Trenutno čitaš
Uran, planeta promjena, konačno kreće direktno!

Uran, planeta promjena, konačno kreće direktno!

Bingo - Osmomartovski projekat
Bingo - Osmomartovski projekat

Retrogradni Merkur je možda u punom zamahu u ovom trenutku, izazivajući komunikacijski i tehnološki haos, ali imamo dobre vijesti. 18. januara, Uran, planeta promjena i pobune, konačno će okončati svoju retrogradnost nakon pet dugih mjeseci. Od avgusta 2021. Uranov ples unazad donosio nam je raskide, potrese i otkrića – a sada imamo priliku da krenemo naprijed.

Ultra magazin

Uran se retrogradno kreće jednom godišnje, a ovaj prošli tranzit u Biku nas je natjerao da radimo na našim dugoročnim ciljevima i apsorbiramo genijalnu energiju planete. Ali to nas je takođe natjeralo da se osjećamo ozbiljno zaglavljeni u blatu, jer je ova retrogradnost poznata po odlaganju promjena i smanjenju motivacije.

Retrogradni Uran je možda učinio da se osjećamo kao da smo u zastoju ili stagnirali u nekim područjima naših života – ili kao da smo bili spriječeni da napredujemo na način na koji smo željeli. Ali kada se postavi direktno, možda ćemo osjetiti da se sve te promjene dešavaju odjednom. Ova retrogradnost dovela je do toga da se osjećamo nevjerovatno nemirno i frustrirano, tako da kada se završi, osjetićemo erupciju promjene i transformacije na ličnom i globalnom nivou.

Zbog toga, sada je vrijeme za isprobavanje novih i inovativnih ideja i traženje novih rješenja za stare probleme. Možemo pristupiti stvarima iz drugačijeg ugla, a ponekad ideje i koncepti izađu iz vedra neba kao munja. Uran se često naziva planetom Velikog buđenja, i to s dobrim razlogom – nakon njegove uspavane retrogradnosti, spremni smo na sve prilike. Iskoristite ovu energiju: započnite nove projekte, pokrenite stare koji su zaostali i oslonite se na svoju kreativnost da vas pokrene naprijed.

Budući da se Uran kreće direktno u tvrdoglavom znaku Bika, naše osnove će biti najviše pogođene – područja koja se odnose na novac, materijalnu imovinu, nekretnine i našu povezanost s vrijednostima. Astrolozi nas upozoravaju da očekujemo neočekivano. Ovo je posebno tačno pošto sjeverni čvor sudbine ulazi u Bika istog dana. Kako se Uran okreće direktno, imaćemo priliku da sagledamo sebe, tako što ćemo postati jedinstvena i najautentičnija verzija sebe.

Dan nakon što Uran krene direktno, Sunce će preći u znak Vodolije, što znači da je sezona Vodolije konačno pred nama. Budući da je Uran moderni vladar Vodolije, svjetlost Sunca ističe element iznenađenja i mogućnost neočekivanih događaja koji se dešavaju otprilike u ovo vrijeme. Teme oko životne sredine, pobune, tehnologije, finansijskog tržišta i kriptovaluta sigurno će biti u svim vijestima.

Pročitaj

Promjena može biti zastrašujuća, ali je neophodna. Bik nije znak koji je poznat po svom zagrljaju promjena, ali pogledajte način na koji se od vas traži da se promijenite i napustite svoju zonu udobnosti… i razmislite o tome kako vas to može katapultirati prema vašoj ‘kosmičkoj zoni’. Ove promjene vas možda povezuju na novi nivo vrijednosti, samopoštovanja ili vrijednosti za ono što nudite svijetu. Uran direktno želi da vas nauči da imate dovoljno, radite dovoljno i dovoljni ste.

Prošle godine, Uran nas je naučio da prihvatimo autentičnost – da što se više oslanjamo na sebe i svoje istine, to ćemo biti sretniji. A 2022. ovaj trend ne samo da se nastavlja – on se ubrzava. Uran će nam pomoći da se oslobodimo, pa se pokažite svijetu i počnite živjeti svoju istinu.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum