Trenutno čitaš
TikTok beauty trendovi koji su obilježili 2023. godinu

TikTok beauty trendovi koji su obilježili 2023. godinu

tiktok trendovi
Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Uzbudljiva i dinamična, 2023. godina je donijela revoluciju u svijetu ljepote. Od inovativnih tehnologija do inspirativnih estetskih trendova, beauty industrija nastavila je da postavlja standarde posebno zahvaljujući TikToku na kojem se danas pokreće svaki mogući trend.

Kako smo na samom kraju ove godine odlučili smo se podsjetiti trendova koji su privukli najviše pažnje, koje smo isprobali i smatramo da će se nastaviti i u narednoj godini.

Iced Coffee nokti

Jedan od trendova na TikTok-u jesu “Iced Coffee” nokti. Ne samo da su ovi nokti savršen način da odaš počast svom omiljenom piću, već su i super lijepi. Izgled noktiju se svodi na miješanje smeđih i kremastih lakova kako bi se dobio mramorni efekat koji se događa kada se mlijeko pomiješa s kafom. Rezultat je manikir koji izgleda baš kao da su vrhovi prstiju umočeni u pjenasti napitak.

@parfumdreams

You need to recreate this beautiful Coffee Nail Design!☕️ Looks like a delicious Latte Macchiato🤎 Products: essie strong start base coat alessandro nail art stamper essence love you so mocha OPI espresso yourself essence icing on the cake essie gel setter top coat #coffeeweek #coffeetok #coffeeaddict #nailart #nailtutorial #naildesigns #brownnails #joyofbeauty #parfumdreams

♬ Originalton – parfumdreams

Latte makeup

Latte makeup se fokusira na tople smeđe tonove poput karamele, preplanule boje, bronze ili kakaa nanesenih na oči, obraze i usne. Naslanja se na monohromatsku šminku, ali sa osunčanim nijansama.

@rachelrigler

LATTE MAKEUP ✨☕️ cheers 🙂 #makeup #makeuptrends #beauty #lattemakeup #summermakeup #makeuphacks #greenscreen

♬ original sound – Rachel Rigler

Mermaid haircut

Veliku popularnost na društvenim mrežama postigla je Mermaid haircut, koja je postala viralni trend na TikTok-u. Ova frizura je inspirisana Disneyjevim hitom, “Malom sirenom”, a veoma često filmski hitovi posluže dizajnerima i beauty ekspertima kao inspiracija za kreiranje novih trendova.

Tiktok trendovi
Foto: Instagram/milenapui

Trend ombre korektora

Ovaj trend stekao je veliku popularnost jer je dizajniran da djeluje u trenu, a sa preko 11 miliona pregleda na TikTok-u postaje mnogo više od trenda. Umjesto korištenja jednog ili dva tona, tehnika ombre korektora uključuje do četiri različite nijanse koje se stapaju iz unutrašnjih uglova ispod očiju, krećući se prema prema sljepoočnicama.

Pročitaj

@klaudiasyd

love this undereye technique #makeup #undereyeconcealer #makeuphack #makeuptips #makeuproutine

♬ This Year Blessing by Victor Thompson – Ude Paw Paw

Cherry cola lips

Trend cherry cola lips je stil šminkanja koji crpi inspiraciju iz bogatih, dubokih boja cherry cola sode. Kombinujući crvenu i smeđu boju sa teksturama visokog sjaja, ovaj izgled je svjež i koketan. Umjesto da svoje prirodne boje prekrijemo mat teksturama i nude nijansama, ovaj trend se odnosi na dopuštanje našim prirodnim usnama da proviruju kroz sočan sloj jarke boje.

@slaybyjess

Trying Kylie Jenner’s “Cherry Cola Lips”🍒 im kinda obsessed #greenscreen #cherrycolalips #kyliejennermakeup #lipcombo #redlips #redlipgloss #makeuptrends

♬ original sound – slaybyjess

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum