Trenutno čitaš
Protuupalna supa od leće po receptu Pamele Anderson

Protuupalna supa od leće po receptu Pamele Anderson

Pamela Anderson supa od leće
Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Glumica i aktivistica Pamela Anderson u posljednje vrijeme živi svoj najbolji život i svi bismo mogli da izvučemo stranicu iz njene knjige ili, takoreći, kuharice, budući da kasnije ove godine objavljuje svoju prvu kuharicu.

Prvobitno zamišljena kao poklon za domaćinstvo njenim sinovima i njihovim djevojkama, kuharica je zbirka Pamelinih domaćih recepata na bazi biljaka. Izlazak je zakazan za 16. oktobar 2024., ali je otkrila jedan od recepata – hranjiva supa od leće inspirisana Marokom.

Ova supa je prepuna proteina i vlakana, zahvaljujući dvije vrste leće i dodacima protuupalnih začina poput kurkume, đumbira i paprike.

“Ovo je moja omiljena supa koju svi vole i očekuju kao dobrodošlicu kada dođu u posjetu”, kaže Pamela.

Sastojci za supu od leće:

  • 3 kašike ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 manji luk, narezan na kockice
  • 2 stabljike celera narezane na kockice
  • 1 veza male šargarepe, narezane na kockice
  • 2 mala krompira (340 grama), narezana na kockice
  • 1 šolja (140 grama) tikve narezane na kockice
  • 1 šolja (130 grama) slatkog krompira isječenog na kockice
  • 2 češnja bijelog luka, narezana
  • 2 kašičice mljevene kurkume
  • 2 kašičice mljevenog kima
  • 2 kašičice mljevenog đumbira
  • 2 kašičice dimljene paprike
  • 1 kašičica mljevenog cimeta
  • 1 kašičica fine morske soli
  • Svježe mljeveni crni biber
  • 1 šolja (200 grama) zelene leće
  • 3 kašike paradajz paste
  • 2 litre povrtnog temeljca
  • 1 šolja (200 grama) crvene leće
  • 1 konzerva kokosovog mlijeka (400 mililitara).
  • Sok od 1 limuna
  • 3 šolje (130 grama) špinata

Priprema:

Zagrij maslinovo ulje u velikoj šerpi na srednje jakoj vatri. Dodaj luk, celer, mrkvu, krompir, tikvicu, batat i bijeli luk i kuhaj, povremeno miješajući, dok lagano ne omekša, oko pet minuta.

Začini kurkumom, kimom, đumbirom, paprikom, cimetom, solju i biberom. Kuhaj i miješaj dok se dobro ne sjedini, oko dvije minute.

Pročitaj

Dodaj zelenu leću i paradajz pastu, dinstaj jednu do dvije minute, a zatim dodaj povrtni temeljac.

Prokuhaj supu, poklopi i smanji vatru da se krčka 20 minuta.

Umiješaj crvenu leću i kuhaj još 10 minuta.

Dodaj kokosovo mlijeko, limunov sok i špinat i kuhaj, miješajući, dok špinat ne uvene, dvije do tri minute. Probaj i začini sa još soli ako želiš.

Posluži svaku činiju supe sa malo pavlake ili ulja od čilija, malo peršina, mljevenog crnog bibera, morske soli ili kriškama limete.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum