jula pao je u Lava i otvorio vrata važnim profesionalnim prilikama koje ćete osjetiti tokom kolovoza. Nemojte biti na odmoru—poziv za dolazak na intervju mogao bi stići u prvoj polovini avgusta. Ovo je poziv koji ne biste željeli propustiti.

Da ovu situaciju učinimo još boljom, 31. jula, Sunce, koje vlada vašim srednjim nebom—vašom solarnom desetom kućom karijernih počasti, nagrada i postignuća—bilo je u prijateljskom, podržavajućem razgovoru sa sretnim Jupiterom, trenutno na temelju vašeg rada – dnevni sektor. Jednostavno rečeno, taj je aspekt vaše dnevne projekte direktno povezivao s vašom rastućom, pozitivnom reputacijom u industriji. Ako želite promijeniti posao ili napredovati na bolju poziciju, ovo je nebeski aspekt koji je zapečen u mladom Mjesecu i ono što vam je potrebno da svoju želju ostvarite. Očigledno ste pobudili divljenje uticajne VIP osobe koja bi htjela razgovarati o zadatku koji bi predstavljao veliki korak naprijed.

Težak dio mjeseca dolazi za punog mjeseca u vašem sektoru doma, 11. avgusta. Saturn, planet koji nas sve pritiska i tjera da se suočimo s činjenicama, biće u konjunkciji s punim mjesecom. Nešto u vezi s vašom životnom situacijom ili stanjem s kojim se suočava član porodice može uzrokovati napetost kada ta stvar dođe do kulminacije.

Ono što dolazi biće potpuno neočekivano i izazovno, a moglo bi se odnositi na vašeg romantičnog partnera, stanodavca, cimera ili drugu osobu koja je povezana s vašim domom, no ta bi osoba mogla biti srž problema. Ovaj pun Mjesec donijeće iznenadne, oštre vijesti koje vam stvaraju stres. Moraćete odmah krenuti u akciju bez puno priprema. Kao Škorpija, volite planirati stvari, ali ovoga puta na probi će biti vaša snalažljivost, fleksibilnost i sposobnost da ubacite novčić. To bi mogla biti poanta – pokazati vam da se ne mogu sve stvari isplanirati i ako se ne možete povinovati uslovima, biće vam teže. Imate pomoć oko sebe — pogledajte i naći ćete je.

Dobar dio svakog punog Mjeseca, pa čak i ovog 11. avgusta, je da se pojave teme za raspravu, a za nekoliko dana stvari će se riješiti s planom akcije. Takođe, čudesno, Pluton, jedan od vaših vladara i trenutno na samom dnu vaše karte, poslaće zlatnu zraku u vaš kućni sektor, pa ako se iznenada morate preseliti ili trebate pronaći novog cimera koji će vam pomoći platiti dio najam, moći ćete to učiniti.

Pročitaj

U vrijeme ovog punog Mjeseca, Pluton i Mars, koji su vaši vladari, biće u trigonu. Ovo je nevjerovatan aspekt, jer daje nevjerovatno jaku hrabrost, odlučnost i neumoljivu želju. Dok vas je pun Mjesec u početku mogao zabrinjavati, ovaj aspekt će iznijeti žestoko samopouzdanje da trebate riješiti bilo koju stvar koja se pojavi. Mars i Pluton tačno će se pojaviti 14. avgusta, no njihovu ćete pomoć osjetiti već 11. avgusta, pa tek 18. avgusta.

Mars je bio u Biku—teško mjesto za vas—od 5. jula—ali će konačno napustiti Bika 20. avgusta. Mars će se preseliti u vašu osmu kuću tuđeg novca, koja pokriva hipoteke, osiguranje, poreze, testamente, nekretnine i i tako dalje, stavljajući naglasak na ova pitanja do 25. jula 2023.

Ovo će biti neuobičajeno dugo razdoblje da Mars pristupa samo jednom dijelu horoskopa. Razlog zbog kojeg će se to dogoditi je taj što će dio vremena Mars biti retrogradan – od 30. oktobra ove godine do 12. januara sljedeće godine, a u tom razdoblju bilo bi najbolje ne raditi nikakve velike financijske poteze. Nemojte rezervisati kuću, kupovati nekretninu ili angažovati izvođača. Umjesto toga, to će biti vrijeme za rad na finansijskom planiranju i dotjerivanju detalja.

Mladi Mjesec 27. avgusta u Djevici, znaku koji se dobro uklapa s vašim, uvešće prozračno, sretno društveno razdoblje uz priliku da uzmete slobodno vrijeme za odmor. Uzmi, draga Škorpijo. Nakon svega što ste učinili ovaj mjesec, zaslužujete sjesti, pročitati dobru knjigu i pustiti brige da nestanu dok ispijate hladni i osvježavajući ledeni čaj.

STRIJELAC 

Kao Strijelac, vama su putovanja na velike udaljenosti prioritet u životu, ali ovog mjeseca, s puno aktivnosti koje se odvijaju kod kuće i na poslu, moraćete se zadržati i ostati usredsređeni. Čini se da se vaša firma širi poput vulkana s novim poslovima i klijentima, čije će se potrebe morati brzo zadovoljiti. U isto vrijeme, kod kuće, čini se da porodica zavisi od toga da li ćete obratiti pažnju na njih. Ako ste uspjeli otići iz grada na odmor u julu ili tek početkom avgusta, vaš tajming je bio savršen. Ako niste imali priliku otići, bacite se na početak oktobra za svoj bijeg.

Ipak, ostanak kod kuće može, i hoće, donijeti mnogo sretnih trenutaka – romantika se ovih dana čini prilično očaravajućom. 31. jula Sunce u Lavu i Jupiter u Ovnu (oba vatrena znaka poput vašeg) bili su u položaju trigona, božanski najskladnijem mogućem aspektu. Taj će aspekt širiti veselje tokom prvih nekoliko dana avgusta i uz romantiku donijeti vesele trenutke s djecom ili kroz kreativno bavljenje.

Iako će biti mnogo sretnih trenutaka koje možete stvoriti kod kuće, jedva ćete pronaći način da napustite grad unutar pet dana od punog mjeseca, 11. avgusta. To možda nije dobra ideja, jer biste mogli utrčati u buran pun mjesec. Pritisak na poslu stvoriće probleme, što će vas možda natjerati da promijenite svoje planove putovanja.

Zaštitite svoje zdravlje, jer stres od pokušaja udovoljavanja upravi i klijentima može smanjiti vaš otpor. Vaša šesta kuća, koja uzrokuje sukob, vlada radom i zdravljem, a obje će biti pod pritiskom. Može pomoći ako znate da će se svi s kojima razgovarate u ovo vrijeme osjećati iscrpljeno do krajnjih granica pod ovim punim mjesecom. Svaka osoba iz svakog znaka imaće drugu priču za podijeliti.

Mars je ubrzavao posao na poslu, ali kada Mars napusti Bika (vaša šesta kuća) 20. avgusta, stvari će postati mirnije, a tok posla lakše kontrolisati. Ukratko, daćete si oduška. Mars će preći u Blizance 20. avugsta i staviti veliki, dugi i trajan fokus na vašeg partnera: Zaljubljeni, to bi bio vaš supružnik, zaručnik ili dugogodišnja ljubav. U poslu, vaš poslovni partner, agent, advokat, broker, organizator vjenčanja, publicist, menadžer, računovođa ili druga osoba s kojom blisko sarađujete jedan na jedan na obostranu korist. Ako ste se zaručili ili vjenčali, već osjećate da dolazi ovo snažno fokusiranje na vašeg partnera! To je samo jedna od mnogih mogućnosti.

Mladi mjesec 27. avgust biće uzbudljiv za vas – rado ćete ostati kod kuće. Ovaj mladi mjesec je najvažniji mladi mjesec u godini kada je riječ o vašoj karijeri. Možda ćete čuti vijest o unaprijeđenju ili dobiti ponudu za novi posao. Ako ste samozaposleni, sada možete dobiti prestižnog novog klijenta ili pozitivan publicitet koji vam može pomoći da dobijete više posla.

Ako lansirate novi proizvod ili uslugu, učinite to brzo, jer će Merkur biti retrogradan od 9. septembra do 2. oktobra. Usporenje koje Merkur donosi počećete osjećati početkom septembra, pa ako možete kontrolisati datume kada planirate ako pokrenete svoje poteze u karijeri, razmislite o tome da to učinite početkom avgusta ili u oktobru nakon što Merkur završi retrogradnost. Međutim, nemojte predugo čekati, jer biće drugih razloga da sredinom ili krajem oktobra ne napravite pomake u karijeri, a ja ću vam sve o njima reći sljedeći mjesec.

JARAC

Za Jarčeve je idealno vrijeme da pregovaraju o bilo kakvom finansijskom pitanju jer ako to učinite, vjerojatno ćete iz tih pregovora izaći s pozamašnom svotom . Ovaj mladi mjesec prdvodi Merkur, koji će se preseliti u vazdušni znak Vage, koji je lijepo orijentisan prema Marsu I u savršenom prijateljskom položaju prema finansijskom moćniku Plutonu. Imate idealno vrijeme za razgovore o bilo kojem financijskom pitanju, stoga sjednite za sto i presijecite karte.

Takođe ovaj mjesec će biti malo nepovezan, slaće pomiješane poruke. Sve započinje s mladim mjesecom, 28. jula u Lavu, koji će na vas itekako uticati u prvoj polovini avgusta i nastaviti emitovati svoje vibracije I u sedmicama i mjesecima nakon toga. Ovaj mladi mjesec biće blagoslov za vaše finansije. Iako mogu proći mjeseci da se dođe do zaključka, ako počnete sada finansijske preogovore, imaćete veće šanse za profit.

U toku punog mjeseca u Vodenjaku 11. avgusta, koji će se fokusirati na osobne financije vaša druga kuća zarađenog prihoda će biti naglašena. Mjesec će biti u konjunkciji s vašim vladajućom planetom Saturnom, što sugeriše da bi se mogao pojaviti neočekivani račun i uzrokovati nenadane troškove.

Mars cirkulira u Biku od 5. jula i osvjetljava vašu kuću prave ljubavi. Akcenat je na romantici, ali i sportu i kreativnom radu. Kada Mars prijeđe u Blizance 20. avgusta, donijeće neobičnu energiju u vašu šestu kuću poslovnih projekata. Ako ste samozaposleni, ovo je najbolja vijest ikad—očigledno radite nešto dobro kako biste privukli toliko kupaca ili klijenata u svoju tvrtku. Vjerojatno ćete morati zaposliti više radnika, a to bi moglo značiti da ćete morati razmisliti o malom povećanju cijena kako biste pokrili te nove troškove.

Mladi mjesec koji će se pojaviti 27. avgusta u Djevici—znaku koji je nevjerojatno kompatibilan s vašim, vrijem je da odaberite hladnu, šumovitu lokaciju, možda na vrhu visoke planine I odmorite se kvalitetno. U skladu s ovim mladim mjesecom 27. avgusta vaš rad će biti dobro prihvaćen od strane viših službenika I donosi počasti, pohvale i nagrade. Merkur će biti u sjajnoj poziciji jer će Pluton u Jarcu biti savršena podrška, a isto tako i Mars, novopečeni u Blizancima. Ovo je dobar znak za vaš uspjeh na poslu, kao i za zabavu.

VODOLIJA

Dok ulazite u avgust, akcenat će biti na “mi” umjesto na “ja”. Početak avgusta biće pod jakim uticajem mladog mjeseca 28. jula u vašem suprotnom znaku Lava. U ovom trenutku možda razmišljate o zajedničkom životu ili vjenčanju i mladi mjesec koji se dogodio krajem jula biće usmjeren na učvršćivanje važne veze. Ako ste već u braku idealno je da započnete zajednički rad na velikom cilju, kao što je na primjer kupovina kuće, proširenje porodice ili zajedničko važno putovanje. Možete odabrati i druge ciljeve, naravno, to su samo tri primjera. Ovu energiju možete iskoristiti i u poslu.

S druge strane, dugo su vas Mars, Uran i pomračenja u aprilu, svi u Biku, tjerali da razmišljate o selidbi, prodaji ili kupnji nekretnine ili renoviranju doma. Pomrčenja koja su se dogodila prošle godine 19. novembra 2021. i ove godine 30. aprila 2022. vjerojatno su započela promjene koje se odnose na vašu porodicu.  To se možda pojačalo s Marsovim nedavnim posjetom vašoj četvrtoj kući doma 5. jula, da bi se nastavilo sve do 20. avgusta. Nepredvidivi Uran ostaje u vašem matičnom sektoru—on se ne planira pomaknuti—ali s odlaskom Marsa, to bi trebalo smanjiti napetost, možda zato što se približavate nekoj konačnoj odluci.

Ako je vaš fizički dom u redu i stabilan i ne razmišljate o bilo kakvim promjenama ili poboljšanjima, onda pripazite na svoje roditelje, jer jedan (ili oboje) će možda trebati vašu pomoć. Vaša majka ili otac mogu najaviti preseljenje u topliju klimu, ili vijest može biti da vaš jedan ili oba roditelja planiraju otići u penziju. Postoji mnogo mogućnosti, ovo su samo dva primjera.

Pun mjesec će biti dovoljno blizu konjunkcije sa Saturnom, što je još jedan težak aspekt. Saturn će od vas tražiti da budete praktični i da ostanete neemotivni i objektivni, ali to možda neće biti lako u vrijeme ovog punog mjeseca. Vijesti koje će se pojaviti za ovog punog mjeseca mogu vas duboko povrijediti.

Do kraja mjeseca, 27. avgusta, mladi mjesec će vam otkriti da je idealno vrijeme da zaradite više novca. Postoji mnogo mogućnosti da vas učine bogatijim ako započnete pregovore na ovom mladom mjesecu 27. avgusta.

RIBE

Drage Ribe, naporno ste radili u prethodnom periodu i život je bio užurban što će se nastaviti kroz prve tri sedmice avgusta. Tokom ovog užurbanog perioda dobro pazite na sebe. Vodite računa jeste li kvalitetno jeli i dovoljno spavali. Mladi mjesec 28. jula motivisaće vas da se posvetite svojim zdravstvenim pitanjima. Kako biste u potpunosti iskoristili ovaj mladi mjesec, zakažite preglede i testove koje radite na godišnjem nivou.

Za vrijeme punog mjeseca 11. avgusta situacija će vjerojatno biti napeta kada će vam se otkriti činjenice u koje ranije niste bili upućeni. Saturn će se pridružiti tom punom mjesecu, bacajući tmurnu sjenu na njega. Moguće je da će vas neko iznevjeriti i razočarati i da ćete spoznati istinu koju je od vas neko skrivao. Nakon ovog punog mjeseca malo šta će biti isto.

Ljubavna veza ili prijateljstvo možda neće ići u željenom pravcu, mogući su prekidi odnosa ili problematične epizode koje će se uz puno ljubavi I truda možda i moći riješiti. Pazite na svoje zdravlje, psihičko i fizičko, i potražite pomoć ako osjećate da nosite previše na svojim plećima.

Sredinom mjeseca priuštite sebi opuštajući vikend od 13. do 14. avgusta. Pustite obveze i kućanske poslove i jednostavno dišite i odmorite se. Čitajte neku dobru knjigu, opustite se u prirodi, ispijajte omiljene vam napitke, skuhajte omiljenu hranu I odmorite od svakodnevih briga. Svi s kojima se susretnete za vrijeme punog mjeseca 11. avgusta unosiće napetost I sami odnosi biće napeti, ali tokom ovog perioda neke stvari bi mogle dobiti I svoj konačni zaključak

20. avgusta planeta akcije Mars prijeći će u Blizance i započeti veliki novi trend za vas, onaj koji će trajati do 25. marta 2023. Mars obično ostaje šest sedmica u znaku, ali ovaj put Mars će ostati u vašoj četvrtoj kući doma i porodice sedam mjeseci. Moguća su preseljenja ili neka renoviranja stambenog prostora I to će biti u središtu vase pažnje, drage Ribe.

Kako se mjesec bliži kraju, situacija postaje sve ozbiljnija i moguće je da ćete stvoriti ozbiljan ljubavni ili poslovni odnos sa partnerom. Oni koji se ostvare u ljubavnom odnosu mogu očekivati prsten, a za poslovne odnose spremite se na čvrsta obećanja. Ako ste već vjenčani, bilo bi ideano da otputujete sa svojim partnerom ili porodicom.

Mnogi od ekstremnih pritisaka koje ste osjećali u posljednje vrijeme će se početi topiti, ali i dalje ćete imati dugačak popis obaveza, što će uzrokovati Saturn u suprotnosti s Venerom. Srećom Merkur će dobiti podršku od Plutona (pomoć moćnih prijatelja) i od Marsa (podrška porodice), a takođe će biti u dobroj poziciji da privuče novac, pa biste, sve u svemu, trebali biti optimistični u pogledu svoje budućnosti ubrzo nakon što stigne ovaj sretni mladi mjesec 27. avgusta.

 

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum