Trenutno čitaš
Uredi praznični sto i čarolija može da počne!

Uredi praznični sto i čarolija može da počne!

Gala Home
Gala Home

Vjerovatno je većina nas već završila prazničnu dekoraciju u domu i sada nam slijedi onaj najljepši i najukusniji dio priprema za praznike, a to je priprema hrane i dekoracija prazničnog stola. Nakon što se domom raširi miris cimeta, kolača i tople čokolade, vrijeme je da pripremljeno prezentujemo onako kako to naše kulinarsko umijeće i zaslužuje.

Foto: JYSK

Uređenje našeg prazničnog stola počinje od odabira stolnjaka, a mi ti savjetujemo da on bude neutralne boje i dezena kako bi detalji koje ćeš dodati došli do izražaja. Središnji dio tvog prazničnog stola može da čini više manjih aranžmana od grančica bora sa mirisnim svijećama koje će svojim toplim svjetlom pružiti osjećaj toplote i intimnosti, ali i duha praznika koji simbolično donosi svjetlost u naše domove. Svakom tom malom aranžmanu možeš dodati i novogodišnje kuglice ili popularne patuljke ukoliko želiš stolu dodati malo boje. Odaberi svijeće u čaši ili visoke svijećnjake, dok oni koji se ne plaše eksperimenta, mogu kombinovati obe vrsta svijeća i svijećnjaka i tako dobiti višedimenzionalnost dekora.

praznični sto
Foto: JYSK

U središnjem dijelu stola možeš koristiti i stolne prostirke da zaštitiš svoj stolnjak od eventualnih mrlja, ali i kao podlogu za svoj centralni dekor, pri čemu će ti pomoći u određivanju simetrije, koja je uvijek jako važna prilikom bilo kog uređenja i dekorisanja.

praznični sto
Foto: JYSK

Druga opcija za uređenje središnjeg dijela stola može biti dominantna vaza sa par ukrasnih grančica i ukrasnog cvijeća. Ova kombinacija je vrlo efektna i elegantna, i ne mora služiti samo za praznike. I ovdje svakako možeš pridružiti svijeću bez koje atmosfera jednostavno nije potpuna i još par manjih vaza u različitim dimenzijama.

Pročitaj

praznični sto
Foto: JYSK

Ne zaboravi na zlatni pribor za jelo i zanimljive čaše u boji koje prate izgled tvog savršenog prazničnog stola. Savršeno će se uklopiti sa staklenim tanjirima u boji u kombinaciji sa modernim ručno rađenim zdjelama.

praznični sto
Foto: JYSK

Praznici su vrijeme okupljanja, uživanja u hrani i piću, ugodnoj atmosferi koju sami stvaramo. Dekoracija nam pomaže u stvaranju te praznične čarolije i zbog toga toliko uživamo u njoj. Svoje omiljene komade besplatno rezerviši putem Click&Collect opcije i preuzmi u svojoj najbližoj JYSK prodavnici.

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum