Trenutno čitaš
Sunset blush je najljepši trend šminke koji dolazi sa TikToka

Sunset blush je najljepši trend šminke koji dolazi sa TikToka

sunset blush
Afrodita - Ljeto
Afrodita - Ljeto

Zamisli mirnu šetnju tropskom plažom. Podigneš pogled i vidiš prekrasnu kaskadu zlatne, ružičaste i narandžaste boje na nebu dok sunce zalazi. Koliko god idilično zvučalo, ne moraš rezervisati let da doživiš tu ljepotu – sve što ti je potrebno su dvije (ili više) nijanse rumenila i tečni highlighter. Ova lijepa mješavina pigmenta na TikToku je nazvana Sunset Blush i spremna je da bude najveći ljetni makeup trend.

Izgled rumenila inspirisan zalaskom sunca sunset blush prvi put je počeo da dobija na popularnosti nakon što je TikTok beauty kreatorka Alissa Janay početkom aprila objavila video koji sada ima 7,3 miliona pregleda.

@alissajanay1

If only i was at the beach rn 🥲

♬ original sound – Alissajanay

Za razliku od ostalih trendova rumenila, ovaj trend ne kopira nešto što bi tvoje lice moglo učiniti prirodno. Umjesto toga, rumenilo za zalazak sunca uključuje miješanje ružičastih, narančastih ili crvenih nijansi rumenila s highlighterom kako bi se stvorio gradijent koji oponaša jedan od najljepših prizora prirode.

@nikkietutorials

sunset blush is taking over the internet! #foryou #fyp @Alissajanay

♬ original sound – nikkietutorials

Ako želiš rekreirati Janayinu verziju, počni nanošenjem ružičastog rumenila na jagodice (blizu sljepoočnica), narandžasto rumenilo malo ispod toga i highlighter iznad oba rumenila (blizu vanjskog kuta oka). Miješanje tri različita pigmenta, može biti zeznuto, a da bi se to spriječilo važno je odabrati dvije tečne nijanse rumenila i tečni highlighter, proizvode slične ili iste konzistencije.

@blythe

Pročitaj
crvena boja

Loving this new blush combo! Using @Lucky Beauty Inc 💛🌅💖✨

♬ Pantropiko – BINI

Da uhvatiš suštinu zalaska sunca, vizažisti predlažu odabir nijansi s toplim tonovima.

Čak i sa najboljim proizvodima, još uvijek je moguće pomiješati sve u jednu boju i propustiti gradijent – tu dolazi na scenu dobra tehnika blendanja. Pobrini se da svaku nijansu pomiješaš pojedinačno prvo. Nakon što se svaka boja sjedini, možeš koristiti četkicu da omekšaš rubove i izblendaš nijanse.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum