Trenutno čitaš
Ultimativni, bezvremenski i korisni modni savjeti

Ultimativni, bezvremenski i korisni modni savjeti

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Svima nam ponekad treba pomoć u odabiru najbolje odjeće koja odgovara našoj figuri i ličnosti. Ovi savjeti ti mogu pomoći da uštediš novac i vrijeme, a da izgledaš najbolje što možeš s onim što već imaš i da se dobro osjećaš u odjeća, koja ti najviše odgovara.

Instagram/soniaheartsfashion

1. UŠTEDI NA OSNOVAMA

Neki osnovni komadi odjeće, ne podrazumijevaju uvijek veliki trošak. Na primjer, jednostavne jednobojne majice i hlače, mogu se naći po vrlo povoljnim cijenama. Takvi odijevni predmeti će ti najčešće trebati. Kada kupuješ majice i hlače za nadolazeću sezonu, kupi odmah nekoliko komada majica i hlača i riješila si se šopinga odjednom. Pogotovo ukoliko nađeš snižene artikle, tim bolje, nećeš se kajati ukoliko potrošiš malo više novca odjednom, jer ćeš za naredni period sebi obezbijediti osnovne komade odjeće, koji su uvijek super za kombinovanje i koji ti trebaju u svakodnevnom odijevanju.

2. OČISTI ORMAR

Ovo je vrlo važan i koristan savjet. Riješi se odjeće koju nikad ne nosiš, pokloni, doniraj. Čuvaš neke komade odjeće koji jednostavno ne odgovaraju tvojoj figuri, zastarjelli su i nikada nisu ugledali svjetlo izvan tvog ormara. Neko će se obradovati baš tim komadima odjeće. Pokloni prijateljima ili doniraj lokalnim udruženjima, koja prikupljaju odjeću za one kojima je to potrebno. Napravićeš mjesta u ormaru za odjeću koju zaista nosiš i usrećićeš nekoga kome pokloniš svoju odjeću.

Foto: Diego Anciano

3. NAPRAVI KLASIKE

Nema boljih stvari od klasika u ormaru. To uključuje malu crnu haljinu, bijelu košulju, šešir, farmerke, crne hlače, vuneni kaput, crni sako i klasične crne salonke cipele. To su komadi odjeće koje uvijek možeš nositi i koje možeš kombinovati sa drugim odijevnim predmetima i nositi u svakoj situaciji kao što je poslovni sastanak, ručak sa porodicom, svečanost, izlazak sa prijateljima.

4. BUDI TRENDY

Pročitaj

Svako godišnje doba donosi nove trendove. Svega smo se nagledali, od izbočenih naramenica do šiljaka na jaknama. U jednom momentu je nešto ultra moderno, a u drugom više nije. Nauči da ne pratiš strogo modne trendove, jer ćeš uvijek trošiti mnogo novca na odjeću koja već sljedeće sezone neće biti moderna. Idealno bi bilo da neki svoj klasik odijevni predmet, upotpuniš nekim trendovskim komadom. Na primjer, iskombinuj trendi maramu sa klasičnom bijelom košuljom i farmerkama.

Instagram/fashion_jackson

5. ISKORISTI SVOJE PREDNOSTI

Svako od nas ima nešto na svom tijelu što je posebno istaknuto i lijepo, na šta smo ponosni. Iskoristi svoje prirodne prednosti i potencijale, koje će se uz pravi odabir odjeće, samo još više istaknuti. Odjećom možeš da sakriješ neke dijelove koje ne želiš posebno da ističeš, ali možeš i da istakneš neke dijelove tijela, na koje si ponosna. Svako je lijep na svoj način, pravim odabirom odjeće koja odgovara tvojoj figure, to dodatno možeš istaknuti i biti ponosna na sebe.

Izvor: www.womens-fashion.lovetoknow.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum