Trenutno čitaš
Trendi kratke bob frizure koje obožavaju zvijezde

Trendi kratke bob frizure koje obožavaju zvijezde

L'Occitane
L'Occitane

Svi smo u nekom trenutku razmišljali o tome da skratimo kosu, zar ne? Ako se pitaš da li je kratka bob frizura za tebe, na pravom si mjestu.

Kako i zašto su kratke frizure zavladale Hollywoodom? Razlog zašto je tupi bob tako popularan je jednostavan – može izgledati sjajno na bilo kojoj teksturi kose. U zavisnosti od gustoće, ovaj trend je prilično svestran.

@danixmichelle

Hailey Bieber, debitovala je novu frizuru na TikToku 21. januara i može se sa sigurnošću reći da ćemo vidjeti sve veću popularnost ove frizure u narednim sedmicama.

Phil Faraone/GA/Getty Images

Možda izgleda dosadno nositi bob frizuru iste dužine, ali imaš mnogo opcija za stilizovanje sa ovom klasičnom frizurom. Nošenje valovitog boba može pokazati zabavniju stranu, ili ga možeš nositi ravnim za seksi izgled. Dodaj šiške i dobićeš potpuno novi izgled za ovaj klasični stil.

Evans Vestal Ward/NBC/Getty Images

Glumice su naročito popularizovale ovu frizuru, a nekoliko sjajnih primjera vidjeli smo još u septembru prošle godine na dodjeli Emmy nagrada, poput Alexandre Daddario, Christine Ricci i Rosario Dawson.

Kad pomislimo na poznate ličnosti koje nose bezvremenske frizure, odmah nam padne na pamet Lily James. Nedavno je glumica prisustvovala dodjeli nagrada Zlatni globus 2023. s šik bobom u čokoladnim tonovima. Za dašak holivudskog glamura iz zlatnog doba, pokušaj da dodaš blage talase.

Pročitaj
maksi odjevni predmeti

GETTY IMAGES/KEVIN MAZUR

Nedavno je Emma Chamberlain postala apsolutna kraljica kratkih teksturiranih frizura. Viđena kako prisustvuje reviji Louis Vuitton S/S 23 tokom Nedjelje mode u Parizu, Chamberlain nosi plavu kosu stilizovanu raščupanim valovima (i, naravno, teksturom).

GETTY IMAGES/LAURENT VITEUR

Emily Ratajkowski, na reviji Marc Jacobs F/W 23, nosi tupo ošišan valoviti bob sa kratkim šiškama.

GETTY IMAGES/HIPPOLYTE PETIT

Evo još nekih sjajnih primjera za inspiraciju:

@ALEXACHUNG
@KIMKARDASHIAN
@JENNYCHOHAIR
@JOURDANDUNN

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum