Trenutno čitaš
“Teorija crvenih noktiju” postala je viralni trend na TikToku

“Teorija crvenih noktiju” postala je viralni trend na TikToku

Afrodita - Ljeto
Afrodita - Ljeto

Zahvaljujući viralnom TikTok videu koji je postao poznat kao “teorija crvenih noktiju” u posljednje vrijeme ovaj beauty trend u praksi testira sve više žena. Crvena boja noktiju je klasik koji volimo, a da li volimo razlog koji stoji iza trenda koji vlada na TikToku?

@girlbosstown

Reply to @meganandliz @tinx @serenakerrigan care to comment on this

♬ original sound – GirlBossTown

O čemu se zapravo radi? TikTokerke tvrde da postoji dublji razlog zašto je crvena boja na noktima privlačna. U svom viralnom videu TikTokerka, Robyn Delmonte iznijela je teoriju da joj muškarci uvijek daju komplimente kada nosi crvenu boju na noktima. “Čudno mislim da momke privlače crveni nokti, jer ih to podsjeća na njihove mame, dok su odrastali”, kaže Delmonte u jednom dijelu videa.

Delmonte nije jedina osoba koja misli da crveni nokti mogu izazvati interesovanje udvarača. Mnoge TikTokerke slažu se sa ovom teorijom, a influenserka i osnivačica The Bar, Bridget Bahl podijelila je sa svojim pratiocima na Instagramu nešto više o ovom trendu. Zaručila se, dok je nosila crveni lak na noktima, te postavila teoriju da je to ključ za podizanje veze na viši nivo. Mnogi njeni pratioci su se složili sa njom u komentarima.

Dakle, da li je teorija crvenih noktiju stvarna? “Crveni lak za nokte popularan je od 1929. godine”, tvrdi slavna manikirka Julie Kandalec, “a boja je ostala glavna nijansa noktiju sve do ranih 70-ih”.

Foto: Pinterest

Međutim, Kandalec je prilično skeptična prema “teoriji crvenih noktiju”. “Iako ne sumnjam da muškarce zaista privlače stvari koje su nosile njihove mame, ne mislim da se ova teorija svodi na crvene nokte”. “Crvena koja se nosi kao svakodnevna, uobičajena boja je vrlo specifična za epohu, a to se prvenstveno vidjelo 1930-ih, ’40-ih, ’50-ih i ’60-ih godina prije nego što su druge, prigušenije boje počele biti popularne 70-ih godina 20. vijeka. Stoga, ova teorija uveliko zavisi od toga kada su odrasli i muškarci o kojima se raspravlja, kao i njihove majke.”

Pročitaj
Berina Hasanbegović

“Poput crvene haljine, crvena boja generalno predstavlja i simboliše ljubav, strast, moć i senzualnost”, kaže Kandalec. “Muškarce to definitivno može privući.”

Bez obzira vjeruješ li u teoriju crvenih noktiju ili ne, podrazumijeva se da nijedan dio tvoje rutine ljepote ne bi trebao da zavisi od mišljenja bilo koga. Zabavni dio ljepote je u slobodi istraživanja, stoga se nemoj zadržavati na detaljima (ili teorijama) zbog kojih ćeš se osjećati ograničeno u svom samoizražavanju.

 

Izvor: popsugar.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum