Trenutno čitaš
Sve što trebaš znati o nanošenju rumenila

Sve što trebaš znati o nanošenju rumenila

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Nanošenje rumenila može biti sjajan način za osvježavanje izgleda lica i dodavanje sjaja obrazima. Donosimo nekoliko ključnih savjeta kako nanijeti rumenilo da izgleda besprijekorno na obrazima i doda dozu svježine tvom licu. 

Priprema kože je veoma bitna. Prije nanošenja rumenila bitno je pripremiti kožu tako što ćeš prvo očistiti lice i nanijeti hidratantnu kremu ili bazu kako bi rumenilo lakše prijanjalo i duže ostajalo na licu.

Foto: Pexels

Sledeći korak je odabir adekvatnog rumenila. Postoji mnogo različitih vrsta rumenila uključujući praškasto, kremasto ili tekuće rumenilo. Bitno je da odabereš formulu koja najviše odgovara tvom tipu kože i tvojim preferencijama.

Kada biraš boju rumenila važno je uzeti u obzir svoj prirodni ten kože. Ako imaš svjetliju put više će ti odgovarati nježnije i ružičaste nijanse, dok tamniji ten zahtijeva bogatije i toplije nijanse kao što su boja marelice ili bronzane note.

Za nanošenje rumenila u svom arsenalu kozmetike treba posjedovati i adekvatne četkice. Četkica omogućuje preciznije nanošenje i lakše je njome postići traženi rezultat nego na primjer prstima.

Što se tiče tehnike nanošenja za prirodan izgled rumenilo treba da se nanosi na jagodice, blago od vrhova jagodica prema sljepočnicama. Možeš koristiti i tehniku blagog tapkanja dok nanosiš rumenilo jer ćeš tako postići ravnomijernu distribuciju boje.

Pročitaj

Foto: Pexels

Jedan od bitnijih koraka u nanošenju rumenila je blendanje, odnosno miješanje boje sa ostakom šminke na licu. Lagano izblendaj rubove rumenila i na taj način spriječi oštrine postižući prirodniji izgled.

Za intenzivniji izgled i efekat možeš nanijeti više slojeva rumenila. Međutim, pazi da ne pretjeraš i da postepeno nanosiš boju te izbjegneš prenaglašenost i neprirodnost.

Da postigneš trajnost rumenila možeš ga fiksirati laganim nanošenjem prozirnog spreja ili matiranog praha preko njega što će pomoći setiranju rumenila i sprečavanju brzog izblijeđivanja.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum