Trenutno čitaš
Torbe u 2024: Odmicanje od strukture inspirisane Birkinom

Torbe u 2024: Odmicanje od strukture inspirisane Birkinom

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Birkin i dalje ostaje neizostavna u svijetu dizajnerskih torbi, ali čak i kad bismo svi mogli priuštiti je, postoji nešto što sprečava da postane svakodnevni modni dodatak. Ova torba nosi ozbiljnu strukturu i reputaciju, čineći je nevjerojatnom poslovnom torbom, gotovo pozivajući na učestovanje u poslovnim sastancima.

Suprotno krutim torbama, poput čvrstih Prada Gallerias i Lady Diors, 2022. godine su se pojavile torbe bez oblika, poput Chanelovih 22, pružajući osvježavajući kontrast u odnosu na rigidne stilove. Danas brendovi poput The Row i Metier proizvode nove, poslovne torbe opuštenije strukture i stila.

Ove opuštene torbe dijele nekoliko zajedničkih karakteristika: ravna osnova osigurava da se lako uklopi ili stoji uspravno na stolu. Zatvoreni gornji dio, bilo da se zatvara patentnim zatvaračem, pojasom ili zaključava, čuva sve unutra (mada to nije slučaj sa svim modelima). Najvažnije od svega, imaju dovoljno fleksibilnosti da se nose uz bilo što i dovoljno su velike da smjeste sve potrebno. Ove torbe možeš nositi za poslovne ili opuštene prilike. Nestao je krut interfejs koji je meke kožne torbe činio ravnim poput strijele, kao da je torba upravo skinula grudnjak sa žicom.

Ovaj pristup na pistama potvrđuje njihovu privlačnost. Za proljeće 2024., Ferragamo modeli su nosili torbe poput velikih, mekanih lopti, a kožna baza se elegantno oblikovala oko podlaktice na način koji je nevjerojatno sofisticiran. Torbe Miu Miu su bile opuštene do te mjere da su visoke potpetice, šeširi, remeni i ostali dodaci izgledali kao da su se samo razbili posvuda.

Pročitaj
ukrašeni teksas

Miu Miu, Spotlight

Postoji nešto simpatično i šik u tom ležernom izgledu. Radi se o tome da nosiš torbu s dozom nonšalancije. Jer, zar nismo svi malo umorni i u žurbi? Neurednost je prelijepa, a to je mnogo bolje od besprijekornosti i savršenstva koje je samo za sliku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum