Trenutno čitaš
Vanna u Sarajevu: Popularna pjevačica najavila koncert i uživala u ljepotama grada

Vanna u Sarajevu: Popularna pjevačica najavila koncert i uživala u ljepotama grada

Ana Ivanović Natural Performance
Ana Ivanović Natural Performance

Povodom promocije slavljeničkog koncerta u Sarajevu „VANNA – 30 GODINA KARIJERE“ koji će se održati 16. juna u Bosanskom kulturnom centru, popularna hrvatska pjevačica fantastičnog glasa Ivana Vrdoljak, poznatija kao Vanna, stigla je u glavni grad Bosne i Hercegovine kako bi javnosti pobliže predstavila nadolazeći spektakl.

“Jako me veseli ponovo pjevati u gradu u kojem me publika navikla na vrlo topao doček, raduju me ljudi koji s takvom lakoćom pokazuju emocije i krasi ih izuzetna neposrednost u komunikaciji. Nadam se odličnom koncertu i sjajnoj atmosferi 16.06. u BKC-u, u kojem ću publici dati najbolje od sebe“, rekla je Vanna tokom boravka u Sarajevu.

Vrijeme je iskoristila i za uživanje u znamenitostima Sarajeva, otkrivajući sve čari istorijskog gradskog jezgra. U šetnji gradom, posebno na Baščaršiji, prilazili su joj i brojni obožavatelji s kojima se fotografisala i koji željno iščekuju ovaj koncert. A nisu izostala ni čašćenja ćevapima koje je naprosto morala probati više puta, na poziv ugostitelja koji su je pozivali da bar “malo navrati”.

Vanna je nedavno održala veliki koncert u Areni Zagreb, gdje je započela svoju turneju povodom obilježavanja 30 uspješnih godina na muzičkoj sceni. Uz to što je Arenu rasprodala do posljednjeg mjesta, njen su nastup iz prvih redova pratile i brojne kolege s estrade, jer ova popularna pjevačica zaista uživa veliko poštovanje kolega sa scene, ali i muzičkih kritičara. Zbog svog moćnog glasa, već od prvih dana karijere koju je započela s dance bendom ET prije tridesetak godina, plijenila je pažnju,  a tokom godina solo karijere, nanizala je brojne velike hitove od kojih je mnoge i sama napisala i stekla veliku regionalnu popularnost.

Foto: Vanna/privatna arhiva

Aktualni singlovi „Puna memorija“,  i „Loš trenutak“ samo su neki od hitova s Vanninog aktualnog albuma „Izmiješane boje“ koji će predstaviti na koncertu u sarajevskom BKC-u, ali dakakao, neće izostati ni pjesme iz vremena ET-a, i mnogi hitovi s Vaninnih starijih solo albuma.

Pročitaj

Vannin slavljenički koncertni spektakl “VANNA – 30 GODINA KARIJERE“ bez sumnje će privući brojne Vannine obožavatelje, a hoće li joj se na sceni pridružiti i poneki gost iznenađenja, zasad ostaje tajna.

Koncert su podržali partneri: Lasta, Somersby i Sarajevski kiseljak. Ulaznice za Vannin koncert mogu se kupiti na blagajni BKC-a i u sistemu Kupikartu.ba.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum