Trenutno čitaš
Ultra play lista: Naš izbor muzike za ovu sedmicu!

Ultra play lista: Naš izbor muzike za ovu sedmicu!

nova muzika

Vrijeme je za muzičke novitete, koje i ove sedmice predstavljamo u saradnji sa Mascom records, te smo sigurno da ćemo uživati u novom zvuku i da će neki od novih singlova postati tvoji novi omiljeni hitovi.

DUA LIPA – Training Season

„Training Season“ najavljuje izlazak albuma koji će se pojaviti do kraja godine. Za razliku od prethodnog izdanja „Future Nostalgia“ (2020), budući album pravi muzički i stilski odmak. Po riječima Dua Lipe disko zvuk je sada zamijenila psihodeličnim elektro popom.

MAX BARSKIH – Slay

Poznati ukrajinski pjevač i autor, vraća se sa numerom na engleskom jeziku „Slay“, kojom nastavlja proboj na internacionalno tržište. Muzički, singl „Slay“ se oslanja na dens zvuk s početka dvijehiljaditih. Tekstualno Barskih šalje poruku oslobođenja i prihvatanja različitosti u svijetu nametnutih standarda.

WALLOWS – Your Apartment

Grupa Wallows se konačno vratila sa pjesmom „Your Apartment“ koja najavljuje album „Model“ koji će biti objavljen tokom maja mjeseca. U narednom periodu možemo očekivati zvaničan singl.

DON DIABLO & MEARSY feat. RBZ – Physique

Kad poznati DJ i producent (Don Diablo) upoznao bivšeg olimpijskog atletičara (Mearsy) onda je sasvim logično da nastane pjesma poput ove i da se zove „Physique“.

BLANKA – Cara Mia (My Dear) 

Blanka u novoj pjesmi govori o autentičnosti i inspiriše ističući da svako hrabro srce slijedi svoje snove. Pjesma „Cara Mia“ je nastala u saradnji sa uglednim tekstopiscima i producentima iz Skandinavije. U skladu sa svojim prepoznatljivim stilom, Blanka šalje optimističnu poruku ljubavi.

JASON DERULO – Nu King (album)

„Osam godina nisam objavio album. Mnoge pjesme koje sam objavljivao u tom periodu nisu imale svoju ’kuću’ pa sam napravio jednu za njih. Nove pjesme su sastavni dio mog života i tretiraju razne periode. Album je nekako kinematografski.“ Pored pjesme „Spicy Margarita“ fokus singl je „Down“ saradnja sa Davidom Guettom.

Pročitaj

GALANTIS – One, Two, & 3

Za potrebe video spota Galantis su pozvali fanove da podijele sadržaje u kojima izjavljuju ljubav voljenim osobama. U nedelji ljubavi singl „One, Two, & 3“ je objavljen prošlog petka. Četvrti studijski album biće objavljen krajem aprila.

ROYAL & THE SERPENT, GAYLE – kinda smacks

Gayle i Royal su prvi put sarađivale na hit singlu „abcdefu“ 2021. godine. Ponovo su na okupu u singlu „kinda smacks“.

MIKE WILLIAMS – Could It Be Love

Holandski producent Mike Williams objavio singl pravi EDM banger „Could It Be Love“ direktno iz kuhinje najuticajnijeg dance lejbla Spinnin Records.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum