Trenutno čitaš
U bioskope stiže najopasnija misija do sada

U bioskope stiže najopasnija misija do sada

Pet godina nakon zadnje “Nemoguće misije” studija Paramount, na velika platna ovog vikenda stiže neponovljivi Tom Cruise u ulozi Ethana Hunta, poznatog junaka ovisnog o adrenalinu i akciji.

Slavni američki glumac izjavio je uoči premijere filma da je sedmi nastavak franšize “Nemoguća misija” zaista epska avantura i da je ovaj film bio vrhunac svih njegovih vještina…

Tom Cruise and Christopher McQuarrie on the set of Mission: Impossible Dead Reckoning – Part One from Paramount Pictures and Skydance.

Prvi dan snimanja filma, Tom Cruise se odvezao Hondom CRF 250 (izrađenoj po narudžbi) s namjenski izgrađene rampe na norveškoj planini Helsetkopen, s vrtoglave stijene koja se nalazi na oko 1200 metara nadmorske visine. Zatim je padao preko 1200 metara u provaliju prije nego što je otvorio padobran jedva 150 metara od tla.

Kad je sletio, redatelj Christopher McQuarrie i njegovi kolege koji su se okupili kako bi gledali ključnu sekvencu filma, kolektivno su odahnuli. Zatim se Cruise pribrao i sve ponovio još sedam puta kako bi bio siguran da je snimak savršen. Ta vratolomija je bila najopasnija u Cruiseovoj karijeri.

Tom Cruise plays Ethan Hunt in Mission: Impossible Dead Reckoning – Part One from Paramount Pictures and Skydance.

U prethodnim filmovima franšize “Nemoguća misija” ljuljao se oko najviše zgrade na svijetu (Burj Khalifa u Dubaiju), u filmu Ghost Protocol objesio se o bok Airbusa A400M u letu, u filmu Rogue Nation lansirao se iz Boeinga C-17 Globemaster III i tako postao prva osoba ikada koja je izvela HALO (High Altitude Low Opening) skok u filmu Fallout.

Za scenu u kojoj skače s motociklom s ruba litice, odbacuje bicikl i izvodi visokorizični BASE skok šest sekundi prije udara, godinu je dana vježbao u Ujedinjenom Kraljevstvu do trenutka kad su se kamere uključile, napravio je više od 500 skokova s padobranom i 13 000 skokova motociklom kako bi se pripremio za najopasniju vratolomiju koju je ikada izveo na platnu.

Pročitaj
the bear

Svi članovi ekipe kažu da je motociklistička vratolomija vrhunac ovog filma i nevjerojatan podvig postignut jedinstvenom kombinacijom mašte, hrabrosti, inovativnosti i predanosti.

Uostalom, možete se i sami uvjeriti pogledom na spomenutu scenu iz filma:

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum