Trenutno čitaš
Sve što trebaš znati o horoskopskom znaku BIK

Sve što trebaš znati o horoskopskom znaku BIK

Hotel Bijele vode
Hotel Bijele vode

Za Bika, život se svodi na čulna zadovoljstva. I naravno, Bikovi imaju tvrdoglavost, ali ko ih može kriviti? Njihova zona udobnosti je negdje ispod pokrivača od kašmira. Bikovi vole udobnost, komoditet, hranu, parfeme, udoban namještaj, lijep dom, vole mir i harmoniju. Vole svoj svijet izvan drame i ludila. Oni kreiraju planove i drže ih se, posvećeni su prijateljima, partneru, djeci i porodici. Vole strukturu i stabilnost. Vole znati na čemu su, vole sigurnost i vrlo su praktični.

Foto: Ultra magazin

Zemljani znak koji zna šta hoće, čvrsto stoji na zemlji. Na Bikove se uvijek možete osloniti i da vam pomognu u selidbi i da za vas naprave ukusnu večeru. Cijene lojalnost i dosljednost. Oni znaju da uživaju u životu. Bikovi ne vole sukobe i svađe, vole svoju rutinu i mir. Vole biti kući uz dobar film ili knjigu ili večeru sa prijateljima.

Ključna riječ za Bikove je “Daj mi”

Najbolje osobine: Izraz “zaustavite se i pomirišite ruže” savršeno opisuje Bikove. U našoj konstelaciji hitnih e-mailova, poruka, sastanaka i brzine života, Bik nas podsjeća da polako uživamo u zemaljskim užicima oko nas. Ovo smirujuće prisustvo čini ljudima oko njih zadovoljstvo biti u njihovoj blizini. Postojani i vjerni prijatelji, partneri i članovi porodice, Bikovi stoje pored svojih najmilijih kroz dobro Ii loše u životu. Bik vas neće iznevjeriti.

Foto: Ultra magazin

Najgore osobine: Sa Bikovom nepomičnom pomalo lijenom prirodom dolazi i nesposobnost da raste, radi na sebi i razvija se, voli da bude u zoni komfora. Zemljani znak ima tendenciju da ostane u situacijama koje joj više ne služe, poput posla koji je prerastao ili toksičnog prijateljstva ili veze, jer Bikovi ne vole promjene i radije će trpiti nešto loše nego izaći iz toga. Bikovi će morati da nauče da se prepuste i prihvate promjene, kako bi spriječili da zaglave u nekoj lošoj situaiciji. Zato Bikovi moraju imati neke dobre prijatelje, po mogućnosti vatrene znakove koji će ih razdrmati i pokrenuti na akciju.

Najbolje karijere za Bikove: Na poslu, Bik je temeljit i metodičan, radije radi na jednom zadatku, nego da žonglira s nekoliko projekata. Ovi ljubitelji prirode napreduju s praktičnim zadacima kao što su poljoprivreda, botanika, ishrana, ali njihov Venerin uticaj daje im talente za modu, uređenje doma, arhitekturu, dizajn i umjetnost. Koji god put odabrali, njihova radna etika i upornost (čak i kada se bave najmonotonijim zadacima) čine Bikove sjajnim radnicima.

Foto: Ultra magazin

Kao prijatelji: Bikovi su vaši odani, doživotni prijatelji. Za Bika, prijateljstvo je dragocjen dragulj, koji treba svakodnevno štititi i polirati. Selektivni su s kim su odabrali da se sprijatelje, pa ako ste zaslužili povjerenje Bika, imate sreće. Oni će se pobrinuti da zakažu nedjeljne filmske večeri, šoping putovanja i večere na tom mjestu koje svi vole. Računajte na svog prijatelja Bika, koji će vam dati racionalne savjete i čvrste dobre zagrljaje. Najveća stvar koju možete učiniti zauzvrat je da im kažete, koliko vam njihovo prijateljstvo znači.

Pročitaj

Kao roditelji: Bilo da brinu o sobnim biljkama, kućnim ljubimcima ili djeci, Bikovi su njegujući i pouzdani roditelji. Vidjećete ih kako sjede u prvom redu na utakmicama svoje djece, školskim predstavma i u kinu sa djecom. A njihova djeca će imati najljepše i najbogatije užine sa hranom za školu. Roditelji Bikovi su posebno talenotvani za stvaranje strukture i rutine za svoje mališane, tako da ne nedostaje planiranog vremena za igru. Međutim, kako djeca postaju starija, ova struktura može djelovati pomalo strogo.

Foto: Ultra magazin

Kao partneri: Očekujte iskrene razgovore, iskrene poruke, romantične večere za dvoje uz puno svijeća. Znak Venere Bikovima donosi romantiku i pouzdanost. I dok Bikovi u početku možda oklijevaju kojeg će partnera izabrati za život, kada jednom odluče da uđu u vezu ili brak, oni su u njoj na duge staze. Posvećenost i vjernost Biku lako dolazi, a istu sigurnost očekuju i od svog partnera, pa ako Bik osjeti bilo kakvu nestabilnost od strane voljene osobe, mogu se uvući osjećaji ljubomore i posesivnosti.

Tajne osobine Bikova, koje niko ne shvata: Dok većina nas smatra da su vodeni znakovi najintuitivniji i najsenzibilniji u zodijaku, Bik je takođe duboko instinktivan i senzibilan sa naglašenim svim mogućim čulima. Za autentičnog Bika, to znači da je u stanju da nanjuši laži i varljivo ponašanje, koje se dešava pred njim. Bik „jednostavno zna“ kada se osoba ili situacija čini neiskrenim i teško mu je da se oslobodi tih osjećaja.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum