Trenutno čitaš
Top Gun: Maverick stiže u kina 26. maja

Top Gun: Maverick stiže u kina 26. maja

Čekanju je došao kraj. Napokon polijećemo! Dugo iščekivani nastavak kultnog filma iz 1986. godine,  napokon stiže u kina 26. maja, a mi donosimo najnoviji trailer filma, koji jednostavno ostavlja bez daha!

Tom Cruise će naravno ponoviti svoju ulogu Petea “Mavericka” Mitchella, Val Kilmer vraća se kao Tom “Iceman” Kazansky, dok će Miles Teller glumiti Bradleyja Bradshawa, sina Maverickovog pokojnog partnera Nicka “Goosea” Bradshawa. Ostatak glumačke ekipe u drugom dijelu čine Jennifer Connelly, Jon Hamm, Glen Powell, Lewis Pullman i Ed Harris.

Nakon više od trideset godina služenja kao jedan od najboljih pilota mornarice, Maverick je tamo gdje pripada, izbjegava napredovanje u čin koji bi ga “prizemljio”. Obučavajući odred maturanata Top Gun-a za specijaliziranu misiju, kakvu još niti jedan pilot nije vidio, Maverick susreće Bradleyja Bradshawa, sina svog pokojnog prijatelja, Nicka Bradshawa, zvanog “Goose”.

Pročitaj
romantični filmovi

Monica Barbaro and Tom Cruise on the set of Top Gun: Maverick from Paramount Pictures, Skydance and Jerry Bruckheimer Films.

Suočavajući se s neizvjesnom budućnošću i s duhovima svoje prošlosti, Maverick se uvlači u sukob s vlastitim najdubljim strahovima, koji će kulminirati misijom koja zahtijeva konačnu žrtvu od onih, koji će biti izabrani da uzlete. Top Gun: Maverick je režirao Joseph Kosinski, koji je s Cruiseom već surađivao na filmu “Oblivion”.

Top Gun: Maverick, u distribuciji Blitz filma, u kina dolazi 26. maja 2022. godine u premium IMAX, 4DX i 2D formatu.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum