Trenutno čitaš
Uključi ove navike u svoj život i svjedoči pozitivnim promjenama

Uključi ove navike u svoj život i svjedoči pozitivnim promjenama

NLB Banka - Okvir pomoći
NLB Banka - Okvir pomoći

Šta je tajna srećnog života? OK, ne znamo odgovor na to – u stvari, mislimo da ne postoji samo jedan odgovor na to pitanje. Ali, iako ne postoji čarobna formula za postizanje blaženog postojanja, postoje svakodnevne navike za koje vjerujemo da nam mogu zaista pomoći da se osjećamo dobro u sebi i dugoročno napravimo pozitivnu promjenu…

Dijelimo male životne trikove koji nam pomažu da se osjećamo najbolje svaki dan.

Promijeni svoju jutarnju rutinu

Podesi alarm na isto vreme svakog dana. Ustani čim se oglasi, popij malo vode i izađi napolje. Bilo da slušaš podcast, muziku ili jednostavno pjev ptica, nema boljeg načina da započneš dan od udisanja svježeg vazduha, pokreta tijela i osmijehivanja prolaznicima.

Foto: freepik

Hidriraj se

Investiraj u pristojnu i lijepu bocu za vodu i napuni je ujutro. Postavi redovne podsjetnike na svom telefonu da popiješ vodu u određeno vrijeme. Zaista ćeš osjećati razliku. Ako ti se ne sviđa okus vode, eksperimentiši s narezanim voćem, mentom ili krastavcem za dodatni okus. Popij najmanje dvije litre vode dnevno.

Ne zaboravi da se smiješ

Gledaj svoju omiljenu TV seriju ili pričaj viceve sa prijateljima. Šta god da te nasmije, dozvoli sebi malo vremena da to radiš svaki dan. Život je prekratak da se ne smiješ.

Zapiši svoja postignuća

Na kraju dana, zabilježi jednu stvar na koju si ponosna/ponosan i jednu na kojoj si zahvalna/zahvalan. Zapisivanje ovih stvari može nam pomoći da ostanemo prizemljeni, ali i podsjetiti nas na to koliko postižemo, čak i u danima kada se čini suprotno.

Foto: freepik

Učini nešto isključivo za sebe

Pročitaj

Mnogo vremena provodimo radeći stvari za druge, zaboravljajući na vlastite potrebe. Dakle, svaki dan provedi barem jedan sat radeći nešto za sebe – čitajući knjigu, trenirajući ili izdvoji vrijeme za prijatno ispijanje kafe. Na ovo će biti potrebno malo navikavanja, ali stavljajući sebe i svoje potrebe na prvo mjesto, zapravo si u boljoj poziciji da pomogneš drugima kada im je to potrebno.

Spavaj dovoljno

Ne možeš ostvariti svoju jutarnju rutinu bez pristojnog sna. Znaš koliko ti je sna potrebno da se osjećaš najbolje, ali preporučuje se sedam do osam sati. Učini svoju spavaću sobu utočištem.

 

Izvor: happiful.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum