Trenutno čitaš
Uran je krenuo direktno i tjera nas da napravimo velike korake naprijed

Uran je krenuo direktno i tjera nas da napravimo velike korake naprijed

Od 28. avgusta 2023. Uran, planeta revolucije, je retrogradan u fiksnom zemaljskom znaku Bika, ali 27. januara, Uran je krenuo direktno. Ovo će biti vrijeme koje nam otvara oči u kojem možemo napraviti velike korake naprijed.

U proteklih nekoliko mjeseci, kada je Uran bio retrogradan, bili smo malo sporiji u prihvaćanju promjena nego inače. Bik je znak koji voli da odvoji vrijeme kada se približava proširenjima života, pa su nas kašnjenja koja se osjećaju na planetarnoj mjesečini Urana natjerala da povučemo ručnu kada je riječ o revoluciji naših snova, partnerstava, karijere i ciljeva. U posljednje vrijeme napredak se kreće nešto sporije nego inače, ali sada kada Uran napreduje, počinjemo gledati na situacije, odnose i uvjerenja u drugačijem svjetlu.

Ultra magazin

Uprkos našim najboljim naporima, tranziti Urana mogu donijeti neočekivane izazove i prepreke. Stoga je od ključnog značaja da ostanete fleksibilni i prilagodljivi kada se bavite problemima koji su u pitanju. Važno je zapamtiti da su zastoji normalan dio procesa i ne bi nas trebali odvratiti od naših krajnjih ciljeva.

Događaji koji se vezuju za Uran često izgledaju šokantno, ali oni su obično neizbježna posljedica situacije koja više ne funkcioniše i Uran nas budi da prihvatimo ono što se zaista događa u našim životima, na bolje ili gore. Dok je retrogradan, Uran može izgledati “uspavan” i stvari se mogu usporiti. No, kako postaje direktan, možemo doživjeti briljantne ideje i saznanja ili u nekim slučajevima šokantne i neočekivane promjene.

Od 27. januara, kada se Uran okrenuo direktno, imamo nalet energije u našim životima, što nam daje motivaciju da preuzmemo veće rizike. Bićemo zainteresovani da razgovaramo o temama kao što su unapređenje okoline, mudro ulaganje novca i novi pristupi odnosima. Povezujemo se sa trenutnim vremenom, što znači evoluirati od zastarjele ideologije. Udaljavamo se od življenja u prošlosti i postajemo svjesniji uticaja koje naša djela imaju na svijet i naše ljudske veze. Ovo je vrijeme kada se možemo fokusirati na jačanje naših odnosa, brigu o Zemlji i mudro rukovanje novcem.

Pročitaj
retrogradni merkur

Foto: Ultra magazin

Konjunkcija između Jupitera i Urana u Biku koja se događa 20. aprila je vitalni astrološki tranzit 2024. U ovom trenutku vidjećemo da mnoga politička pitanja zauzimaju centralno mjesto. Još jedna zanimljivost u ovom trenutku biće berza. Možda ćemo vidjeti da postaje problematična i promjenjiva. Međutim, 20. aprila stvari će dostići vrhunac svih vremena, što bi nas moglo natjerati da preispitamo kako treba da vodimo računa o svojim finansijama i investicijama. Pitanja životne sredine će takođe postati veoma kritična tema 20. aprila, dajući nam priliku da posvetimo više vremena i energije tome kako brinemo o našoj planeti.

Uran je jedna od dvije planete koje prirodno rotiraju u smjeru suprotnom od Zemlje (druga je Venera). Kada je retrogradan, kreće se u suprotnoj orbiti i laganim tempom, omogućavajući nam da odvojimo vrijeme, da razmislimo o tome šta nam je potrebno da razvijemo u budućnosti. Čak i kada se kreće svojim normalnim tempom, ipak se kreće u drugom smjeru u odnosu na Zemlju, što nam otežava promjenu. Međutim, od vitalnog je značaja da iskoristimo ovo vrijeme da poboljšamo svoje situacije. Trebamo težiti poboljšanju, izliječenju i obnovi starih struktura kako bismo ih zamijenili boljim načinima razmišljanja i novim temeljima. Srećom, Plutonovo kretanje u Vodoliju, pruža nam motivaciju da izađemo iz naše zone udobnosti i prihvatimo progresivnost.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum