Trenutno čitaš
Sve što trebaš znati o “Tomato Girl” estetici

Sve što trebaš znati o “Tomato Girl” estetici

Afrodita - Ljeto
Afrodita - Ljeto

Ovog ljeta ništa ne dočarava bijeg od stvarnosti, za kojim u modi često posežemo, kao estetika “Tomato girl”. Kakve veze ima voće i povrće sa tim? Nikakve. Ali #tomatogirl — kao i mnogi od vladajućih trendova — evocira specifičnu vrstu aspirativnog odijevanja.

TikTok je promovisao mnoge viralne trendove, uključujući Barbiecore, Mermaidcore i trend LaLa girl. Sada je vrijeme za Tomato Girl. Suprotno nazivu, biti “paradajz djevojka” nema nikakve veze sa uživanjem u voću ili sosu od paradajza, već se fokusira na sve što ti može pasti na pamet kada pomisliš na paradajz: izležavanje po italijanskom ljetnom vremenu, ispijanje spritz koktela i nošenje prozračne odjevne kombinacije koja uključuje paletu boja s crvenom temom.

Stil obuhvata opuštenu energiju koja dolazi od ljeta u Evropi. Sa više od šest miliona pregleda na TikTok-u, trend “Tomato girl” prepun je crvene boje, vintage zlatnog nakita i laganih sandala. Paleta sadrži delikatne vezove inspirisane italijanskim posuđem, mekim toplim tonovima, šarama i motivima vezanim za hranu.

@xobexstudio

Replying to @N 🍅🧺💌 #fashiontok #tomatogirl #summeraesthetic #moodboard #hiddengems

♬ Somethin’ Stupid – Frank Sinatra & Nancy Sinatra

U suštini, “Tomato girl” se ne oblači za život koji ima, već za život kakav želi. Ova ideja je već neko vrijeme na čelu pop kulture. Prošle godine, milioni su pohrlili u estetiku “coastal grandmother” kako bi kanalisali suštinu penzionisanog lika Diane Keaton koji živi na plaži i vječno je umotana u krem kardigan. Za razliku od Coastal grandmother ili Barbiecore, Tomato Girl je više vibracija nego trend koji zahtijeva specifičnu odjeću ili strogu paletu boja. Spojler: ne moraš da nosiš  jarko crvenu, ali je poželjna.

Retro, sanjiva atmosfera crpi inspiraciju iz znamenitosti koje možeš vidjeti na odmoru u čudnom selu na italijanskoj obali: kaldrma zagrijana suncem, kuglice sladoleda koji se jede ispred šarmantnog kafića od terakote, plavo-bijeli mozaici od pločica i tako dalje.

skirtmag.tumblr.com

Budući da je ova estetika inspirisana primorskim životom, zamisli lagane sunčane haljine, aksesoare od rafije i starinski zlatni nakit. Takođe su popularni: heklani odjevni komadi, svilene marame, šareni cvjetovi i gingham. Iako ne postoji stroga paleta boja, zemljani tonovi zagrijani suncem, plava i bijela isnpirisana grnčarijom i nježna crvena obično se uočavaju u objavama Tomato Girl.

LEXIE MORELAND/WWD VIA GETTY IMAGES

Najnovija slavna osoba koja je prigrlila sanjivu evropsku ljetnu atmosferu? Niko drugi do Emma Roberts, koja je izašla u crvenom monohromatskom dvodijelnom setu koji je kanalisao slavno crveno voće tako što je izgledala hrabro, živo i potpuno divno.

GETTY

Emily Ratajkowski redefiniše stil šetnje pasa sa svojim odjevnim kombinacijama. Otkako je prije četiri godine usvojila svog mješanca haskija i njemačkog ovčara, Columbo, manekenka je sama transformisala svakodnevni zadatak u veliki modni trenutak, bez obzira na godišnje doba. Ona je razvila jednostavnu formulu za odjeću koja se sastoji od prozračne haljine i sportskih patika. EmRata se i ovog puta držala prepoznatljivog uparivanja i nosila je Marcia midi haljinu u paradajz crvenoj boji.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum