Trenutno čitaš
Ovo su recepti za savršenu toplu čokoladu za još veću dozu zimske čarolije

Ovo su recepti za savršenu toplu čokoladu za još veću dozu zimske čarolije

Topla čokolada
Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Tokom hladnih zimskih dana, nema ničeg ljepšeg od šolje tople čokolade, dekice, kauča i dobrog filma, knjige ili druženja sa voljenima…

Topla čokolada je više od napitka; to je zimski ritual, zagrljaj u šolji i divna poslastica koja grije i tijelo i dušu. Zato ovog zimskog perioda, zaboravi na instant mješavine i uživaj u radosti pravljenja svoje homemade savršene šolje tople čokolade. Živjeli udobni zimski trenuci i predivni okusi!

pexels

Pogledaj naše savršene gurmanske recepte koji obećavaju da će ugrijati tvoju dušu.

Klasična kremasta topla čokolada

Sastojci:

  • 2 šolje punomasnog mlijeka
  • ½ šolje slatkog vrhnja
  • ¼ šolje šećera
  • 8 kockica tamne čokolade visokog kvaliteta, sitno sjeckane
  • 1 kašičica pravog ekstrakta vanilije

Priprema:

U šerpi na srednjoj vatri kombinuj punomasno mlijeko, slatko vrhnje i šećer. Povremeno miješaj dok smjesa ne postane vruća, ali ne i ključajuća. Smanji temperaturu i dodaj sitno sjeckanu tamnu čokoladu. Neprestano miješaj dok čokolada potpuno ne otopi i smjesa ne postane glatka.

Umuti ekstrakt vanilije. Naspi u šolje i ukrasi šlagom po želji. Uživaj u svilenkastoj, klasičnoj vrućoj čokoladi!

pexels

Začinjena meksička vruća čokolada

Sastojci:

  • 2 šolje punomasnog mlijeka
  • 1/2 table tamne čokolade, sitno sjeckane
  • 1 cimetov štapić ili prstohvat praha cimeta
  • ¼ kašičice čili praha (prilagodite ukusu)
  • 1 kašičica ekstrakta vanilije
  • Prstohvat morske soli

Priprema:

U šerpi kombinuj punomasno mlijeko, cimetov štapić ili prah, čili prah i morsku so na srednjoj vatri. Zagrij dok ne počne da ključa. Smanji temperaturu, dodaj sjeckanu tamnu čokoladu i neprestano miješaj dok čokolada ne postane kremasta.

Dodaj ekstrakt vanilije. Sipaj u šolje i pospi prahom čilija za dodatni okus. Uživaj u začinjenoj toplini ovog divnog napitka!

pexels

Topla bijela čokolada sa pepermintom

Sastojci:

  • 2 šolje punomasnog mlijeka
  • 3 reda bijele čokolade, sitno sjeckane
  • ½ kašičice ekstrakta metvice ili peperminta
  • Šlag, usitnjene bombone ili čokoladne ili šarene mrvice za ukrašavanje

Priprema:

U šerpi na srednjoj vatri zagrij punomasno mlijeko dok ne postane vruće, ali ne i ključajuće. Smanji temperaturu, dodaj sjeckanu bijelu čokoladu i neprestano miješaj dok se ne otopi i smjesa ne postane glatka.

Pročitaj
čokoladna torta bez brašna

Umiješaj ekstrakt metvice. Sipaj u šolje, dodaj šlag i pospi usitnjenim bombonima za dodatnu zimsku čaroliju. Uživaj u ovom mentolastom zimskom zadovoljstvu!

pexels

Savjeti za savršenu topli čokoladu

Kvalitet je važan: Odaberi čokoladu visokog kvaliteta za bogatiji okus.

Eksperimentiši sa ukusima: Bilo da je to prstohvat kafe, prstohvat morske soli ili kap likera, ne boj se kreativnosti!

Tekstura: Za dodatno kremastu teksturu razmisli o dodavanju malo slatkog vrhnja ili kondenzovanog mlijeka.

Ukras: Od šlaga do čokoladnih mrvica i karamel preliva, ukrasi svoju toplu čokoladu da bude vizuelno privlačna i još ukusnija.

Prati nas

   

© 2025 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum