Trenutno čitaš
Top 5 zdravstvenih prednosti masaže

Top 5 zdravstvenih prednosti masaže

NLB Banka - Okvir pomoći
NLB Banka - Okvir pomoći

Masaža je odličan način da usporimo i da se opustimo, i fizički i psihički. Ali, masaža nije samo opuštajuća, ona ti donosi i mnoge druge koristi. Pogodnosti masaže nisu samo anegdote. Moć masažne terapije potkrijepljena je decenijama znanstvenih istraživanja, a u nastavku ti donosimo sve benefite masaže za tvoje zdravlje.

Masaža ublažava stres i tjeskobu

Beskrajni popisi obaveza, radni rokovi, porodične obveze, pokušaji držati korak sa svim svojim prijateljima iz dana u dan počinju stvarati opterećenje i stres. Dugoročni efekti stresa mogu uticati na mentalno, fizičko i emocionalno zdravlje.

Redovne masaže mogu pomoći u smanjenju nivoa stresa i tjeskobe i ne samo da je dobar osjećaj odvojiti malo vremena za sebe, nego je naučno dokazano da terapija masažom pomaže umu i tijelu da se opuste te donosi osjećaj smirenosti i smanjujući tjeskobne misli.

Foto: Freepik

Masaža za bolji san

Baš kao što su stres i tjeskoba danas rašireni i dio svakodnevnice, tako je i nedostatak sna sve češći u posljednje vrijeme, tako da bi bilo idealno uvođenje redovnih masaža u svoju wellness rutinu. Naučno je dokazano su da terapeutska masaža može pomoći da se kvalitet sna poboljša koji je itekako bitan za cjelukupno zdravlje čovjeka.

Masaža poboljšava imunološku funkciju

Ako se osjećaš iscrpljeno ili često patiš od prehlada ili drugih sličnih tegoba, terapeutska masaža je odlično rješenje za tebe. Istraživanja pokazuju da terapija masažom može povećati broj limfocita – vrste bijelih krvnih stanica koje brane tijelo od bolesti. Takođe dokazano je da terapija masažom može ublažiti upale i doprinijeti smanjenu kortizola. Masažom se povećava i aktovnost prirodnih ćelija u tijelu koje se bore protiv virusa i bolesto što pomaže u jačanju sange imunološkog sistema.

Foto: Freepik

Masaža može povećati fleksibilnost, opseg pokreta i fizičku kondiju

Terapija masažom može poboljšati raspon pokreta i fleksibilnost zglobova, samanjuje napetost mišića, poboljšava performanse vježbanja i sprečava povrede, te kožu tijela čini zdravom i glatkom.

Obraduj i nagradi svoje tijelo savršenim masažom koju možeš uraditi u Cacao Beauty Centru u Banjaluci gdje će ti raspoložena i ljubazna ekipa biti na raspolaganju.

Pročitaj

Sve informacije o uslugama masaže, kao i o drugim specijalnim ponudama koje ovog proljeća nudi Cacao Beuty Center, možeš dobiti putim telefona 065 00 55 22 ili putem društvenih mreža Facebook i Instagram.

 

Izvor: insidespa.co.uk

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum