Trenutno čitaš
U bioskope stiže najopasnija misija do sada

U bioskope stiže najopasnija misija do sada

Ana Ivanović Natural Performance
Ana Ivanović Natural Performance

Pet godina nakon zadnje “Nemoguće misije” studija Paramount, na velika platna ovog vikenda stiže neponovljivi Tom Cruise u ulozi Ethana Hunta, poznatog junaka ovisnog o adrenalinu i akciji.

Slavni američki glumac izjavio je uoči premijere filma da je sedmi nastavak franšize “Nemoguća misija” zaista epska avantura i da je ovaj film bio vrhunac svih njegovih vještina…

Tom Cruise and Christopher McQuarrie on the set of Mission: Impossible Dead Reckoning – Part One from Paramount Pictures and Skydance.

Prvi dan snimanja filma, Tom Cruise se odvezao Hondom CRF 250 (izrađenoj po narudžbi) s namjenski izgrađene rampe na norveškoj planini Helsetkopen, s vrtoglave stijene koja se nalazi na oko 1200 metara nadmorske visine. Zatim je padao preko 1200 metara u provaliju prije nego što je otvorio padobran jedva 150 metara od tla.

Kad je sletio, redatelj Christopher McQuarrie i njegovi kolege koji su se okupili kako bi gledali ključnu sekvencu filma, kolektivno su odahnuli. Zatim se Cruise pribrao i sve ponovio još sedam puta kako bi bio siguran da je snimak savršen. Ta vratolomija je bila najopasnija u Cruiseovoj karijeri.

Tom Cruise plays Ethan Hunt in Mission: Impossible Dead Reckoning – Part One from Paramount Pictures and Skydance.

U prethodnim filmovima franšize “Nemoguća misija” ljuljao se oko najviše zgrade na svijetu (Burj Khalifa u Dubaiju), u filmu Ghost Protocol objesio se o bok Airbusa A400M u letu, u filmu Rogue Nation lansirao se iz Boeinga C-17 Globemaster III i tako postao prva osoba ikada koja je izvela HALO (High Altitude Low Opening) skok u filmu Fallout.

Za scenu u kojoj skače s motociklom s ruba litice, odbacuje bicikl i izvodi visokorizični BASE skok šest sekundi prije udara, godinu je dana vježbao u Ujedinjenom Kraljevstvu do trenutka kad su se kamere uključile, napravio je više od 500 skokova s padobranom i 13 000 skokova motociklom kako bi se pripremio za najopasniju vratolomiju koju je ikada izveo na platnu.

Pročitaj

Svi članovi ekipe kažu da je motociklistička vratolomija vrhunac ovog filma i nevjerojatan podvig postignut jedinstvenom kombinacijom mašte, hrabrosti, inovativnosti i predanosti.

Uostalom, možete se i sami uvjeriti pogledom na spomenutu scenu iz filma:

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum