Trenutno čitaš
Top 10 najljepših evropskih plaža

Top 10 najljepših evropskih plaža

plaža

Evropa je dom prekrasnih prirodnih ljepota, a njene plaže nisu izuzetak. Od slikovitih obala do tirkiznih voda, evropske plaže nude rajski odmor za sve ljubitelje sunca i mora.

Evo popisa najljepših plaža koje su na našoj wish listi.

Praia da Marinha, Portugal

Ova plaža, smještena na obali Algarvea, poznata je po svojim zlatnim stijenama, kristalno čistoj vodi i skrivenim uvalama. Pristup plaži kroz litice pruža nezaboravan pogled i doživljaj.

Navagio Beach, Grčka

Poznata i kao Shipwreck Beach, ova plaža na otoku Zakynthosu poznata je po svom bijelom pijesku, tirkiznom moru i olupini broda koji dominira plažom. Fotogenično i jedno od najpoznatijih mjesta u Grčkoj.

Cala Goloritzé, Italija

Smještena na istočnoj obali Sardinije, ova prekrasna uvala impresionira svojim bijelim pijeskom, kristalno čistom vodom i visokim liticama. Pristup plaži može biti izazovan, ali pogled na more vrijedi svake stepenice.

Plage de Palombaggia, Francuska

Ova plaža na Korzici se smatra jednom od najljepših u Francuskoj. Nudi savršenu kombinaciju zlatnog pijeska, tirkiznog mora i borove šuma duž obale, stvarajući idiličan ambijent za opuštanje.

Zlatni Rat, Hrvatska

Ova jedinstvena plaža na otoku Braču poznata je po svom karakterističnom obliku koji se mijenja ovisno o strujama i vjetru. Nudi kristalno čisto more, brojne vodene aktivnosti i prekrasne krajolike.

Elafonissi Beach, Grčka

Smještena na zapadnom dijelu Krita, ova plaža poznata je po svom ružičastom pijesku i kristalno čistoj vodi. Okružena je lagunama i malim otočićima, stvarajući slikovit prizor koji oduzima dah.

Praia da Rocha, Portugal

Praia da Rocha u Algarveu poznata je po svojim impresivnim stijenama, pješčanim plažama i živopisnim zalascima sunca. Pored sunčanja i kupanja, posjetioci mogu uživati u širokom spektru restorana i barova duž obale.

Myrtos Beach, Grčka

Myrtos Beach je mjesto poznato po svojim bijelim šljunkovitim plažama, tirkiznom moru i okolnim liticama koje stvaraju spektakularne pejzaže. Još jedna od fotogeničnijih plaža u Grčkoj.

Spiaggia di Tuerredda, Italija

Ova prekrasna plaža na jugu Sardinije oduševljava svojim tirkiznim morem, finim bijelim pijeskom i zelenim brdima koje se spuštaju do obale. To je idealno mjesto za opuštanje i uživanje u mediteranskoj atmosferi.

Blue Lagoon, Malta

Smještena na otoku Comino, Blue Lagoon je poznata po svojim kristalno čistim vodama i bijelim pješčanim plažama. Idealna je destinacija za ronjenje, plivanje i uživanje u netaknutoj prirodi.

Ove plaže predstavljaju samo dio bogatstva ljepota koje Evropa nudi. Neovisno o tome tražiš li mir i tišinu ili avanturu i zabavu, ove destinacije imaju sve što ti je potrebno za nezaboravan odmor.

 

Naslovna fotografija: fer.rebello

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum