Trenutno čitaš
Šta sa viškom kuhanih jaja nakon Vaskrsa? Imamo ukusno rješenje!

Šta sa viškom kuhanih jaja nakon Vaskrsa? Imamo ukusno rješenje!

jaja

Klasičan favorit za piknike idealno je rješenje ako poslije praznične trpeze imaš višak nekoliko tvrdo kuhanih jaja. Pošto su tvrdo kuhana jaja poslužila prazničnoj svrsi i ostala kao višak, postoji ukusno rješenje i za njih.

Sastojci:

  • Tvrdo kuhana jaja
  • 1/2 šolje majoneze
  • 1/4 šolje kiselih krastavaca
  • Malo mljevenog kopra
  • 2 kašičice senfa
  • 2 kašičice crvenog vinskog sirćeta
  • 1 kašičica ljutog sosa
  • 1/4 kašičice bijelog luka u prahu
  • So
  • Svježe mljeveni crni biber
  • Korica od 1 limuna
jaja
Foto: themanual.com

Način pripreme:

Oguliti jaja, pa ih presjeći na pola, ali okomito odvajajući žumanca i bjelanca. U posudi srednje veličine pomiješati žumance sa svim ostalim sastojcima (osim limunove korice) i dobro promiješati. Koristeći kašiku pažljivo napuniti udubljenje svakog bjelanjka smjesom od žumanca. Na vrh staviti naribanu limunovu koricu.

Uživaj u ukusnim zalogajima!

Pročitaj
cheesecake sa kafom

Prati nas

   

© 2025 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum