Ko ne voli hrskavu piletinu za večeru? Ovaj jednostavan recept od svega nekoliko sastojaka odličan je izbor ako želiš poslužiti ukusnu piletinu uz omiljeni film, sa svojim omiljenim sosom, svojim omiljenim osobama.
Sastojci:
- 4 supene kašike kukuruznog brašna
- 1/4 šolje bijelog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 šolje vode
- 1/2 kašičice soli
- 1 jaje
- Oko 80 grama susama
- 600 grama pilećeg filea
Priprema:
Pileći file isjeći na štapiće, ne previše tanke. Pomiješati sve sastojke osim vode, susama i piletine, te dobro umutiti. Vodu dodati na kraju i postići teksturu tijesta malo gušću nego za standardne palačinke. Na kraju u tijesto dodati susam i isječeno meso. Komade mesa, obložene tijestom peći u ulju dok ne porumene. Po želji dodatno posuti susamom.
Uživaj u hrskavim zalogajima!
Ključne riječi